Izvor: BSC HAPPY
28.03.2023 u 22:30
0

ŠTETA! Partizan imao Barselonu u šaci, ali je ispustio pobedu: Ako se plasiraju, crno-beli će biti pretnja svima u Top 8

Borili su se crno-beli večeras u Areni, niko ne može da ospori tu činjenicu, ali su neke ekipe jednostavno prejake.

Večeras je to pokazala ekipa Barselone, koja je ušla u „odabrano društvo“ ekipa koje su ove godine uspele da iz Arene odnesu trijumf 89:80.

Partizan je, jednostavno, stigao umor, a ekipa Šarunasa Jasikevičijusa svakako ne spada u red onih koji su spremni da opuste bilo kakav propust.

Najefikasniji u redovima crno-belih bio je Dante Egzum sa 24 poena na svom kontu, a pratio ga je Kevin Panter, koji je dodao 16.

Sa druge strane, kod pobedničkog sastava glavnu reč vodio je Nikolas Laprovitola sa 21 poenom, dva manje je dodao Nikola Mirotić, dok su dvocifreni bili još Jan Veseli i Tomaš Šatoranski sa 14, odnosno deset poena.

Nije počeo sjajno meč Partizan, pogotovo ne defanzivno, što su vrlo lako uspeli da kazne Nikola Mirotić i Nikolas Laprovitola, te dovedu goste do početne prednosti. Izuzetno raspoložen na startu bio je argentinski plejmejker, koji je sa brzih šest poena ušao u prepoznatljiv ritam. Crno-beli su svoje prilike tražili u napadu, gde su Jam Madar i Džejms Naneli uspeli da pronađu određenu kontrolu nakon sporijeg starta.

Oporavio se „parni valjak“ od početnog šoka, a to je bilo nešto što je bilo ključno da gosti ne odu na veću razliku već u uvodnim minutima. Izuzetnu hrabrost pokazao je Jam Madar, koji je u napadu želeo da pokaže barem delić svog talenta, dok je i izuzetno požrtvovanim reakcijama dizao Arenu na nog

Partizan – Barselona 89:80

Kraj utakmice.

73:83 – Lesor je smanjio prednost Barse na osam poena, ali na drugoj strani je nezaustavljiv Mirotić koji poentira nakon ofanzivnog skoka. Obradović zove tajm-aut.

70:78 – Satoranski porentira za Barsu, pa za Partizan ponovo Egzum sa penala! Neverovatna trojka Lapravitole za novih plus šest, a Mirotić nakon ofanzivnog skoka povećava na plus osam. Crno-beli u teškoj situaciji, Obradović zove tajm-aut.

68:71 – Mirotić pogađa trojku i duplira prednost Barse, nemaju crno-beli ni sreća izlazi lopta iz obruča Avramoviću nakon šuta za tri, a pre toga promašuje i Panter. To koriste gosti i preko Veselijaodlaze na plus osam. Egzum je sa penala smanjio ponovo na minus šest, a onda je zavrnuo mrežicu i šutem za tri!

63:69 – Mirotić pogađa trojku i duplira prednost Barse, nemaju crno-beli ni sreća izlazi lopta iz obruča Avramoviću nakon šuta za tri, a pre toga promašuje i Panter.

63:66 – Aleksa Avramović poentira nakon ukradene lopte i diže publiku na noge, a zatim Sertač Šanl pravi faul u napadu! Prilika za Partizan da se vrati! Panter pogađa penal nakon tehničke Mitorića, a onda Egzum prodire do obruča i spušta loptu kroz njega uz kontakt koji su sudije previdele. Crno-beli su na samo minus tri.

Počela je 4/4

58:66 – Mirotić nakon faula Papapetrua sa penala održava dvocifrenu razliku za Barsu, a Egzum nakon promašaja za tri hvata lopu i polaže je u obruč. Nikola Mirotić pogađa za tri, ali vraća Panter! Neverovatno kako je šut Nanelija sa pola terena, uz zvuk sirene, izašao lopta iz obruča. Šteta, ali ma još da se igra!

58:66 – Mirotić nakon faula Papapetrua sa penala održava dvocifrenu razliku za Barsu, a Egzum nakon promašaja za tri hvata lopu i polaže je u obruč. Nikola Mirotić pogađa za tri, ali vraća Panter!

53:61 – Samo četiri poena Partziana za sedam minuta u trećoj deonici i otuda dvocifrena prednost Barse. Kevin Panter je konačno pogodio za crno-bele i stigao do odvocifrenog učinka, a onda je Abrines napravio faul u napadu nad Lesorom. Egzum je zatim pametno iznudio fal Šanla i pretvorio ga u dva poena sa penala.

Partizan Barselona
TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

 

49:61 – Prva dvocifrena prednost za jedan od dva tima, poenima Veselog i Mirotića. Arena je proključala od nezadovoljstva nakon što su sudije svirale faul Avramoviću pri šutu Lapravitole za tri, a Argentinac zatim pogađa dva od tri penala. Spokeri su morali da smiruju publiku koja je počela da ubacuje predmete u teren.

49:59 – Prva dvocifrena prednost za jedan od dva tima, poenima Veselog i Mirotića

49:55 –Panter nakon tajm-auta prekida seriju Barse, ali Satoranski zatim pogađa trojku. Partzan u napadačkoj krizi na startu drugog poluvremena, to koristi Barsa da podigne prednost koja nakon polovičnog učinka Mirotića sa penala iznosi plus osam. Da drugoj strani Smailagić pogađa posle ofanzivnog skoka.

45:51 – Barselona je ponovo povela na startu drugog poluvremena posle lakog zakucavanja Veselija. Partizan ne koristi svoja prva tri napada u nastavku. Abrines je sa pet vezanih poena došla do najveće razlike u svoju korist. Reaguje obradović tajm-autom.

Kraj prvog poluvremena!

45:44 – Uz mnogo sreće lopta u poslednjem napadu za Barselonu stiže do Higinsa koji je bio sam na šutu za tri i pogodio. Partizan je u poslednjem defanzivnom posedu izveo postavu Lesor, Ledej, Smailagić, Papapetru, Egzum, što je najviša petroka koju su crno-beli koristili ove sezone.

45:41 – Prazan hod Partizana koristi Barselona da gotovo potpuno anulira zaostatak. Nakon faula u napadu Smailagića poentira Higins za minus jedan, ali je u važnim trenucima stigla prudukcija i Kevina Pantera! Kapiten Partizana pogađa pod faulom i igrom dva plus jedan ponovo odlepljuje crno-bele na dva poseda.

42:39 –Majstorija Madara koji iz teške pozicije, iz okreta pogađa sa poludistance ali sledi treća trojka Lapravitole iz trećeg pokušaja. Sada je Partizan u malom problemu sa realizacijom, posebno Kevin Panter koji je vezao dva promašaja sa poludistance, što je inače njegov specijalitet.

40:36 – Veseli ponovo sa poludistance pogađa i prekida ovu mini seriju Partizana, a crno-beli ne koriste dva vezana napada i šalju Mirotića na liniju penala. Prva zvezda Barselone pogađa oba slobodna bacanja.

40:32 – Kalinić nakon faula Avramovića pogađa penale, ali Ledej ne da prednost Partizana! Sa kakvom samo lakoćom krilni centar crno-bleih izvodi ove svoje šuteve s’ ramena! U istom stilu je pogodio i u narednom napadu, iz još teže pozicije, kada se činilo da je na pragu izgubljene lopte. Kao da je gostima, žargonski rečeno, sada „ušla voda u uši“ jer gube dve lopte u dva napada, a Lesor je zatim uvećao prednost „parnog valjka na plus osam!

34:30 – Imao je Partizan šansu da uveća prednost ali je Smailagić promašio sa poludistane, a za Barsu zatim trojku pogađa Tobi i tera Obrdodvića na tajm-aut. Nakon minuta odmora Egzum nastavlja da rešeta i rešava lako Higinsa na niskom postu. Partizan ponovo na dva poseda prednosti.

32:30 – Imao je Partizan šansu da uveća prednost ali je Smailagić promašio sa poludistane, a za Barsu zatim trojku pogađa Toubi i tera Obrdodvića na tajm-aut.

32:27 – Vodi Partizan! Egzum elegantno jednom rukom ubacuje loptu kroz obruč i donosi prednost svom timu, a zatim je uvećava trojkom preko ruke Jokubaitisa uz zvuk sirene! Sada Dante ima i svoj šou sa publikom, koja je u ovom momentu podigla temperaturu u Areni do tačke ključanja!

29:27 – Vodi Partizan! Egzum elegantno jednom rukom ubacuje loptu kroz obruč i donosi prednost svom timu.

27:27 – Smailagićeva trojka je otvorila drugu četvrtinu i podigla dvoranu na noge! Zatim je dva penala za Barsu pogodio Jokubaitis, ali trojkom odgovara Egzum! Raspucao se Partizan i došao do egala!

Počela je 2/2

21:25- Smailagić je imao dva penala nakon ne baš najsrećnije kontre crno-belih i bio je polovičan, a Jokubaitis je zatim uz zvuk sirene pogodio ali je to učinio prekasno

20:25 – Lep sada potez Papapetrua koji se upisuje u listu strelaca i smanjuje prednost Barse. Ipak, Lapravitola je na drugoj strani iznudio dva penala i oba pogodio, zatim i Kalinić lako probija do koša nakon promašaja Smailagića za tri.

18:19 – Naneli pogađa prvu trojku za Partizan, a zatim Veseli pogađa sa poludistance. Već nejgovih šest poena. Zek Ledej je u sledećem napadu iznudio penale i oba pogodio.

Partizan Barselona
TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

 

13:17- Poentirao je Lapravitola prilično lako za Barsu, ali uzvraća Ledej svojim karakterističnim šutem sa jedne ruke. Veseli zakucava na drugoj strani i održava prednost gostiju.

10:13 – Tomaš Satoranski je ostao sam na poludistanci sa levog krila i pogodio za plus tri Barselone, a na drugoj strani dve penala je iznudio Lesor nakon ofanzivnog skokva. Pre nego što ih izvede, uslediće tajm-aut.

10:11 – Veseli postiže svoje prve poene, a ponovo se Madar istakao požrtvovanom reakcijom gde se bacio na parket i ukrao jednu loptu, a usledili su poeni Nanelija sa poludistance! Podigao je Izraelac na noge publiku u Areni!

6:9 – Lapravitola polovičan sa penala, a zatim Madar nakon požrtvovane reakcije uspeva da poentira ispod obruča. Odlična reakcija sada Lesora u odbrani nad Veselim, pa svoje prve poene postiže Panter sa poludistance.

4:8 – Dva poena Nanelija

2:8 – Madar postiže prve poene za Partizan, a zatim trojka Laprovitola

0:5 – Mirotić daje prve poene na meču (0:2), a zatim trojka Larovitole

Utakmica je počela.

Osim zbog toga što su još jednom potvrdili da mogu da se nose sa svima, ova pobeda je važna i zato što što je crno-bele dovela pred svršen čin, pa više ne moraju da računaju da li će u plej-of, već sa kog mesta, pošto bi to mogli da učine sa neke od pozicija bližih vrhu tabele.

Teorija kaže da im je potrebna još jedna pobeda da matematički osiguraju plasman, ali su im se poklopili i rezultati drugih utakmica, tako da su četiri kola pred kraj u prilici i da ciljaju na kog bi rivala dalje.

Partizan je od sredine decembra na skoru 26-5 u svim takmičenjima, a rezultati i njihova igra jasno pokazuju  – „Parni valjak“ stvarno melje i niko ne može da mu stane na put, što je potvrdio i u prethodnom kolu u utakmici sa jednim od favorita za osvajanje Evrolige.

Pokazuju crno-beli da imaju sve – da su tim, da imaju igru, kvalitetne pojedince, samopouzdanje, a posle nekoliko meseci i ono što im je na početku sezone zadavalo muke u nekim trenucima – iskustvo. Zato sada dobijaju mečeve i u kojima vode i u kojima nadoknađuju zaostatak.

I dok su timovi za koje, bez pogovora, možemo da kažemo da su favoriti, moćni su, imaju velike zvezde, dugačku klupu, postoji ipak nešto što je u ovom delu sezone njihov nedostatak, a to je manjak tajni, jer se o njima sve zna, pa je samo pitanje da li rival može na to da odgovori. Sa druge strane, Partizan još uvek i posle 30 kola ume da iznenadi. Njegovi protivnici nikada ne znaju ko može da iskoči i kojim će oružjem da napadnu.

I dok deluju kao da nema tima sa kojim ne mogu da se nose u ovom naletu, postoji nešto što crno-bele koči. U pitanju je gust raspored, zbog kog na 48 časova izlaze na teren, pa je umor trenutno najveći neprijatelj sa kojim se bore, uz nedostatak vremena za pripremu utakmica, kojima u poslednje vreme retko kad mogu da posvete više od jednog dana. Takav je slučaj i sada.

Ovo više nije borba Davida i Golijata

Tako će Barselona u utorak u 31. kolu Evrolige biti treći tim za pet dana sa kojim će podeliti megdan, jer su u nedelju posle crveno-belih iz Pireja dočekali ljubljansku Cedevita Olimpiju, sa kojom su odigrali izuzetno težak meč, u kom se moglo videti koliko je Obradovićev tim umoran.

U tom meču nije mogao da računa na Matijasa Lesora, koji je bio van stroja zbog suspenzije, pa će Francuz odmorniji od saigrača u novu bitku. Ipak, ono što je dobro za njih, na krilima dve izuzetne pobede kreću u pohod na moćne Katalonce i na overu pozicije među osam najboljih.

Prepuna Arena adut za Top 8: Partizan dočekuje Barselonu, pobeda donosi plej-of Evrolige

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter