Izvor: Sportal.rs
27.04.2023 u 20:34
0

Crno-beli PONOVO bolji u Madridu!

Crno-beli košarkaši su svesni da se četvrtfinalna serija više ne odlučuje u glavnom gradu Španije, već pred više od 20.000 navijača u „Areni“. Ali je šansa velika u Madridu. I treba je iskoristiti, dok dešavanja sa meča pratite uživo na BSC HAPPY.

Večeras je to ponovo, po drugi put u dva dana, na svom parketu osetio madridski Real, koji je još jednom ispustio domaći teren. Partizan se sa dva brejka vraća u Beograd, gde mu je pred svojim navijačima potrebna samo jedna pobeda kako bi obezbedio plasman na Fajnal For Evrolige – 80:95.

Najefikasniji kod pobedničkog sastava bio je Dante Egzum sa 19 poena, a pratili su ga Džejms Naneli sa 16, Zek Ledej sa 15, Kevin Panter sa 14 i Matijas Lesor sa deset poena.

Sa druge strane, glavnu reč kod Madriđana vodili su Mario Hezonja i Rudi Fernandes sa po 16 poena.

Meč je, nažalost, osim fenomenalne igre crno-belih obeležila i tuča koja se dogodila u finišu, na nešto manje od dva minuta pre kraja meča, nakon koje su sudije morale da završe susret ovim rezultatom. Najdeblji kraj izvukao je Dante Egzum, koji je na jednoj nozi napustio parket.

Već u najavi drugog dela u Vizink centru bilo je jasno da je Real ekipa koja je na svojim leđima vukla nenormalan pritisak. Izabranici Ćus Matea imali su obavezu da odbrane domaći parket i donesu izjednačenje u seriji, te da u Beogradu traže eventualnu šansu za povratak serije u Madrid. U prilog im nije išla ni povreda Valtera Tavaresa, za koga je neposredno pred početak duela objavljeno da neće moći da pomogne saigračima.

Upravo je izostanak centra iz Dominikanske republike bilo nešto što je Željko Obradović već od starta duela želeo da iskoristi. Krenuo je, za razliku od velikog broja mečeva ove sezone, Žoc u Madridu sa Matijasom Lesorom na poziciji centra, koji je u duelu sa sunarodnikom Geršonom Jabuseleom ostvarivao izuzetnu prednost. Na konto toga crno-beli su sjajno počeli duel, a pored centra kvalitetan doprinos dao je i ostatak ekipe. Nakon samo par minuta košarke rezultat na semaforu glasio je 0:9.

Bilo je za očekivati da se Real vrati, nisu mogli „kraljevi“ da ostanu u raspoloženju u kom su počeli duel, pa su preko Deka i Vilijams-Gosa ubrzo došli do priključka. Par minuta je bilo krize u redovima crno-belih, sve dok Zek Ledej poenima pod faulom nije razbio nervozu i vratio Obradovićev tim na devet poena viška. Nešto što je i na ovom meču bio faktor za Partizan jeste dobar procenat sa linije slobodnih bacanja, a Dante Egzum je bio čovek koji je u ličnoj režiji preuzeo kraj prve četvrtine! Vezao je 11 poena australijski plejmejker, da bi sve to krunisao Džejms Naneli, te je sa dvocifrenim plusom „parni valjak“ ulazio u drugi kvartal – 21:31.

REAL MADRID – PARTIZAN

KRAJ MEČA U MADRIDU! Svi igrači su bili na parketu, nema načina da se meč završi. Partizan je dobio ovaj meč 80:95!

TUČA NA TERENU U MADRIDU! Sve je počelo nakon što je Ljulj napravio izuzetno grub faul nad Panterom, a kapiten Partizana je odreagovao i zaleteo se ka iskusnom španskom beku. Nije ga udario, ali su na njega skočili brojni košarkaši Reala. Na podu je ostao Dante Egzum, koji je evidentno prošao najgore, pošto ne može da se osloni na nogu. Najveći haos napravio je Geršon Jabusele, koji je istog trenutka ispraćen sa parketa. Sudije će zasigurno prilično dugo gledati ko će sve biti isključen.

78:95 – PONOVO LEDEJ! Partizan je na korak do pobede!

69:87 – TRI TROJKE ZA TRI MINUTA! Zek Ledej, maksimalni plus za Partizan!

62:79 – KEEVVIIIINN PANTEEEER! Pa šta je sa ovim momkom? Neverovatna trojka za plus 17.

62:79 – KEEVVIIIINN PANTEEEER! Pa šta je sa ovim momkom? Neverovatna trojka za plus 17.

52:64 – Izuzetno bitno, odbija nalet Partizan! Pogađa sa linije penala Džejms Naneli.

52:62 – KEEEVIINN PAANTEEER! Ponovo kad je bitno, ponovo trojka za Partizanovog kapitena!

52:57 – Ponovo je Real na minus pet, igrom u tranziciji i lošim posedima crno-belih domaći su uhvatili priključak.

50:57 – Šetnja do reketa Ćaća Rodrigesa, problemi defanzivno za Partizan.

48:57 – NANEEEELIIII! TROJKA POD FAULOM NA ISTEKU NAPADA!

48:53 – Ide trojka i Rudi Fernandesa, u potpunosti se vraćaju Španci u ovaj susret. Minut odmora traži Željko Obradović.

45:53 – Ponovo se vraća Real, Partizan se nalazi u problemu što se tiče napada. Laki poeni za Madriđane, serija 6:0.

41:53 – Dva strašna zakucavanja na obe strane: za Partizan je poentirao Lesor, a na drugoj Poarije.

39:51 – Poenima sa niskog posta drugo poluvreme otvara Vensan Poarije.

Kraj poluvremena.

36:51 – Vraća Partizan plus 15 pred kraj prvog poluvremena! Poeni Nanelija i Papapetrua sa linije slobodnih bacanja.

30:40 – Ponovo vodi Partizan dvocifrenom razlikom! Pogoci Papapetrua za dva i Smailagića za tri poena za plus deset!

28:35 – ALEEEEEN SMAAAILAAAGIIĆĆĆ! Završio je na posteru Vensan Poarje!

28:33 – Prekida seriju Reala Alen Smailagić, koji je iskoristio mis meč protiv Fernandesa i lako poentirao u reketu.

28:31 – Sa ranih 7:0 otvara Real drugu deonicu. Mnogo grešaka Partizana u napadu, veliki broj propuštenih prilika da se dođe i do veće prednosti vratili su domaće u meč.

25:31 – Pogađa i Hezonja sa poludistance, dobar početak druge deonice za domaće košarkaše.

23:31 – Drugu deonicu poenima otvara Rudi Fernandes, kome je ovo već sedmi na ovom susretu.

Prva četvrtina

21:31 – Kraj prve četvrtine! Deset poena prednosti za Partizan!

19:31 – EVO JOŠ JEDNE TROJKE! Upisuje se i i Džejms Naneli!

19:28 – Kada god Madriđani pomisle da se vraćaju, spusti ih Dante Egzum! Ovoga puta trojka Australijanca!

17:24 – Domaći pogađaju sa distance, ali Partizan prilično lako poentira. Trojku za „kraljeve“ pogodio je Fernandes, dok sa druge strane još jednom lako prolazi Egzum.

14:22 – Partizan sigurnost na ovoj utakmici ima sa linije penala. Ponovo koriste kontakt crno-beli i dobijaju faul, što je sa slobodnih bacanja kaznio Panter.

12:20 – DANTE EGZUM! Nastavlja da igra sjajno plejmejker, koji odgovara na trojku Hezonje.

9:18 – Odlično šutira slobodna bacanja Partizan ove sezone, to se ponovo isplaćuje. Egzum odgovara sa penala na poene Ljulja.

7:16 – ZEK LEDEJ! Poeni pod faulom krilnog centra Partizana, koji se nadovezao na slobodna bacanja Egzuma.

7:11 – Po dva poena za francuske centre. U reketu Madriđana poentirao je Lesor, dok sa druge strane sa penala pogađa Poirije. ​​

5:9 – Evo poena i Deka iz kontre, vraća se Real nakon lošeg starta.

3:9 – Prvi poeni za domaće na ovom meču, trojku je pogodio Vilijams-Gos.

0:9 – Nastavlja se serija Partizana, ovoga puta iz kontre lako zakucava Papapetru.

0:7 – Sjajan početak Partizana! Poeni Lesora u reketu, Čuš Mateo traži minut odmora, Real ne zna šta ga je snašlo.

0:5 – EVO I KAPITENA! Trojkom otvara meč Kevin Panter!

0:2 – Poenima Madara iz prodora Partizan započinje ovaj meč!

Startne petorke:

Real: Vilijams-Gos, Musa, Dek, Rendolf, Jabusele.

Partizan: Madar, Panter, Papapetru, Ledej, Lesor.

Najava meča

Postoje pobede, a postoje i Velike pobede, sa velikim V! Nemoguća trojka Kevina Pantera četiri desetinke pre kraja utišala je Madrid, baš kao što je i Dušan Kecman, istog datuma 2010. godine, umirio Zagreb. Obe podjednako velike i važne, ali i bolne za protivnike crno-belih koji, jednostavno, ne znaju šta ih je snašlo.

Dobiti Real u njegovoj dvorani na početku četvrtfinalne serije Evrolige uz zvuk sirene… je poezija… Novi košarkaški hit je komponovao kapiten Panter koji je od prve do poslednje lopte terorisao “kralja”.

Bila je to igra za udžbenike Amerikanca sa srpskim pasošem koji je dugo puzao od dolaska u Evropu, da bi kod Željka Obradovića stao na noge i pokazao se u punoj veličini.

Premotavaće realovci, sigurni smo, dugo njegovu trojku koja je “ušla” i pre nego što je hladnokrvni momak iz Bronksa preuzeo odgovornost. Svi su znali prvo pravilo, osim domaćih košarkaša – ne puštaj Pantera da šutira za pobedu!

Šahovski precizno, crno-beli su odigrali verovatno i najvažniji meč u sezoni, a priliku da dupliraju prednost imaju već večeras, u isto vreme (20.45), na istom mestu… Panter je pre polaska u Španiju navijačima obećao “maksimalnih 3:0”, ali sada upozorava saigrače da budu oprezni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter