Izvor: BSC HAPPY
22.05.2023 u 21:50
0

PARTIZAN NA VELIKIH 112, nije upropastio ovu majstoricu: Crno-beli deklasirali Podgoričane za polufinale ABA lige

Košarkaši Partizana su ubedljivo savladali Studentski centar pred svojim navijačima. Rezultat je na kraju bio 112:83, pa su se crno-beli sa 2-1 u seriji plasirali u polufinale ABA lige, gde ih čeka ekipa Cedevita Olimpije.

PARTIZAN- SC

KRAJ UTAKMICE

101:75 – Pukla je stotka! Ide na prodor Anđušić i poentira uz faul. Lopta je izašla iz koša, ne upisuje dodatni poen. Igralo se za Balšu Koprivicu, ali se lopta izvukla. Na terenu je mladi Savo Drezgić, daje šansu Obradović novim nadama da osete igru.

99:73 – Ma, može i Anđušić! Madar pogađa, a onda novi prokockan napad „studenata“. Povukao je Anđušić, a onda je sačekao Madara, on mu vraća loptu i Danilo cepa mrežicu. Važna trojka za povratak samopouzdanja Partizanovog beka!

85:63 – Gaze crno-beli ka pobedi i polufinalu! Loše organizovan napad Partizana, isticalo je vreme i Madar je morao da šutira, visoki Ivišić to lako blokira. Faul Izraelca sa druge strane. Smajlagić krade loptu posle dodavanja Hadžibegovića, a Partizanov centar pogađa iz daljine. Papapetru pokriva u odbrani i dolazi do nove ukradene lopte, Madar je preleteo teren i našao se ispod koša. Upisuje nove poene plejmejker.

80:59 – Madar na obe strane dominira! Anđušić se upisuje sa penala. Odlična odbrana Madara, koji ne da protivniku da prenese loptu i organizuje napad, morao je Megi da šutira i promašuje. Ivišić je na skoku, ali se snalazi Smailagić i dolazi do lopte. Jam je već u napadu i pogađa za plus 23. Sa penala smanjuje Megi.

75:57- Za Nanelija nemaju leka! Pogađa Amerikanac sa poludistance, uz faul Flečera Megija, pa upisuje još jedan poen sa  penala. Sjajan je i u odbrani bek, odlično igra sa Egzumom, već su u napadu crno-beli, ali Anđušić promašuje za tri. Drežnjak pogađa, mini-serija gostiju.

63:42 – Nalet crno-belih ne staje! Podgoričani otvaraju drugi deo meča. Brane reket gosti, pa šalju Lesora na liniju penala, odakle je bio oba puta precizan. Tomislav Ivišić smanjuje na 16, a onda Pavličeviću ne prolazi pas, pa Egzum istrčava kontu i dolazi do novih poena. Nova ukradena lopta za Pantera i plus 21 za crno-bele posle Nanelijevih poena. On je najefikasniji u svojoj ekipi, već ima 14 poena.

54:35 – Panteeeeeer! Lepo pronalazi Ledej Nanelija, posle driblinga je poslao pas, ali Amerikanac promašuje. Kratka lopta jedva dodiruje obruč. Fauliran je, pa sa penala dolazi do poena. Ivišić zakuvaca! Egzum pravi faul u napadu, to je njegova prva lična greška. Panter krade loptu, a onda snima Zeka ispod koša, sjajan alej-up kapitena za nove poene!

47:31 – Konačno blista Papapetru u napadu, probudio se i Lesor! I dok je najvažniji šraf Partizanove odbrane, napad otkako je došao u beogradski tim nije jača strana. Ipak, ovo liči da će Papapetru imati dobro ofanzivno veče, koja za njega nisu bila retkost dok je igrao u Grčkoj. Brzi poeni za goste, ali vraća Lesor! Dva napada rešava, prvo je dobio loptu kod košem, pametno sačekao i položio loptu u koš. A onda je istrčao kontru i zakucao sjajno, za buđenje publike u „Areni“. sa linije penala, na koju ga šalje Tasić, upisuje nove poene.

38:29 Partizan je počeo da brlja, ali Papapetru vraća bezbednu prednost. Pavličević iz driblinga šutira i promašuje za tri. Dobru odbranu igraju gosti na Madaru, ne može ka košu, a ne može da odigra ni za Ledeja, odlično ga čuva Tasić. Lesor gubi loptu, brzo se vraćaju gosti. Tasića faulira Papapetru, pa sa penala smanjuje prednost crno-belih. Opet loš napad Partizana, zbrzali su i izgubili loptu, ali to nije uspeo da kazni Tasić. Odbrana je čuvala Ledeja, što je iskoristio Partizanov Grk, uzeo je loptu, zastao i raspalio trojku! Prvi njegov pogodak sa distance.

35:24 – Ovo liči na evroligaški Partizan! Flečer Megi faulira Pantera, od sada će svaki prekršaj gostiju slati crno-bele na liniju za slobodna bacanja. Kapiten kreće ispod koša, menja ritam i pronalazi van 6.74 Madara, koji pogađa novu trojku! Ovo je šesta za crno-bele iz osam pokušaja.

32:24 – Ledej namestio praćku! Tasić ponovo odličan, koristi mis meč i postiže sjajan koš. Poslao je loptu sa visokim lukom preko protivničkog igrača i pogodio. Sa druge strane Zek Ledej iz kornera! Konačno je krenuo šut Partizanovog Amerikanca.

29:22 – Partizan nastavlja gde je stao, dobra odbrana domaćih. Ivišić kreće na zakucavanje, al ga dobro čuva Egzum, pa ga Smailagić lako blokira. Papapetru gradi poziciju i pogađa iz poluhoroga. Faul Partizanovog centra koji je sprečio Zvonimira Ivišića da poentira, ali ga šalje na liniju penala, odakle on postiže jedan poen.

Kraj prve četvrtine.

27:21 – Tajm-aut probudio goste. Tasić je prošao odbranu Partizana i sve rešio sam ispod koša. Gube loptu potom crno-beli, a Drežnjak se brzo našao na protivničkoj polovini da završi akciju. Posle četiri poena Studenstskog centra, Ledej pogađa.

25:17 – Naneli opet vuče Partizan! Budi se i Panter! Pogađa i kapiten sa distance, a onda Amerikanac overava u dva uzastopna napada i dovodi svoj tim na plus osamm! On je bio čovek odluke u Podgorici, a, iako je rano, čini se da bi to mogao da bude i večeras. Tri trojke je već upisao Naneli.

14:13 – Ko će drugi, ako ne Naneli! Prvi vođstvo Partizana. Zvonimir Ivišić jebio najbolji na skoku, pokupio je loptu pored Lesora, odmah je šutirao i bio precizan. Naneli pogađa prvu trojku za Partizan! Odmah sa druge strane faulira centra podgoričana i šalje ga na liniju penala odakle on vraća svom timu minimalnu prednost.

11:11 – Ubrzali su crno-beli igru! Pogodio je Panter, a zatim Megi proašio težak šut, to je partizan iskoristio za brzu kontru, koju je rešio Matijas Lesor za poravnjanje rezultata.

7:11 Ledej sam rešava u napadu! Druga lična za Matijasa Lesora posle duela sa Megijem, zaradio ih u dva uzastopna napada, to bi mogao da bude veliki problem za Partizan s obzirom da je rana faza meča. Studenti povećavaju prednost, a onda Amerikanac solo akcijom dolazi do poena. Ubrzala se igra.

5:8 Lesor polovičan sa linije penala. Ne koristi priliku da smanji prednost dodatno Partizanov centar. Gube loptu studenti, ali Naneli iz driblinga promašuje sa poludistance sa druge strane. Udvajaju Panter i Lesor Hadžibegovića, sudije sviraju faul Francuzu. Dante Egzum kreće u prodor, Pavličević ga zaustavlja faulom. Australijanac siguran u zvođenju slobodnih bacanja.

2:8 – Studenti bolje raspoloženi na početku, Obradović besan. Kao i u prva dva meča, ekipu Studentskog centra služi šut. Pogodili su po trojku Tomislav Ivšić i Magi, a Slavković je bio precizan sa poludistance. Uroš Trifunović je za sada jedini strelac za crno-bele u prva tri minuta.

Detalj sa meča KK Partizan - KK Studentski centar (Foto: Sportal/Aleksandar Dimitrijević)

Partizan ipak nije uspeo da se oporavi od bolnog poraza u Madridu i „prokockane“ šanse za Fajnal-for. To smo videli i u ponedeljak kada je Studentski centar napravio senzaciju i upisao pobedu u prvom četvrtfinalnom meču ABA lige sa 83:84 i to u Beogradu.

Iako su „studenti“ priželjkivali iznenađenje, isprva je to, moramo priznati delovalo nemoguće. I Partizan i Crvena zvezda su klubovi koji otpočetka sezone prednjače u odnosu na ostale ekipe po kvalitetu, a crno-beli do prošle nedelje bili su izraziti favoriti i davala im se velika prednost za plasman na Fajnal-for. Ipak, tu su poklekli, a loša sreća prenela se i na regionalno takmičenje.

Šta je presudilo, možda i dalje niko ne može sa sigurnošću da tvrdi, ali tri faktora koja su moguća jesu posledice koje vuku iz Madrida, igranje u Pioniru i jedan čovek od odluke – Kevin Panter koji je promašio trojku za pobedu i Matijas Lesor, jedini igrač na poziciji centra u tom meču.

I Željko Obradović nije krio na konferenciji za medije šta je zakazalo.

– Zašto je SC Derbi imao dvadeset skokova više u odnosu na nas, zbog energije i želje. Naš rival je to imao, mi nismo. Smailagić je propustio meč zbog bolova u kolenu. Vukčević je u Americi, kako, nemam pojma. Dobio je dozvolu od kluba – rekao je popularni „Žoc“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter