Izvor: BSC HAPPY
05.06.2023 u 01:36
0

Marej „izdao“ Jokića! Nikola sam rasturio Majami u 3/4, pa doživeo potop za 1-1, zakuvalo se u finalu NBA lige /VIDEO/

Nije uspeo srpski centar da odigra sam, nije mogao bez podrške saigrača, a jedan od najboljih taktičara u najjačoj ligi sveta uspeo je da pronađe rešenje i dođe do brejka.

Košarkaši Denver Nagetsa nisu uspeli da upišu trijumf i u drugom meču finala NBA lige, pošto je u neizvesnoj završnici Majami Hit uspeo da dođe do brejka – 108:111.

Nikola Jokić odigrao je još jednu veličanstvenu partiju: upisao je 41 poen, 11 skokova i četiri asistencije, ali poražavajuću činjenicu predstavlja to što nije imao adekvatnu podršku saigrača. Džamal Marej ubacio je 18 poena, 12 je dodao Eron Gordon, dok se Brus Braun zaustavio na 11.

Sa druge strane, kod Majamija je sa 23 poena glavnu reč vodio Gejb Vinsent, dva manje dodali su Džimi Batler i Bem Adebajo, dok su faktori sa 14, odnosno deset poena, bili Maks Štrus i Dankan Robinson.

Denver – Majami

23:26 – Kraj prve četvrtine!

21:26 – Jokić je dvocifren! Nastavlja Majami da tera srpskog centra da poentira, što je u dobroj meri isključilo ostale igrače.

15:24 – Na trojku Portera istom merom ponovo odgovara Štrus! Četvrta trojka za njega na ovom susretu.

12:21 – U šuterskom raspoloženju je Majami večeras, dok sa druge strane ponovo igra samo Nikola Jokić. Sedmi poen za dvostrukog MVP-a.

10:16 – NIKOLA JOKIĆ! Prva trojka za srpskog centra, Denver niše samo na njegovim „škrgama“ na početku ovog meča.

57:51 – Poludistancom Adebaja završeno je prvo poluvreme, nakon kog Denver ima prednost od šest poena.

47:52 – Nastavlja Vinsent da igra sjajno, samo plus pet za Denver. Flouter nigerijskog reprezentativca je bio dobar.

50:40 – Odlična rola Gejba Vinsenta, koji će imati priliku da sa linije penala vrati jednocifren minus Majamiju.

48:35 – Neverovatna energija klupe Denvera, ponovo dobar Kristijan Braun. Sjajno je istrčao „ruki“ i zakucao za svoj šesti poen.

42:31 – AU, AU, AU, KAKVO ZAKUCAVANJE MAREJA! Eksplodirala je Bol Arena, iščupao je obruč plejmejker Denvera, i to pod faulom Štrusa!

66:66 – Potpuni egal imamo u Bol Areni. Adebajo ponovo igra dobar meč, nerešeno je.

64:62 – Kakav revolervaški obračun! Na trojku Jokića sa druge strane odmah odgovara Vinsent.

61:59 – Fantastično šutira Majami, a to neutrališe i dobre poteze Nikole Jokića. Ovoga puta trojku pogađa Lav.

57:54 – Trojkom Gejb Vinsent otvara drugo poluvreme, Majami je na samo minus tri.

Startne petorke: 

Denver: Marej, Kaldvel-Poup, Porter, Gordon, Jokić;

Majami: Vinsent, Štrus, Batler, Lav, Adebajo.

Da li smo ovogodišnje finale NBA lige zamišljali baš ovako, sa Denverom i Majamijem? Verovatno ne. Zapravo, mi u Srbiji možda i jesmo, da bismo imali još jednog svog među šampiona i da još jedan prsten, kako god okreneš, na leto stigne u našu zemlju, ali tu su u pitanju one druge želje, koje se ne izgovore nakon iscrpne analize igre i kvaliteta tima, već su motivisane nekim drugim stvarima.

Ipak, kako kaže ona narodna izreka “ako laže koza, ne laže…”, ne lažu tri puta po četiri dobijene utakmice u plej-ofu, koje jasno govore da timovi koji su se na kraju našli na korak od trona zaista jesu najbolji i zaslužuju tu i da budu, ma koga da smo na njihovom mestu videli, jer na ovolikom uzorku pobeda procenat statističke greške je gotovo ravan nuli.

Finale je počelo, pa iako rivali nisu baš najatraktivniji, po merilima sjaja i glamura na koji je naviknuta američka košarkaška javnost, kvalitet koji poseduju ne može da se spori, uverili su nas u prvoj utakmici. Ove timove na tri, odnosno četiri pobede od titule nije dovela atraktivnost kojom američku publiku godinama oduševljavaju tamošnje skupine sa po jednom, dve zvezde oko kojih se sve vrti, već karakter, rad, kvalitet i timski duh.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter