Izvor: BSC HAPPY
20.04.2023 u 20:40
0

Zvezda održala priključak za prvo mesto ABA lige: Mornar pretio, a onda pao pred naletom crveno-belih

Mnogo toga smo videli večeras u Topolici: Uspone i padove crveno-bele čete, koja je na kraju ipak uspela da ubedljivo slavi.

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su trijumf u 23. kolu regionalnog ABA šampionata, pošto su u Baru bili bolji od domaćeg Mornara – 65:87.

Najefikasniji kod pobedničkog sastava bio je Nemanja Nedović sa 20 poena na svom kontu, a pratili su ga Luka Mitrović sa 13 i Nikola Ivanović sa deset poena.

Sa druge strane, kod Barana istakao se Gregor Glas, koji je brojao do 18 poena, a podršku je imao u Petru Vujačiću sa 14.

Već od starta Crvena zvezda je pokazala da je na crnogorsko primorje došla izuzetno motivisana da ostvari rezultat kakav je želela – pobedu! Nisu želeli crveno-beli da ostave nikakav prostor domaćima da se eventualno razigraju i dešavanja na parketu učine zanimljivijim, a protagonista dobre igre bio je Nemanja Nedović. Preporodio se povremeni reprezentativni bek, vezao je nekoliko poena već na početku utakmice, čime je najavio svoju kvalitetnu partiju.

Kada se na sve to nadovežu i nekoliko kvalitetnih poteza Filipa Petruševa, koji je nebrojeno puta ostajao „u ofsajdu“ i „jedan na nula“ rešavao kontranapade ekipe sa Malog Kalemegdana, bio je jasan recept kojim je tim Duška Ivanovića uspeo da dođe do prednosti. Odbrana kao od čelika izazvala je nekoliko lakih poena iz tranzicije, a poznato je da takve situacije najviše znaju da slome protivnika. Rezultat svega bilo je čak 16 poena prednosti nakon prvih deset minuta košarke, uz samo sedam poena Barana u tom delu igre – 7:23.

Mornar – Crvena zvezda 65:87 (7:23, 18:24, 25:19, 15:21)

Kraj utakmice.

64:72 – Još jednom je Glas sjajno asistirao Mikoviću pod košem, a Crvena zvezda je konačno uspela da prekine seriju domaćih poenima Mitrovića sa penala.

62:70 – Dalekometna paljba Gregora Glasa! Šesta trojka, 18 poena, Mornar je na jednocifrenom minusu!

59:70 – Nastavlja se sjajna partija Gregora Glasa! 15 poena za slovenačkog beka, sjajno šutira sa distance, a prednost je sada tek jedva dvocifrena.

Kraj treće četvrtine!

50:66 – FAKUNDO KAMPACO! Uz zvuk sirene polaže argentinski plejmejker, Crvena zvezda u poslednju deonicu ulazi sa plusem od 16 poena.

45:59 – Evo nešto boljih minuta za Mornar, koji igra izuzetno u trećoj deonici! Razigrali su se Barani, pogodili su nekoliko šuteva sa distance, te su sada na minusu od 14 poena.

32:53 – Nastavlja Nemanja Nedović tamo gde je stao u prvih 20 minuta košarke. Već je na koti od 20 poena iskusni bek.

29:49 – Uspeo je Mornar da se na početku drugog poluvremena konsoliduje u napadu, ali je Crvena zvezda isuviše stabilna kako bi ispustila ovakvu prednost.

Kraj druge četvrtine!

22:45 – Nastavlja se rapsodija Nemanje Nedovića, koji trojkom odgovara na trojku Glasa! Nešto aktivnija utakmica u poslednjim minutima.

15:40 – Kvalitetnu rolu dali su i visoki igrači Crvene zvezde, pre svega Luka Mitrović i Stefan Lazarević, koji igra jednu od najboljih napadačkih utakmica ove sezone.

12:36 – Zastrašujuća odbrana crveno-belih u prvom poluvremenu je u dobroj meri „krivac“ za ovoliku prednost ekipe Duška Ivanovića. Rotacije su precizne kao sat, a samim tim sebi stvaraju i kvalitetna rešenja i opcije u napadu. Prednost samo raste.

10:30 – Nastavlja da izuzetno dobro igra Crvena zvezda u tranziciji. šetaju se crveno-beli kroz odbranu Barana. Sve deluje toliko lako, pogotovo kada je glavni režiser Fakundo Kampaco. Pred Mornarom je nemoguća misija, a ovakav odnos snaga miriše i na katastrofu domaćih.

Kraj prve četvrtine!

7:23 – Ovo je igra kakvu Duško Ivanovič želi! Mnogo poena iz tranzicije za crveno-bele, plus 16 na kraju prve deonice.

5:17 – Na parketu u Topolici u prvoj četvrtini gledamo samo jednu ekipu. Nedović je već dvocifren, a Zvezda razbija indisponirane domaćine.

3:13 – Priključuje se Nemanji i Filip Petrušev! Dva atraktivna zakucavanja za mladog centra, nadovezao se Nedović ponovo, dok je trojku za domaće postigao Glas.

0:7 – Nemanja Nedović! Sedam vezanih poena za srpskog beka, rano vođstvo Zvezde!

Startne petorke:

Mornar: Živanović, Glas, Vranješ, Vranković, Pecarski

Crvena zvezda: kampaco, Nedović, Lazić, Petrušev, Kuzmić

Crvena zvezda je druga na tabeli ABA lige sa 21 pobedom i tri poraza, dok je Mornar poslednji sa skorom 8-16.

Ivanović traži maksimalnu ozbiljnost

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović najavio je meč sa Mornarom u Baru i istakao da će crveno-beli najozbiljnije pristupiti duelu protiv crnogorske ekipe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter