Izvor: BSC HAPPY
24.03.2023 u 19:13
0

Svako može da padne u ovakvoj Areni, pa i PRVI TIM EVROLIGE! Partizan srušio Olimpijakos i jednom nogom zakoračio u Top 8

Ukoliko želiš da budeš veliki, jasno je, moraš da staneš na crtu onim najvećima. Crno-bela mašinerija je to večeras uradila – i pobedila je! Košarkaši Partizana se jednom nogom nalaze u Top 8 fazi Evrolige! Ekipa Željka Obradovića u spektakularnom susretu u prepunoj Areni uspela je da savlada grčki Olimpijakos rezultatom 88:75.

Najefikasniji u redovima pobedničkog sastava bili su Džejms Naneli i Kevin Panter sa po 17 poena, a podršku su imali u Dante Egzumu sa 13 i Matijasu Lesoru sa 12 poena. 

Sa druge strane, kod Grka je glavnu reč vodio Šakil Mekisik sa 17 poena, a podršku je imao u Mustafi Falu sa 12.

Košarkaški spektakl u Areni najavljen je i pre početka meča, spektakularnom atmosferom koju su napravili navijači Partizana, koji su gostima iz Pireja napravili istinski „paklenu“ atmosferu. Na krilima toga, crno-beli su dobrom napadačkom igrom od starta meča uspeli da se nametnu protiv individualno značajno kvalitetnijeg Olimpijakosa, koji je ipak na krilima nekoliko dobrih poteza Vokapa uspeo da održava minimalnu prednost.

88:73 – PAPAPETRU! Kakva trtojka grčkog košarkaša.

83:73 – Olimpijakos smanjuje prednost Partizana na deset poena, poogađali su redom Blek, Papanikolau i kisik.

83:66 – NANELI! Monstruozno zakucavanje Džejmsa Nanelija za opštu „ludnicu“ u hali.

79:62 – KEVIN PANTER! Neverovatno šta je pogodio kapiten „parnog valjka“, nešto slabiji procenat šuta sa poludistance ima Amerikanac, ali je van linije 6,75 nepogrešiv.

76:62 – I OPET PAPAPETRU! Promašio je Grk dve trojke u prvom poluvremenu, ali je sada pogodio iz kornera za +14 svog tima.

69:60 – MA KAKO IGRA PARTIZAN! Odličan pas bez gledanja je Matijas Lesor bacio ka Papapetruo,a onda je Grk lako zakucao. Treće kucanje crno-belih u nizu, prvo Egzum, pa Lesor i sada Joanis Papapetru.

67:58 – EGZUM! Fenomenalna igra na obe strane tokom poslednje deonice, a najviše se istakao Dante Egzum koji je zakucao preko centra Olimpijakosa, za opšti delirujum u Štar Areni.

63:52 – Kevin Panter se posle faula Bolomboja našao na liniji penala, pošto je imao tri penala i sva tri puta je pogodio.

Počela je poslednja deonica u beogradskoj Štark Areni.

56:46 – Matijas Lesor vraća dvocifrenu prednost Partizanu. Odličan je u odbrani bio Dante Egzum, pa je posle ukradene lopte poveo kontru, a onda je Francuz siguran bio pod košem

50:46 – Nije imao nikakve vajde tajm Obradovića, Lesor je izgubio loptu, a Vezenkov lako došao do novih poena.

50:44 – Olimpijakos posle dosta dugo vremena na jednocifrenom zaostatku. Napravio je tim iz Atine seriju od 8-0 i tako naterao Željka Obradovića da zove tajm-aut.

48:38 – Nešto sporije otvaranje drugog dela igre za Partizan, gosti su smanjili prednost Partizana preko Vezenkova i Fala.

Počelo je drugo poluvreme meča u kom Partizan dočekuje Olimpijakos.

Poluvreme – Partizan ima 14 poena prednosti.

45:30 – Novi poeni za MATIJASA LESORA! Opet je sa linije penala siguran bio Francuz, na drugoj strani siguran je bio Mustafa Fal.

43:28 – I OPET PANTER! Odlično je Uroš Trifunović krenuo ka košu, a onda i prosledio loptu za Partizanovog kapitena, koji je upisao još jednu trojku.

40:26 – KEVIN PANTER! Prve poene upisuje kapiten Partizana i to van linije 6,75. Crno-beli imaju +14.

34:24 – NANELI! Sjajna igra „panog valjka“, koji posle trojke Amerikanca prvi put ima dvocifrenu prednost. Pre Nanelija, odličan je u kontri bio Egzum, koji je lako prikucao.

29:24 – Novi poeni za Partizan i to opet sa linije slobodnih bacanja, ovog puta je siguran bio Matijas Lesor. Na drugoj strani za dva pogađa Mekisik.

U toku je druga četvrtina

Izrabanici Željka Obradovića posle prvih deset minuta ima pet poena prednosti.

Printscreen/Sport klub

 

27:22 – NANELI! Pogađa Amerikanac svoju drugu trojku na meču, na drugoj strani prethodno je za dva pogodio Mekisik.

24:20 – I OPET LESOR! Sjajno igra Francuz ispod koša, doneo je opet svom timu četiri poena prednosti.

17:16 – LESOR! Sjajna igra crno-belih na početku. Pogodio je Francuz pod košem, na drugoj poena do osmog poena je stigao Mustafa Fal, pošto je vezao četiri poena.

15:12 – NANELI! Pogađa Partizanov Amerikanac trojku, posle fenomenalne finte šuta! 

7:6 – SAMILAGIĆ! Pogađa centar „parnog valjka“ za tri poena, na drugoj strani lako je prikucao Fol.

4:4 – Papanikolau pogađa sva četiri poena za Olimpijakos, poslednja dva sa linije slobodnih bacanja, posle faula Alena Smailagića.

4:0 – MADAR! Odlično je Izraelac otvorio meč. Prve poene na meču postigao je upravo Madar i to sa linije penala, a onda je bio siguran i u šutu za dva poena.

Utakmica je počela.

A protiv koga se pokazuju zubi ako ne protiv najjačih? Pokazao je Partizan u proteklom kolu, grandioznom pobedom u Istanbulu protiv dvostrukog šampiona Evrope Anadolu Efesa, da i te kako poseduje arsenal da se „potuče“ i sa onim skupljim, popunjenijim ekipama. Jednostavno, nekada ima nešto i u karakteru i timu, a ne u pojedincima.

Željko Obradović i njegovi momci to pokazuju iz kola u kolo u elitnom evropskom takmičenju, a u petak, 24. marta, sa početkom od 20 časova, u Arenu stiže prvi velikan od tri u nizu koji će u narednih nedelju dana biti gosti u srpskoj prestonici. U pitanju je Olimpijakos.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter