Izvor: BSC HAPPY
02.03.2023 u 21:02
0

CRVENA ZVEZDA NIJE USPELA DA SAVLADA BAJERN 87:80

Borba za plasman za TOP 8 je odavno počela, Crvena zvezda izgubila od ekipe Bajerna u Minhenu i utakmici 26. kola Evrolige,

Bajern – Zvezda 87:80 (19:23, 22:15, 11:18, u toku je poslednja četvrtina)

87:80 – Gifi je ubacio trojku u poslednjoj sekundi za pobedu Bajerna.

84:80 – Volden je srušio sve snove. Neverovatno kako se sve izdešavalo, ne pomaže ni trojka Vildose.

78:75 – Volden. Ovo samo može Crvena zvezda. Ponovo su sve prosuli košarkaši u crveno-belom.

73:75 – Au, ovo se ne dešava… Obst je pogodio trojku u najgorem mogućem trenutku, ponovo se istopila sva prednost koju je imala Zvezda.

66:75 – Sve je na Nedoviću. Fenomenalno igra ovaj momak u ovim trenucima, Kampaco je ponovo bio u ulozi asistenta.

66:71 – Nedović! Veoma važan period igre, odlično je izvukao dva plus jedan. Ne greši Srbin, došao je do 11 poena.

63:68 – Vildosa ne da prednost. Međutim, Lučić na drugoj strani ubacuje trojke, čak 17 poena na ovom meču.

54:64 – Trojkaaaaa! Sada je Nedović doveo navijače crveno-belih do ekstaze. Kako su ovo potrebni bodovi za Zvezdu…

54:61 – Kampaaaaaaco! Strašnu kontru je istrčao Nedović, a onda je Argentinac pogodio sa distance. Pre toga je i Bajern preko Lučića počeo četvrtinu, posle njega je i Marin, ali je kontra Zvezde donela novu prednost.

Kraj treće četvrtine.

52:56 – Sudije sviraju Lazareviću faul na Vinstonu na 1,5 sekundi do kraja treće četvrtine. Plejmejker Bajerna ubacuje prve poene u drugom poluvremenu (posle 16 u prvom), postavlja rezultat 52:56 na kraju treće četvrtine, a Duško Ivanović žalio se kod sudija zbog te odluke.

48:52 – Uspeo je Trinkijeri da promrda ekipu. Lučić je pogodio trojku, niko nije izašao u blok, što je video i Ivanović, pa je tajm-autom reagovao kako bi sve prekinuo.

43:50 – Vildosa i Kampaco su dvodifreni, to je ono što su svi navijači dočekali. Odličan period koji je iznervirao Trinkijerija. Tajm-aut za minhenski klub.

41:46 – Crveno-beli vode posle serije 10:0! Mitrović je iskoristio jedno slobodno bacanje, za vođstvo 46:41, a onda je sjajno reagovao ispred Gilespija u odbrani.

41:45 – Pa, konačno! Petrušev je pogodio trojku! Sve je okrenula sada Zvezda, defanzivno je odlično počela četvrtinu, teško ide u napadu, ali je sve mnogo smislenije od prvog poluvremena.

41:40 – Kampaco je ovoga puta prvi otvorio meč poenima. Dugo, baš dugo nije bilo poena u drugom poluvremenu, a tri i po minuta Bajern nema poen.

Počelo je drugo poluvreme.

Na poluvremenu, Bajern – Zvezda 41:38
Printscreen / SK

 

41:38 – Martin pogađa, Kampaco asistira. Prvi poeni Amerikanca na meču, naročito što je promašio oba slobodna bacanja nekoliko minuta ranije.

37:33 – Ide trojka! Stefan Lazarević je pogodio za tri poena, ne popušta Zvezda.

37:30 – Vildosa je zaređao poene, ali Nemci ne odustaju. Hanter je među poslednjima poentirao za Nemce, veoma je dinamična ova četvrtina u prethodnih minut, dva.

33:25 – Vinston Kasijus ubacio je trojku za Bajern, nakon što je prethodno za tri pogodio i Di-Džej Sili. Bajern je u seriji 17:2, jer je Vinston pogodio i za 33:25. U toku je 16. minut i Zvezdin napad se već dugo muči.

25:25 – Petrušev pogađa sa penala. Oba slobodna bacanja je pogodio srpski reprezentativac. Na drugoj strani je Vinston uzvratio istom merom.

23:23 – Dok Ivanović pravi veliki broj izmena, Nils Gifaj izjednačuje rezultat u 12. minutu. Sada je 23:23 i brzo se istopila Zvezdina prednost od sedam poena. Problem za crveno-bele su i loša slobodna bacanja, jer je Petrušev upravo promašio treće timsko večeras.

21:23 – Opet Bajern otvara četvrtinu poenima. Ovoga puta je Vinston uspeo da stigne do svog sedmog poena na meču, na drugoj strani je Ivanović promenio Vildosu i Nedovića.

19:23 – Kakav koš Lučića – iz okreta, uz zvuk sirene. Srpski as pogodio je trojku za Bajern iz okreta, uz zvuk sirene, sa rezultat 19:23 nakon prve četvrtine.

16:21  – Vraća „trojku“ Petrušev. Srbin je uspeo da iskoristi dva plus jedan posle prekršaja Lučića i tako vrati prednost. Nedugo zatim je Kampaco opet bio na liniji penala, a ovog puta je bio stopostotan.

13:11 – Argentinac je postigao prve poene, za Zvezdino vođstvo 13:11. Skočila je cela klupa Beograđana, skočili su i navijači Zvezde na tribini.

11:10 – Vladimir Lučić „okreće“ meč. Upali smo u rezultatsku klackalicu, sada je Srbin sve sam uradio.

7:10 – Dva slobodna bacanja imao je Nedović, a bio je stopostotan. A onda je pogodio trojku. Odlično je ušao u igru Nedović i sa pet poena doneo prednost.

7:5 – Crvena zvezda dopustila je domaćinu čak tri ofanzivna skoka, a Fredi Gilespi je to kaznio i doveo Bajern u novo vođstvo, 7:5. Crveno-beli imaju ogromnu podršku sa tribina i njihovi navijači glasniji su od domaćih.

5:5 – Na jednoj Vinston, a onda i Bentil. Nema mnogo poena, više su to promašaji na obe strane.

3:3 – Vildosa! Neverovatno kako je ovo pogodio. Popularno: Iz očaja. Šta se dešava sa Zvezdom, dosta konfuzije u igri, Lazarević i Vildosa nekoliko puta šutiraju za tri poena, ali samo veliki promašaji.

3:0 – Trojkom Vinston ostvara meč. Bajern je bolje otvorio utakmicu.

Meč je počeo.

Startne petorke:

Bajern: Vinston, Bonga, Gilespi, Vimberg, Obst.

Zvezda: Vildosa, Lazarević, Dobrić, Bentil, Kuzmić.

Tanjug/Dimitrije Nikolić

 

Srpski as Vladimir Lučić, kapiten nemačkog tima, vratio se na teren posle više od tri meseca. Poslednji meč u Evroligi odigrao je krajem novembra, a ekipa trenera Bajerna Andree Trinkijerija sigurno bi imala bolji skor da je „Luča“ bio spreman.

Lučić igra za Bajern već sedmu godinu, a saigrač mu je još jedan bivši igrač Partizana, Ognjen Jaramaz. Naravno, tu je i Kori Volden, američki plejmejker koji je takođe igrao za Partizan, a onda i za Zvezdu, iz koje je 2021. i stigao u Minhen.

Zvezda mora da pobeđuje za Top 8

Težak poraz u prošlom kolu protiv Albe nametnuo je ekipi Duška Ivanovića imperativ pobede u svim utakmicama do kraja ligaškog dela. Zvezda trenutno ima evroligaški skor 11-14, Bajern jer na 9-16, a crnogorski stručnjak sa klupe Beograđana uverava da nije gotovo i da još ima šanse za prolaz u plej-of.

„Poraz od Albe je bio bolan, nijedan nije da nije bolan, ali ovaj… Umanjene su naše šanse, ali postoje. Moramo da verujemo u to. Danas je Svetog apostola Onisima koji kaže da ništa nije nemoguće, ali za ovu ekipu to važi svakog dana, da mislimo da nitša nije nemoguće. Ovi momci su tu da ostvare i ono što je nemoguće“, kazao je Ivanović pred put u Minhen i istakao šta su najveći kvaliteti njihovog idućeg protivnika Bajerna.

Crvena zvezda bez Branka Lazića

Crvena zvezda bek Branka LazićaKapiten crveno-belih i defanzivni lider ekipe neće igrati ni večeras ni naredne dve nedelje zbog povrede prepona. Taj problem imao je i u prošlom kolu protiv Albe, ali je minule nedelje stegnuo zube i ipak zaigrao. Sada je ipak došlo vreme da odmori i da se oporavi.

Crvena zvezda zvanično registrovala Fakunda Kampaca za Evroligu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter