Izvor: BSC HAPPY
31.03.2023 u 21:54
0

CRVENA ZVEZDA SAVLADALA ASVEL, ali sve je uzalud jer se umešao PARTIZAN

Nova utakmica i nova šansa za Zvezdu da poveća šanse za prolazak u Top osam! Ruku na srce, verovatnoća da će se tim sa Malog Kalemegdana plasirati u plej-of je sve manja, ali teoretske šanse i dalje postoje. Košarkaši Crvene zvezde večeras od 21.00 gostuju Asvelu u 32. kolu najjače košarkaške lige na Starom kontinentu, a dešavanja sa tog meča pratite na BSC HAPPY.

Asvel – Crvena zvezda (U toku je 4/4)

55:73 – Tojka Kampaca za nastavak Zvezdine furiozne serije.

54:67 – Asvel polovičnim učinkom Abosoana sa penala prekida seriju Zvezde koju nastavlja Dobrić iz ofanzivnog skoka.

53:65 – Kampaco sa penala poentira za Zvezdu, zatim i Dobrić i Zvezda polako pravi razliku. U ovim momentima crveno-beli odlični u odbrani! Petrušev poenima iz reketa, zatim i Dobrić trojkom donose dvocifrenu prednost Zvezdi koja bez obzira na ishod meča ostaje bez plasmana u Top 8 jer je Partizan u ovim momentima trijumfalno završio meč protiv Rela.

53:60 – Kampaco sa penala  poentira za Zvezdu, zatim i Dobrić i Zvezda polako pravi razliku. U ovim momentima crveno-beli odlični u odbrani!

Počela je 4/4

53:56 – Di Bost trojkom održava Asvel u priključku. Mitrović i Petrušev odgovaraju održavaju prednost Zvzede ali Tajus je to smanjio pred ulazak u poslednji desetominutni period.

51:52 – Di Bost trojkom održava Asvel u priključku.

52:48 – Kuzmić daje veliki dobrinos početkom drugog poluvremena i sada dolazi već do šestog poena u ovoj deonici, a poenima Kampaca crveno-beli idu na plus četiri.

44:46 – Stefan Marković trojkom donosi egal Zvezdi, a Bentil zakucavanjem nakon dobre odbrane donosi preokret beogradskom timu.

Počela je 3/4

42:37 – Vildosa sada elegantnim polaganjem nastavlja seriju Zvezde (5:0), a tim poenima završeno je prvo poluvreme.

44:41 – Kuzmić i Kampaco na početku drugog poluvremena vraćaju Zvezdu na minus jedan, a Risašer prekida ovu seriju crveno-belih od kraja druge deonice (9:0).

Kraj poluvremena!

42:37 – Vildosa sada elegantnim polaganjem nastavlja seriju Zvezde (5:0), a tim poenima završeno je prvo poluvreme.

42:35 – Zvezda u praznom hodu i sada ne koristi kontru tri na jedan. Na drugoj strani Kaudi poenima uz faul donosi prvu dvocifrenu prednost Francuzima i tera Ivanovića na tajm-aut. Vildosa sa penala donosi poene Zvezdi, a zatim i Mitrović poenima na drugi obruč malo vraća crveno-bele.

42:32 – Zvezda u praznom hodu i sada ne koristi kontru tri na jedan. Na drugoj strani Kaudi poenima uz faul donosi prvu dvocifrenu prednost Francuzima i tera Ivanovića na tajm-aut.

Zvezda u praznom hodu i sada ne koristi kontru tri na jedan.

39:32 – Na trojku Dobrića odgovara De Kolo novim poenima, a zatim poentira i Fol. De Kolo sa penala nastavlja sa pogocima sa linije penala, sada nakon prekršaja pri šutu za tri. Kampaco iz prodora prekida seriju domaćina, a to su i njegovi prvi poeni. Rizašer ipak trojkom povećava prednost Asvela.

33:30 – Na trojku Dobrića odgovara De Kolo novim poenima, a zatim poentira i Fol.

30:30 – Na trojku Dobrića odgovara De Kolo novim poenima.

28:27 – Luka Mitrović poentira iz reketa za izjednačenje, ali Džona Mejtjuz koristi lošu komunikaciju u odbrani Zvezde i lagano prodire do obruča za nove poene. Malo se ubrzao ritam utakmice i Petrušev zakucavanjem vraća egal ali nakon zakucavanja bespotrebno udara ramenom u lice Ponsa, nakon čega je nastala gužva na terenu koja se brzo razišla. Nakon toga Metjuz sa penala vraća prednost domaćinu.

27:27 – Luka Mitrović poentira iz reketa za izjednačenje, ali Džona Mejtjuz koristi lošu komunikaciju u odbrani Zvezde i lagano prodire do obruča za nove poene. Malo se ubrzao ritam utakmice i Petrušev zakucavanjem vraća egal.

22:23 – Obasoan prekida seriju Zvezde poenima uz faul Holanda i imaće dodatno slobodno bacanje. Ipak, Belgijanac je prilikom pada doživeo povredu pa je umesto njega penal izveo Di Bost i pogodio ga.

Pritscreen/Sport Klub

 

19:23 – Vildosa nastavlja seriju sa kraja prve deonice i trojkom vraća prednost Zvezdi, a na to se nadovezuje i Holand koji takođe pogađa van linije 6,75! Tajm-aut za Asvel. Serija Zvezde 8:0.

Počela je 2/4

19:15 – Aleks Tajus lakim zakucavanjem vraća prednost Asvelu i Duško Ivanović zove tajm-aut. Džona Metjuz demonstrira svoju meku ruku i pogađa sa poludistance.

17:15 – Aleks Tajus lakim zakucavanjem vraća prednost Asvelu i Duško Ivanović zove tajm-aut.

15:13 – Kaudi sa penala postiže nove poene za Asvel, za sada on i De Kolo jedini strelci u francuskom timu. Dosta sada loših poteza na obe strane, gde dva tima već dva minuta srljaju iz greške u grešku. Hasan Martin igrom dva plus jedan prekida ovaj prazan hod, a De Kolo na drugoj strani ponovo precizan sa linije penala.

11:12 – Kaudi sa penala postiže nove poene za Asvel, za sada on i De Kolo jedini strelci u francuskom timu.

9:12 – Sjajno otvaranje utakmice Bentila koji pogađa još jednu trojku, na to se nadovezuje Dobrić svojim prvim poenima i trener domaćeg tima zove minut odmora.

9:10 – Sjajno otvaranje utakmice Bentila koji pogađa još jednu trojku.

9:7 – Vildosa pogađa iz prodora za Zvezdu. a De Kolo uuzvraća lakim poenima nakon lepog otvaranja i protrčavanja kroz reket. Igra se koša za koš, na nove poene Bentila odgovorio je De Kolo koji sada pogađa pod faulom i realizuje dodatni penal.

Loše vesti za Zvezdu stigle su iz Litvanije gde je Žalgiris lako savladao Valensiju (95:74) i umanjio šanse crveno-belih da se nađe u plej-ofu.

4:3 – Kaudi i De Kolo poenima donose Asvelu početnu prednost na utakmici, a prve poene za Zvezdu postiže Bentil koji pogađa trojku.

Utakmica je počela.

Pred izabranicima Duška Ivanovića je nekoliko izuzetno bitnih utakmica u borbi za plej-of, međutim ne pita se samo tim sa Maloga Kalemegdana da li će proći dalje. Jedno je sigurno crveno-beli moraju sve utakmice da pobede do kraja ligaškog dela Evrolige, a da se uz to „poklope“ rezultati ostalih mečeva. Novi izazov je tu – ekipa Asvela će morati da padne večeras i to u Francuskoj, ako Zvezda planira da san o Top osam i dalje bude „živ“.

Crvena zvezda u ovaj susret ulazi sa 12. mesta, uz skor od 14 pobeda i 7 poraza. Šampion ABA lige je vezao dve pobede, prvo je u grotlu Pionira pala Baskonija, a onda i Valensija, tako da možemo da kažemo da su put Francuske krenuli u dobrom raspoloženju.

Sa druge strane, ekipa Asvela iza sebe ima niz od deset uzastopnih neuspeha, a poslednji u nizu bila je utakmica protiv Olimpijakosa, koju su atinski crveno-beli ubedljivo dobili sa 81:55. Francuski tim se trenutno nalazi na poslednjem mestu tabele, uz osam trijumfa i 23 poraza.„ASVEL je super atletska ekipa, zaista. Protiv njih je teško igrati, igraju prilično slično kao Valensija, ali su fizički dominantniji u odnosu na Valensiju, i uz to imaju visokog centra koji pravi razliku u reketu“ rekao je Ivanović.

Šta Zvezdi treba za prolazak u Top osam

Sastav Duška Ivanovića je i dalje u igri, ali svakako da sa dve pobede zaostatka za timom koji drži osmo mesto na tabeli, ne zavisi sve od ekipe sa Malog Kalemedana. Identičan skor imaju milanska Olimpija i Valensija, koja je porazom u 31. rundi od crveno-belih nadu svela na minimum. Pored maksimalnog učinka u poslednja tri kola, Crvenoj zvezdi je potrebno da Žalgiris i Baskonija izgube sve utakmice do kraja.

Litvanski predstavnik bi čak i usled takvog epiloga mogao da prođe, teoretski, ali bi morali da im se poklope ostali rezultati. Dakle, ovi će timovi strepeti da poslednjeg kola, a nada bi mogla da im bude ugašena već u prvom narednom. Ukoliko u okviru 32. runde Žalgiris pobedi Valensiju, a Baskonija savlada Fenerbahče na svom parketu. Kada su u pitanju crveno-beli, oni će morati da budu fokusirani na teren i pobede, ali i gledanje drugih rezultata. Tim Duška Ivanovića u narednom kolu, u petak (21 sat) gostuje Asvelu, potom šestog aprila dočekuje Olimpijakos (19), a poslednji će duel odigrati protiv Fenerbahčea na svom terenu (13. april, 19.00).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter