Izvor: BSC HAPPY
04.05.2023 u 22:34
0

PARTIZAN ponovo poražen kod kuće! Real je sada na 2:2!

Košarkaši Partizana imaju drugu meč loptu za plasman na F4 Evrolige, protivnik je dobro poznat - madridski Real, a dešavanja sa tog meča pratite na BSC HAPPY.

Partizan – Real Madrid

78:83 Minus 5 i 55 sekundi, biće teško! Posle velike gužve ispod koša, lopta je došla u Valtera Tavaresa, koji je nekako uspeo da je ubacio. Postigao je i koš sa penala.

78:80 Au, šta se desilo! Promašaj Egzuma, koji je ostao sam ispod koša, neće ništa Australijanca danas, što se odražava na Partizanovu igru i rezultat. A onda Jam Madar krade loptu i polaže je u koš! Pritisak Partizana, izveli su Madriđani loptu, koju je dotakao Madar i dao koš! Kakav potez, neviđena sreća! Ostalo je minut i 20 sekundi do kraja, plus dva je ra Real.

74:78 – Ledej! Rodriges ostaje sam, podiže se na šut i pogađa. A sa druge strane opet Amerikanac! Neprijatna scena! Gabrijel Dek se povredio, sudario se sa Ledejom, posle čega je ostao da leži na parketu. Stradalo u je koleno, posle čega su ga izneli u svlačionicu. Umesto njega na bacanja šutira Gos, koji je precizan oba puta.

70:71 – Ledej nepogrešiv! Amerikanac ne promašuje sa poludistance. Posle promašaja Rudija, opet je uzeo loptu i iz okreta šutirao za dva. Ovo je njegova 11. dvojka!

64:68 – Kakvo veče Grka! Pogađa još jednom Janis! Vraća Rodriges za tri, a onda faulira na liniji 6.75 Papapetrua. Partizan loš sa linije penala i to bi moglo skupo da ih košta.  Pogađa dva od tri Joanis. On ima 17 poena.

58:63 – Egzuuuuuuum! Prva trojka Australijanca! Za Partizan će od izuzetne važosti u završnici biti njegova šuterska raspoloženost. Papapetru spušta loptu Egzumu, a on uz faul pogađa. Ima dodatno bacanje. Novi probelm za Ćusa, Rendolf ima četiri faula. Još jednom neprecizan Partizanov Francuz.

Počela je četvrta četvrtina.

55:61 – Ponovo beže Madriđani. Dek pogađa. Naneli ne uspeva da vrati, a na skoku nema nikoga. Poslednje sekunde toši Rodriges, koji pronalazi Deka, ali on promašuje. Imao je nekoliko sekundi Papapetru digao se iz velike daljine, ali se lopta odbila od obruč.

54:56 – Timovi se smenjuju u vođstvu.  Promašuje Anđušić iz velike udaljenosti, a Smailagić se bori za loptu pod košem. Ipak, novi napad je za goste, za koje se Gos rano diže na šut i promašuje. Trifunović pravi reći faul, Obradović ga izvodi iz igre i uvodi Ezum. Tavares je pogodio i na liniji je penala, odakle pogađa. A onda Papapetru za tri! Grk ima 14 poena, ovo je njegovo šutersko veče! Tavares brzo vraća za dva.

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

 

45:46 – Partizan je na -1! Prolazi čelendž Željka Obradovića, bio je u pravu da je Hanga izbacio loptu. Novi napad za crno-bele. Anđušić preko Tavaresa, promašuje pretežak šut. Partizan sa druge strane igra čvrstu odbranu, a Hagnga promašuje. Musa Faulira Ledeja, drugi timski faul za Real. Sudija opominje klupu gostiju. Egzum kratko sa distance,ali Hanga promašuje, nije mogao protiv odlične odbrane crno-belih, a zatim faulira Papapetrua, koji je bio u naletu na koš! Ide Grk na liniju penala, odakle ima polovičan učinak.

44:46 Partizan dobro otvara drugo poluvreme, Tavares precizan za linije penala. Anđušić beži Hangi, koji je pametno iskoristio faul.

TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs

42:45 – Šteta! Madar faulira Ljulja na liniji 6.75 kada se digao na šut, tri bacanja za njega. Španac sva tri puta precizan. Ostalo je nešto više od dve sekunde za Partizanov napad, na šut se diže Anđušić i pogađa! Sudije većaju i odlučuju da koš ne važi, jer je Partizanov bek zakasnio da izbaci loptu.

42:42 – Anđušiiiiiiiiić! Šteta! Laki poeni za Ljulja, koji je pobegao Lesoru. Sa druge strane Danilo za tri i egal!

39:40 – Arena je eksplodirala! Anđušić igra alej up za Zeka Ledeja, on poga za delirijum na tribinama.

37:40 – Ledej s jedne ruke! Lesor posle promašaja Rudija hvata loptu i vuče kontru, na liniji 6.75 dodaje Anđušiću, koji je imao lepu šansu, ali lopta ne ulazi u koš. Brz faul Lesor promašuje jedno bacanje, drugo pogađa. Slobodna bacanja ne šutira do sada dobro, ima 3/7. Partizan pojačao odbranu, primoravaju rivala na šuteve iz daljine. Naneli neprecizan posle prodora na ziceru, a onda odmah primaju koš. Lej+dej iz teške situacije pod košem precizan.

34:38 – Ledej iz teške pozicije! Dva napada zaredom za Madriđane rešava Dek

32:34 Crno-beli u naletu! Kontra domaćih prekinuta faulom. Lesor pogađa oba sa penala. Vraća Tavaresa u igru Ćus, a na parketu je i Serhio Ljulj. Serija Partizana 11:2.

30:34 – Obrisano veliko vođstvo, crno-beli su opet u igri. Lesor potvrđuje preko Tavaresa! Pogađa tek sad centar Madriđana iz igre, izvodi ga trener na klupu da ga sačuva faula. Rodriges prošauje, a onda Partizanova odrana zaustavlja Hezonju. Sa druge strane Ledej kosristi prenost visine i s jedne ruke pogađa, Partizan je na ž4.

26:32 Lesor uz faul! Vraća se Partizan! Anđušić je pokušao sa Tavaresom dva na dva ali ne prolazi, pronalazi Lesora, koji postiće poene uz faul! Druga greška sa cetra Madriđana. Bio je precizan Francuz, a onda opet Papapetru!

21:30 – Papapetruuuuuu! Madruđani iz uglova ne greše, upisuje Rodriges trojku. Morao je Partiz+anov rk da odgovorio na isteku napada sa distance i prolazi Opet rešava u poslednjim trenucima Janis.

TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs

 

13:27 – Završena je prva četvrtina. Gosti su bolje otvorili ovu utakmicu, ovo je verovatno njihova najbolja deonica u čitavoj seriji protiv Parnog valjka.

13:24 – Madriđani su po treći put pogodili na ovoj utakmici van 6,75, dok je prethodno na drugoj strani Ledej ubacio horog preko ruke Hezonje.

11:21 – Opet +10. Dek pronalazi Tavaresa uspod koša, ali ga Trifunović odmah faulira. Ne dozvoljavaju Željkovi igrači cetru sa Zelenortskih Ostrva da uputi šut, već ga šalju na liniju slobodnih bacanja, odakle je on oba puta precizan.

11:19 – Naneli promašuje, pa isparvlja Lesora! Madriđani dvocifreni posle koša Muse, smanjuje Džejms. Promašio je u ranoj fazi napada, a onda je posle promašaja Lesora ispravio saigrača i došao do prvih poena.

9:17 – Ledej! Drugi timski faul Reala. Prelaze Madriđani u zonsku odbranu, Pronašuje Madar, dolaze do novog napaa, ali Ledej iz reketa neprecizan. Brz napad gostiju iz kog poentira Musa. Odgovara odmah Partizanov Amerikanac, crno-beli su na -8.

7:12 – Odgovara Trifunvović! Pogađa Uroš sa distance, a onda Musa pronalazi Deka koji upisuje prve pene.

2:10 – Nije dobro! Nisu dobro krenuli crno-beli, Hanga upisuje dve trojke i dovodi svoj tim na +7.

2:4 – Prvi poeni za Partizan! Gube crno-beli i treći posed, posle dugog napada Lesor je preko Tavaresa položio poentirao, ali je napravio korake, pa je koš poništen. Madar preko Tavaresa postiže prve poene za Partizan!

0:4 – Ćus je iskoristio prvi čelendž, nakon kog je lopta dodeljena njegovom timu, jer je utvrđeno da je Trifunović izbacio. Prvi faul Partizanovog mladog igrača. Hanga povećava vođstvo.

0:2 Prvi napad za Madriđane, Tavares se izborio za loptu. Pokušava Gos za tri i promašuje. Naneli se sa druge strane šeta u reketu protivnika, ali vraća loptu, pokušava Madar sa poludistance, ali i on promašuje. Musa sa druge strane precizan.

Utakmica je počela.

20.29 – Danilo Anđušić i Vilijam Najdžel Gos su pre početka meča održali govore u čast stradalih, nakon čega je održan minut ćutanja. Navijači su sa tribina bacali cveće.

19:39 – Košarkaši Partizana su na zagrevanje izašli u crnim majicama kojima odaju počast stradalima.

BSC HAPPY

 

19.00 – Košarkaši Partizana našli su se u Top 10 blokada aprila Evrolige, ali na pogrešnim stranama. Obe blokade došle su na meču protiv Real Madrida, gde su Alen Smailagić i Matijas Lesor žargonski rečeno bili „zalepljeni“.

18.10 – Joanis Papapetru i Zek Ledej su dva i po sata pre početka meča izašli na zagrevanje.

Amerikanac je pred duel istakao da je svestan da će biti teško, ali da je prednost crno-belih trener.

GROBARI POKAZALI VELIČINU: Crno-beli još jednim potezom odali počast žrtvama tragedije u školi
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter