Izvor: BSC HAPPY
10.03.2023 u 21:54
0

Potop crveno-belih u Atini! Neviđena katastrofa Crvene zvezde!

Ovakve stvari na najvišem nivou u Evropi ne mogu da prođu nekažnjeno, a to su večeras na svojoj koži osetili crveno-beli, kojima upravo ovaj poraz može da bude oproštaj od borbe za plasman u Top 8.

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da iskoriste ono što im se ove večeri nudilo u OAKA Areni, barem ne u drugom poluvremenu.

Nakon izuzetnog prvog poluvremena, ekipa Duška Ivanovića pala je u nastavku, te je doživela poraz od domaćeg Panatinaikosa – 75:66.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bili su Filip Petrušev i Nemanja Nedović sa po 12 poena na svom kontu.

Sa druge strane, kod pobedničkog sastava glavnu reč je vodio Jorgos Papajanis sa 17 poena, a dvocifreni su bili još Derik Vilijams sa 13 i Met Tomas sa 11 poena.

Meč u Atini počeo je u skroz drugačijem tonu, koji nam je obećavao nešto neizvesniju utakmicu nego što je to kasnije bio slučaj. Crvena zvezda je uspela da kvalitetno započne meč na napadačkom planu, Ognjen Dobrić je delovao sjajno, ali je usledio blagi pad usled kog se Panatinaikos vratio i došao do potpunog rezultatskog egala.

Tada je na scenu stupio Nemanja Nedović, ali je pre njega izuzetno bitnu trojku pogodio Ben Bentil, koji je dalekometnim hicem prekinuo “žute minute” svog sastava, koji je ponovo uhvatio širinu u napadu nakon toga. U finišu prvog kvartala ekipa Duška Ivanovića uspela je da poveže nekoliko dobrih rešenja na ofanzivnom delu terena. Grčki velikan nije imao nikakvu ideju u napadu, a glavne violine crveno-belih bili su Nemanja Nedović i Filip Petrušev.

Nastavio je reprezentativni bek sa dobrom igrom i u drugoj deonici, koji je pokazivao da je izuzetno raspoložen u susretu sa bivšim klubom. Vrlo rano je Nedović došao do dvocifrenog učinka, nakon čega je odlučio da još više uzme loptu u ruke i pokuša da iskreira i nekoliko situacija za saigrače.

Zvezdina prednost kretala se od šest do osam poena, ali je upravo Nedović sa još jednim pogotkom uspeo da Ivanovićevom sastavu donese dvocifreni plus. Odbrana je delovala sjajno, a poenima Kuzmića razlika je očas posla došla do velikih 13 poena.

Ipak, bilo je za očekivati da se dogodi blagi pad, a to je iskorišćavao Derik Vilijams na momente. Američki krilni centar vratio je Panatinaikos na jednocifren minus, ali je na tu seriju odgovor imala centarska linija ekipe sa Malog Kalemegdana. Trojka Petruševa i laki poeni Kuzmića u reketu ponovo su doneli veliku prednost.

Ona je na snazi bila i nakon prvog poluvremena, pošto je Luka Vildosa u poslednjim sekundama druge deonice uspeo da dođe do poena i tako postavi konačan rezultat nakon 20 minuta košarke u OAKA arena – 29:42.

KRAJ UTAKMICE

Panatinaikos – Zvezda (u toku je četvrta četvrtina)

67:58 – Neverovatan preokret i pad Crvene zvezde. Poeni pod faulom Derika Vilijamsa.

64:58 – Trojka na trojku. Odgovara Grigonis na Dobrićevu trojku. Na to se iz kontre nadovezao i Li, lakim polaganjem.

59:58 – DOBRIĆ! Neverovatno bitna trojka Zvezdinog beka.

59:55 – Ponovo Nejt Volters. Trojka nekadašnjeg plejmejkera crveno-belih za plus četiri.

56:55 – Na krilima Voltersa Panatinaikos uspeva da povede na početku četvrte četvrtine.

Kraj treće četvrtine!

52:55 – Poenima Mitrovića sa linije penala Zvezda nakon pola sata košarke ima plus od tri poena.

49:54 – Ponovo taj Met Tomas. Treća trojka za američkog beka u ovoj četvrtini.

44:53 – Serija od 5:0 domaćih košarkaša, koji preko Marcukasa dolaze do prvog jednocifrenog minusa u drugom poluvremenu.

39:53 – Igra se preselila u reket u poslednja dva napada. Za crveno-bele pogodio je Petrušev, dok je za domaće strelac bio Papajanis.

39:53 – Igra se preselila u reket u poslednja dva napada. Za crveno-bele pogodio je Petrušev, dok je za domaće strelac bio Papajanis.

37:51 – TROJKA – STEFAN MARKOVIĆ! Ponovo onda kad je najpotrebnije pogađa iskusni plejmejker.

37:48 – Dve trojke vezao je Met Tomas, dok na drugoj strani za Zvezdu poentira Kuzmić sa linije penala.

31:46 – Sa dobrom rolom na ovoj utakmici nastavlja Filip Petrušev. Precizan je sa linije penala talentovani centar, koji je odgovorio na poene Ponitke.

29:45 – Nikola Ivanović! Trojka crnogorskog plejmejkera za maksimalan plus za Zvezdu na startu drugog poluvremena!

Kraj druge četvrtine!

29:42 – I KORISTI GA! Luka Vildosa uz zvuk sirene za kraj prvog poluvremena!

29:40 – Pogotkom Parisa Linija Panatinaikos silazi na 11 poena minusa nakon skoro 20 minuta košarke. Poslednji napad ima Zvezda.

29:40 – Pogotkom Parisa Linija Panatinaikos silazi na 11 poena minusa nakon 20 minuta košarke u OAKA Areni.

27:40 – Odgovara mini serijom i ekipa Duška Ivanovića, i to sa pet vezanih poena iz reketa: trojka Petruševa, a potom i lak zadatak za Kuzmića.

27:35 – Preko Kuzmića Zvezda je uspela da dođe do plusa od čak 13 poena, ali sa pet vezanih poena Derika Vilijamsa domaći sastav se ponovo dolazi na jednocifrenom minusu.

22:33 – Blista NEMANJA NEDOVIĆ! 12 poena za povremenog reprezentativca Srbije, dvocifrena prednost za Zvezdu.

TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ/ nr

 

22:28 – Lazarević je uspeo da vrati plus osam na konto crveno-belih, ali isti smanjuje se linije penala Marius Grigonis.

20:26 – Evo mini serije domaćih, koji na krilima Papajanisa uspevaju da smanje Zvezdin plus.

20:26 – Evo mini serije domaćih, koji na krilima Papajanisa uspevaju da smanje Zvezdin plus.

11:20 – I OPET NEDOVIĆ! Vidno je raspoložen bek Zvezde, posebno van linije 6,75. Na drugoj strani je pod košem bio siguran Volters.

Počela je druga četvrtina.

11:20 – I OPET NEDOVIĆ! Vidno je raspoložen bek Zvezde, posebno van linije 6,75. Na drugoj strani je pod košem bio siguran Volters.

Počela je druga četvrtina.

9:17 – Zvezda je vezala osam poena, dok „zeleni“ nisu imali nikakva rešenja na svojoj polovini terena. Tačku na prvu deonicu je stavio Nejt Volters, koji je prekinuo seriju promašaja njegovog tima. Na drugoj strani su poene za crveno-bele su upisali Nedović i Petrušev.

7:13 – NEMANJA NEDOVIĆ! Bivši košarkaš Panatinaikosa je pogodio za tri odmah po ulasku na teren, Zvezda ima velikih šest poena prednosti.

7:10 – BENTIIIL! Tim sa Malog Kalemegdana opet ima prednost, zaslužan je košarkaš iz Gane, koji je bio siguran u šutu van linije 6,75.

7:7 – Zvezda bez konkretnog rešenja u napadu. Dozvolili su domaćima da se vrate i dođu do izjednačenja.

2:7 – Odlična igra Zvezda na početku meča. Lepo je proigrao Kampaco Bentila, a ovaj pogodio pod košem.

2:5 – Trojkaaa! Odličan početak Dobrića.

2:2 – Dobrić otvara utakmicu poenima na ulazu, a onda Papajanis zakucava posle lob pasa.

Ne igra najbolji igrač Panatinaikosa – Dvejn Bejkon. 

Meč će propustiti zbog odluke trenera. 

Prvak Evrope je pao usred Beograda. Uspela je Crvena zvezda da napokon prekine crnu seriju poraza i dođe do trijumfa i to kakvog – Anadolu Efes je pobeđen rezultatom 94:75 u krcatoj hali „Aleksandar Nikolić“.

Otvorili su crveno-beli nedelju u kojoj ih očekuje duplo kolo najelitnijeg takmičenja na Starom kontinentu na sjajan način, a sada je pred njima novi izazov – Panatinaikos. Tim sa Malog Kalemegdana je u sjajnom raspoloženju pošao put Atine, a nada i vera u prolazak u top 8 i dalje postoji, a kako su i sami igrači Zvezde istakli „dok god postoje bilo kakve matematičke šanse za prolazak, neće se predati“.

Nisu izabranici Duška Ivanovića imali mnogo vremena za odmor, zapravo, praktično da ga nisu ni imali, ali cilj je jasan. Panatinaikos dočekuje tim sa Malog Kalemegdana u meču 28. kola Evrolige, a početak je zakazan za 20.00.

Grčki tim ne igra na zadovoljavajućem nivou ove sezone, pa ni ne čudi što se nalaze na 16. mestu. „Zeleni“ su vezali šest poraza u elitnom evropskom takmičenju i baš to crveno-beli moraju da iskoriste. Panatinaikos, možemo slobodno reći, puca po svim šavovima, glavni trener Dejan Radonjić je dobio otkaz 20. februara, a od tada tim vodi pomoćni trener Hristos Serelis, ali odlazak crnogorskog stručnjaka ništa nije promenio.

Paradoksalno, baš tih šest vezanih poraza mogu da budu i pretnja za Zvezdu, pošto „zeleni“ nemaju šta da izgube. Jedno je sigurno, u meč će ući bez opterećenja, a videli smo na primeru Albe da to može da bude „ubitačno“ za tim sa Malog Kalemegdana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter