Izvor: BSC HAPPY
02.06.2023 u 06:25
0

JOKIĆ RASTURIO MAJAMI! Denver nezaustavljivo krenuo ka NBA tituli, Nikola uz rekorde dovodio čuvare do ludila

Nije moglo da počne bolje – nije moglo da počne sigurnije! Izabranici Majka Melouna već u prvoj utakmici velikog finala najjače lige sveta poslali su jasnu poruku protivniku – žele da se ovo završi što pre!

DENVER – MAJAMI

Košarkaši Denver Nagetsa još jednom su pokazali zašto u ovom trenutku važe za najbolju ekipu u ligi.

Ekipa našeg Nikole Jokića uspela je da više nego sigurno zabeleži trijumf na svom parketu u prvom meču finalne serije NBA lige – 104:93.

Ponovo je blistao srpski centar, ponovo su padali rekordi, a meč je završio sa 27 poena, odnosno deset skokova i 14 asistencija.

Pored njega, istakli su se Džamal Marej sa 26, odnosno Eron Gordon i Majkl Porter Džunior sa 16 i 14 poena.

Sa druge strane, glavnu reč kod Majamija vodio je Bem Adebajo sa 26 poena, a pratili su ga Gejb Vinsent sa 19 i Hejvud Hajsmit sa 18 poena.

Već od starta meča bilo je jasno da je ekipa Majka Melouna pre svega u dobroj meri svežiji protivnik na početku ove finalne serije. Denver je imao čak sedam dana da se odmori i u potpunosti regeneriše pred početak borbe za šampionski prsten, dok je Majami nakon sedam neverovatnih utakmica uspeo da savlada Boston Seltikse i nađe se put NBA finala. To je bilo nešto što je obeležilo početak meča – energija koja je bila na strani domaćeg tima.

A uprkos činjenici da u svojim redovima poseduje igrače poput Nikole Jokića, Džamala Mareja i Majkla Portera Džuniora, prvo ime za Nagetse na početku duela bio je Eron Gordon! Nekadašnji krilni centar Orlando Medžika bio je taj koji je koristio svoje fizikalije i uguravao u reket Maksa Štrusa, koji nije imao nikakve šanse da izađe kao bolji iz tog okršaja. To je rezultiralo sa tim da Gordon već nakon nekoliko minuta ima čak 14 poena na svom kontu.

Nastavila se kvalitetnija igra Denvera, dok su sa druge strane na momente svoju ekipu vodili Bem Adebajo i Džimi Batler. Krilni košarkaš i prva zvezda gostiju sa Floride započeo je meč na kvalitetan način, da bi nakon toga centar preuzeo, te je u jednom momentu bio jedini igrač koji je bio raspoložen u napadu u dresu Hita. Sa druge strane, Nagetsi su do kraja prve deonice odigrali maksimalno angažovano na obe strane terena, što je bilo dovoljno za plus devet nakon 24 minuta košarke – 29:20.

104:93 – Kraj meča, rutinski trijumf Nagetsa!

96:87 – Majami je na jednocifrenom minusu, pet poena vezuje Hajsmit.

96:82 – JOŠ JEDNOM – NIKOLA JOKIĆ! Četiri vezana poena za Srbina, onda kada je najpotrebnije!

92:82 – Ponovo je Majami na minusu od deset poena, Hajsmit polaže u kontri gostiju.

92:78 – Brzo se igra u ovim momentima, te na Marejeve poene brzopotezno odgovara Vinsent.

90:74 – Još jednom Denver odbija nalet Hita, da li je sada kraj? Poentira Jokić u reketu nakon kombinacije sa Porterom, ponovo odlaze Nagetsi na plus 16.

86:74 – Prekida Jokić asistencijom seriju Hita! Još jednu trojku pogodio je Lauri, ali je srpski centar fenomenalno sa druge strane pronašao Grina u reketu i vratio plus 12.

84:71 – Ponovo mini serija Majamija na početku deonice, ovoga puta četvrte. Trojku pogađa Kajl Lauri za početnih 8:0, kojom se Hit vraća na 13 poena minusa pred finiš meča.

79:60 – Da li je ovo tačka, koju stavlja Brus Braun? Čini se da je Majami davno ispustio svoje šanse da bude konkurentan u ovom meču, maksimalnih plus 19 za Nagetse.

74:57 – Ide i Kentavijus Kaldvel-Poup! Trojka za iskusnog beka, 17 poena plusa za Nagetse.

68:55 – Nastavlja se kvalitetna partija samo jednog košarkaša u gostujućim redovima – Bema Adebaja. Velike probleme pravi centar Majamija Nikoli Jokiću u defanzivi, ali je razlika i dalje ogromna.

65:49 – Kada je teško – tu je Džamal Marej! Dva pogotka pod faulom plejmejkera Denvera, koji ponovo ide na osetniji plus.

59:49 – Brzih 7:0 na početku drugog poluvremena u režiji gostiju sa Floride! Ponovo je Bem Adebajo glavni čovek ekipe Erika Spolstre, dok je trojkom sve upotpunio Vinsent.

59:42 – Ponovo Nikola stavlja tačku! Srbin sa deset poena i isto toliko asistencija vodi Nagetse na maksimalan plus nakon prvog poluvremena.

57:42 – EVO I MAREJA! Apsolutno sve kažnjavaju košarkaši Denvera u prvom poluvremenu, dok šuteri Majamija nisu došli u Kolorado na prvo poluvreme.

50:37 – NIKOLA JOKIIIIĆ! Evo i nekoliko konkretnijih poteza u napadu za srpskog centra, koji dolazi do osmog poena, a već ima i isto toliko asistencija na svom kontu!

46:37 – Za sve ima odgovor Denver večeras, ali baš za sve! Vezao je nekoliko dobrih ofanzivnih poseda Majami, ali pogocima sa distance Nagetsi uspevaju da održe osetniji plus. Pravu košarkašku poslasticu gledamo za sada u Koloradu.

39:31 – Bem Adebajo sam nosi Majami u prvom poluvremenu! Četiri vezana poena za centra Hita, koji je pre toga bio u duelu sa Porterom, koji je ostao na parketu.

39:27 – Zakucava Porter Džunior, i to kako! Fenomenalno je osetio talentovani košarkaš Denvera promašaj Mareja i prikucao bez problema.

35:24 – Hejvud Hajsmit vezao je prva četiri poena za goste u drugom kvartalu. Sa druge strane, trojkama Mareja i Portera Denver razbija zonsku odbranu Majamija i ide na dvocifren plus!

22:14 – ERON GORDON! Kakav početak za krilnog centra Denvera, već 14. njegov poen, Nagetsi dišu na njegovim krilima na startu duela u Koloradu.

18:14 – Uspeva da se oporavi Majami od početnog šoka, ali razlika još uvek glasi dva poseda. Tih je Nikola Jokić u dosadašnjem delu meča, ali Gordon i Marej i više nego korektno pokrivaju sve na terenu.

14:9 – Nastavlja Eron Gordon, mora da reaguje Spolstra minutom odmora! Denver je dobio pomalo neočekivanog heroja u ranoj fazi meča, osmi poen za jednog od omiljenih Jokićevih saigrača.

10:7 – Eron Gordon je za sada prvo ime ovog susreta. Sjajno je počeo duel i nekadašnji krilni centar Orlanda, koji upisuje već šesti poen.

6:5 – Džimi Batler fenomenalno počinje ovaj meč! Pet vezanih poena za superzvezdu Majamija, ali Jokić sa druge strane diriguje igrom Nagetsa i vraća vođstvo.

2:0 – Otvara Džamal Marej pogotkom sa poludistance ovu finalnu seriju!

Denver ili Majami? Zapad ili Istok? Nikola Jokić ili Džimi Batler? Melounov kontinuitet ili Spolstrin sudar sa genijalnošču? Pitanja je mnogo, a zasigurno ćemo bliži odgovoru biti sutra ujutru, oko pet časova, kada ćemo znati ko je prvi koji je došao do trijumfa u ovoj finalnoj seriji.

Uprkos tome što je u pitanju jedan od najvećih, ako ne i najveći, košarkaški događaj koji može da se zadesi na planeti, moramo da počnemo od nečega što nije „čista“ košarka, moramo da pričamo o okolnostima i o tome u kakvom raspoloženju ove dve ekipe dočekuju finalnu seriju, koja počinje u noći između četvrtka i petka, od dva časa i 30 minuta posle ponoći.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter