Izvor: Alo.rs
13.03.2023 u 09:57
0

TO VIŠE NIJE SAMO KOŠARKA… Legenda o večitom derbiju: To su rat i mržnja

U okviru ABA lige sastaju se Partizan i Crvena zvezda, a legendarni Vlade Đurović je iskren

– Ovaj meč će odlučiti sve! Grubo rečeno, malo oštro, ali odlučuje sve. Domaći teren je mnogo velika prednost. Znamo svi šta donose navijači. To više nisu obične košarkaške utakmice, to je sada rat. Mržnja – izjavio je Đurović za „Sportal“.

Nastavio je u istom ritmu.

– Imam dvojicu prijatelja, obojica su navijači Crvene zvezde. Oni u različitim kafanama časte sve kad Partizan izgubi. Dakle, oni više vole da Partizan izgubi, nego da Zvezda pobedi. A isto tako i navijači Partizana. Evo, jedan komšija mi baš kaže kako više voli da izgubi Zvezda, nego da dobije Partizan. To je mržnja. Zato se sve pretvorilo u rat. Teško je u takvoj atmosferi za igrače, trenere, pa i sudije.

Đurović žali što je takav odnos među večitima.

– Moramo da budemo srećni što u Srbiji imamo takav meč. Po meni, imamo dva tima iz Top 8 Evrolige. I Partizan i Zvezda imaju kvalitet za Top 8. Derbi Srbije igraju tako jaki timovi. To nema nigde u Evropi, da dve ekipe iz istog grada budu na tom nivou. Treba da budemo zadovoljni zbog toga – zaključio je Vlade Đurović.

Novi tripl-dabl Jokića, ali uzalud: Bruklin slavio u Denveru u uzbudljivoj završnici

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter