Izvor: BSC HAPPY
17.03.2023 u 20:30
0

BARSELONA – ZVEZDA Hrabra Zvezda pala u Barseloni!

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da se revaširaju Barseloni za bolan poraz u Pinoru krajem prošle godine! Tim Duška Ivanovića poražen je na gostujućem terenu rezultatom 85:79 i tako je definitivno ugasio svaku nadu o TOP 8 fazi Evrolige.

Tok meča:

Kraj utakmice u Barseloni.

83:76 – Nikola Kalinić pogađa trojku i odvodi svoj tuim na sedam poena prednost, sada tajm-aut zove Duško Ivanović.

78:76 – FAKUNDO KAMPACO! Nova trojka Argentinca, Zvezda na dva poena zaostatka.

75:71 – FILIP PETRUŠEV! Pogađa Zvezdin centar oba slobodna bacanja i to u vrlo bitnom trenutku, a potom i za tri poena.

69:62 – NIKOLA IVANOVIĆ! Nova trojka crnogroskog plejmejkera, odlično ga je pronašao Luka Mitrović, a ovaj je bio siguran u šutu van linije 6,75.

Luka Vildosa obija tehničku grešku pri rezultatu od 65:59 u jednom od najbitnijih momenata utakmice.

60:59​​​​​​​ – VILDOSA! Nastavlja sa sjajnom igrom Argentinac, lako se prošetao do koša i upisao nove poene.

60:57 – Jan Veseli pogađa pod faulom ispod koša, a onda je bio siguran i sa linije penala. Opet Barsa vodi.

Počela je poslednja deonica. 

57:51 – Jan Veseli opet donosi znatnu prednost svom timu, siguran je bio pod košem.

53:48 – I opet sjajni ARGENTINAC! Nova trojka Fakunda Kampaca, ali je uspešno vratio na drugoj strani sunarodnik Nikolas Laprovitola.

50:45 – I OPET KAMAPCO! Nova trojka Argentinca, Zvezde na pet poena zaostatka.

53:48 – I opet sjajni ARGENTINAC! Nova trojka Fakunda Kampaca, ali je uspešno vratio na drugoj strani sunarodnik Nikolas Laprovitola.

50:45 – I OPET KAMAPCO! Nova trojka Argentinca, Zvezde na pet poena zaostatka.

45:39 – FAKUNDO KAMPACO! Pogađa Argentinac svoju prvu trojku u meču i dolazi do devetog poena, na drugoj strani Satoranski pogađa za dva.

43:36 – SATURANSKI! Nova trojka za Barselonu, na drugopj strani se muči Zvezda u istom segmentu, samo je Nikola Ivanović bio siguran u šutu van lin ije 6,75.

40:36 – Genijalan LUKA MITROVIĆ! Stavlja krilni centar tačku na prvi deo igre, pogodio je iz nemoguće pozicije – Zvezda je na četiri poena zaostatka.

40:34 – STEFAN MARKOVIĆ! Filip Petrušev pogađa pod faulom Zvezdin centar, ali nije bio precizan sa linije penala. Na drugoj strani Arbines pogodio je svoju četvrtu trojku iz isto  toliko pokušaja, a onda je siguran bio i Marković van linije 6,75 – tajm-aut zove Šarunas Jasikevičijus.

37:29 – Nekoliko lošim odluka Zvezde u napadu i odbrani i Barsa je na osam poena prednosti. Jan Veseli je pogodio pod faulom Hasana Martina, a onda Čeh bio precizan i sa linije penala.

31:29 – NIKOLA IVANOVIĆ! Pogađa crnogorski organizator igre za tri poena, Zvezda je opet na dva poena zaostatka.

31:29 – NIKOLA IVANOVIĆ! Pogađa crnogorski organizator igre za tri poena, Zvezda je opet na dva poena zaostatka.

31:26  – Mirotić povećava dnost svog tima. Krilo Barselone se posle faula Stefana Lazarevića našlo na liniji penala – oba puta je Nikola pogodio.

27:26 – Trojka Mirotića i novo vođstvo domaćina. Posle nepotrebnog faula Vildose, Barselona je prišla an samo poen zaostatka, a pošto Zvezda nije imala konkretnih rešenja u napadu, stigla je kazna – krilo katalonkog tima, koji ima crnogorske korene Nikola Mirotić pogosio je za tri, a Duško Ivanović je bio primoran da zove tajm-aut.

20:25 – MITROVIĆ I PETRUŠEV! Sjajna igra Zvezde u drugoj četvrtini. Nekoliko dobrih odbrana dovelo je do lakih poena tima sa Malog Kalemegdana, a sem Luke i Filipa koji su pogađali, istakao se i Fakundo Kamapco koji je bio jako kreativan u oragnizaciji igre. Na drugoj strani siguran je pod košem bio Jan Veseli.

18:19 – PRVO VOĐSTVO ZVEZDE! Odlično je drugi kvartal otvorio gostujući tim, koji je do prve prednosti an meču došao preko Mitrovića.

Tačku na prvu četvrtinu stavio je Jan Veseli koji je polovično bio precizan sa linije penala i tako svom timu doneo tri poena prednosti.

17:15 – FAKUNDO KAMPACO! Fenomenalna promena ritma, pravca i na kraju promena ruke Argentinca koji se doslovno prošetao do koša. Zvezda je na dva poena zaostatka.

Obe ekipe su ispunile bonus na nešto više od dva minuta pre kraja prve deonice.

17:13 – KAMPACO se upisao u listu strecala. Posle faula Mirotića na liniji penala se našao argentinski organizartor igre, a onda je na drugoj strani Satoranski došao do lakih poena, poštop je Vildosa „zaspao“ u odbrani.

10:7 – Nova trojka Abrinesa. Posle sigurnog šuta španskog košarkaša za tri poena, pšod košem je bio siguran Mirotić, na drugoj strani nova dva poena Bentila.

5:5 – VILDOSA! Prve poene Zvezdi doneo je Ben Bentil, koji je bio siguran oba puta sa linije penala. Na drugoj strani do lakih poena pod koišem došao je Šanli, a onda Vildosa… Sjajan prodor Argentinca, koji je uspeo da pogodi uz faul i posle uspešnog slobodnog bacanja donese prvo izjednačenja na meču.

3:0 – Abriones postiže prve poena za svoj tim i to van linije 6,75 – nešto sporija igra na obe strane početkom prve četvrtine.

Prvio napad obezbedio je domaći tim.

Utakmica u Barseloni je počela.

Startne petorke:
Zvezda: Vildosa, Kampaco, Lazarević, Bentil, Martin
Barselona: Satoranski, Laprovitola, Abrines, Mirotić, Satoranski, Šanli.

Uoči meča

Došlo je vreme za „naplatu dugova“! Košarkaši Crvene zvezde gostuju Barseloni u petak od 20.30 u 29. kolu najelitnijeg takmičenja na Starom kontinentu.

Tim sa Malog Kalemegdana je u krizi, nema dileme. Jedina svetla tačka bila je utakmica sa prvakom Evrope ekipom Efesa, koju su izabranici Duška Ivanovića uspeli da savladaju osmog marta pred domaćim navijačima rezultatom 94:75. Delovalo je da se crnoj seriji poraza bliži kraj, međutim…

Utakmica u Atini donela je novo iznenađenje i hladan tuš. Imala je Zvezda sve u svojim rukama, vodila gotovo tokom čitave protiv atinskog Panatinaikosa, a onda usepela sve da prkocka i upiše novi poraz.

I poslednji na listi, večiti derbi. Neprepoznatljiva igra crveno-belih u drugom poluvremenu. Imao je tim Duška Ivanovića u jednom momentu čak 20 poena prednosti. I opet isto. Uspeo je da prokocka. Da sve dobro baci u vodu, kao da nije ni bilo ničeg dobrog. Da zabeleži novi poraz u ABA ligi, posle onog bolnog od Cibone. Više nije Zvezda prva na tabeli regionalnog šampionata, sada je to Partizan.

Dakle, put Španije su krenuli u izuzetno lošem raspoloženju. Nade za TOP 8 skoro da više nema, ali jedna stvar „održava u životu“ kada je utakmica sa katalonskim timom u pitanju. Crveno-beli imaju priliku da se revanširaju Barseloni za bolan poraz pred krcatom halom „Aleksandar Nikolić“.

Tada je tim sa Malog Kalemegdana poražen posle produžetaka 99:94 (84:84). Imala je Crvena zvezda pobedu u svom džepu, ali se na kraju kockala i od gotovog napravila versiju.

Na krilima sjajnog Filipa Petruševa, crveno-beli su se vratili sa ivice ambisa, kada su u drugoj deonici napravili veliku seriju i „zaključali“ rivala, a stvari su dodatno zakomplikovali u poslednjoj deonici kada su prosuli 12 poena viška i rivalu dozvolili produžetak. Nikola Mirotić je pogodio trojku za dodatnih pet minuta igre, u kom se Barselona bolje snašla i odnela pobedu iz Beograda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter