Izvor: BSC happy
18.05.2023 u 20:56
0

Partizan umalo završio sezonu, tesna pobeda u Podgorici! Trojkom u poslednjim sekundama izborena majstorica za polufinale

Košarkaši Partizana su posle velike drame, u izdanju u kom nisu ličili na sebe, uspeli da prežive utakmicu protiv SC Derbija u Podgodici i da slave sa rezultatom 81:79. Tako su izborili majstoricu, u kojoj će, ako misle do pobede, morati da igraju mogo drugačije...

SC DERBI – PARTIZAN

77:81 – Naneli za tri, on bi nogao sve da reši! 

77:78 – Nema kraja drame! 

75:78 – Naneli opet! Jedan čovek drži Partzan u ovim trenucima! Drežnjak sa penala oba puta precizan. Amerikanac nekako loptu ubacuje u koš.

73:73 – Majstorija Egzuma! Siguran je Tasić. Lesor je osigrao povratnu loptu za nanelija, koji iz dvokoraka pogađa za dva. Gubi Derbi loptu, 20. na ovom meču. Iz rolnga Partizanov Australijanac dolazi do poena.

68:67 – Naneliju ne priznaju trojku! Preuzimanjem je Partizan zbunio protivnika, pa dolazi do ukradene lopte, ali je brzo i gube. Pogodio je Baćović za tri, partizan je istom merom odgovorio. Trebalo je Partizanu da veže dva dobra napada, ali nije uspeo, što Baćović nije oprostio. Naneli precizan sa distance, ali sudije kažu da je faul ranije napravljen i poništavaju koš.

63:64 – Konačno vodi Partizan! Naneli pogaša o tablu. Baćović posle uručenja promašuje na drugi obruč, Panter predvodi napad gostiju i ispod koša pronalazi Lesora, koji je ostao sam i došao do lakih ponea za konačno vođstvo.

Kraj treće četvrtine.

63:60 – Naneli kad je najvažnije! Odigrao je Trifunović za Amerikanca, koji je bez razmišljanja uputio šut i pogodio. Ali se Zvonimir Ivišić opet razgoropadio! Silovito zakucava, a onda dolazi do četvrte lične greške.

61:55 – Drežnjak – Ivišić! Alejup podgoričkog tandema za novih +6. Zove Obradović tajm-aut. Partizanu je vreme da se trgne…

49:46 – Problemi za Partizan, Egzum ima tri faula. Pogađa Asutralijanac, ali Pavličević odmah vraća. Pravi Dante faul i dovodi svoj tim u nezgodan položaj. Anđušić pogađa dva otvorena šuta za tri. Hažibegović pravi treći faul nad nanelijem, a on pogađa oba bacanja.

47:42 Morao je Panter i pogodio je! Tek četvrti šut Amerikanca večeras. Hadžibegovića ispod koša udvajaju panter i lesor, bore se za loptu,koja završava kod partizanovog kapitena. On kreće da prense loptu, ali ga odmah faulira Slavković. Lesor pravi treći faul, Obradvoić umesto njega u igru uvodi Papapetrua.

47:40 – Serija na startu, Partizan bi mogao da bude u ozbiljnom problemu. Megi se diže odmah na šut za tri, bio je brži od Ledeja i pobegao mu, pa ga je Amerikanac faulirao pri skoku i dao mu bonus od tri penala, a on je sva tri iskoristio. Pavličević se pored Egzuma prošetao do koša i položio loptu za +5. Anđušić pokušava, nema kontakta, a Egzum ne uspeva da popravi. Ledej kratko za dva, a onda Tomislav Ivšić prvi istrčava do kontru i zakucava za +7.

Poluvreme.

40:40 – Egal. Hadibegović posle polaganja upisuje osmi poen. Preuzimaju Podgoričani u odbrani, ali Naneli beži i uspeva za dva da pogodi. Vraća Megi iz ugla. Poslednji napad je za Partizan, Egzum prolazi sve u odbrani i pogađa ispod koša uz faul, a onda promašuje bacanje. Drežnjak uz zvuk sirene pokušava iz velike daljine i ne uspeva.

34: 32 –  Leteći Australijanac! Drežnak igra jedan na jedan sa Anđišićem, a srpski bek ga zaustavlja faulom. On koristi jedno bacanje. naneli prenosi loptu, dobra odbrana igrača derbija, ledej igra leđima na Drežnjaka, on uspeva da mu parira, ali je ipak Amerikanac uputio šut. Lopta se odbija, a iz drugog plana sjajno naleće Egzum i ispravlja njegov promašaj. Panter pravi prvi faul nad Hadžibegovićem, što on koristi da svoj tim vrati u vođstvo.

31:30 – Konačno trojka! Baćović pokušava da odigra na drugi obruč, ali se loptu odbija u ruke Lesoru. Pokušava da zakuca sa druge strane Francuz, ali završava na zemlji posle duela sa Hadžibegovićem, sudije ne pokazuju faul, a lopta izlazi iz koša. Pokockali su napad Podgoričani, a onda je Partizanov Amerikanac pogodio sa distance. Greška u koracima Hadžibegovića, ima ekipa Željka Obradovića novi napad. Pantera šalju na liniju penala, odakle on vraća svoj tim na -1.

31:25 – Nova serija Podgoričana, vreme je za crno-bele da se probude! Pogađa Pavličević sa distance, a onda i Hadžibegović. Obradović je besan zove tajm-aut. Posle minuta pauze Lesor pravi faul u napadu.

26:25 – Sjajno! Alejup za Baćovića! Nije bila laka situacija ali je uspeo da se snađe Vasilije, koji levom rukom o tablu ubacuje loptu u koš, a potom i sa penala pogađa. Egzum ide na polaganje i vraća koš. Sa druge strane, Tasić pravi grub faul nad lesorom, koji ima polovičan uspeh sa linijeza slobodnja bacanja.

23:22 – Egzum uz faul! Nastavlja se loše šutersko izdanje Beograđana. Naneli promašuje iz ugla, a onda i Egzum ispod koša, ne uspeva Lesor da dođe do lopte i da obezbedi novi napad. Baćović se bori ispod koša sa Smailagićem i faulira ga. Novi napad za crno-bele, ali ga ne koriste, Egzum pored punog reketa pokušava da pogodi i ne uspeva. Odmah ide kontra domaćeg tima, koja se završava zakucavanjem. Ivišić pokušava riskantno dodavanje, koje mu ne prolazi, kradu loptu crno-beli, Egzum je već ispod koša i pogađa, a onda to overava pogotkom sa linije za slobodna bacanja.

Kraj prve červrtine.

21:19 – Prva trojka iz petog pokušaja za crno-bele. Nije dobro šuterski otvorio beogradski tim ovu utakmicu, pa je Egzum tek 15 sekundi pred kraj uisao prvi pogodak sa distance za njih. Ostao je sam i nije mnogo oklevao. Tasića šalju na liniju penala, on oba puta pogađa. Hadžibegović zaustavlja poslednji pokušaj crno-belih u prvoj četvrtini, blokirao je Madara.

19:16 – Nema Partizan rešenja za Ivišića! Lesor dolazi do prvih poena, a onda odmah proigravanje za Zvonimira, koji promašuje, ali se odmah isprvlja.

17:14 – Ivišić lomi koš! Posle promašaja za tri Papapetrua, Zvonimir je preko čuvara silovito zakucao. Fauliran je, ali promašuje. Egzum gradi poziciju, pokušava s niskog posta, ali nije uspeo da dođe do poena.

15:14 – Nema rešenja za Egzuma kad krene na ulaz. Loše uručenje Smailagića za Egzuma, ali on uspeva da se dokopa lopte i da na prepoznatljiv načindođe do koša. Tu ga faulom zaustavlja Zvonimir Ivišić. Prvo promašuje, dugo pogađa Australijanac. Smailagić vraća faul, faul postiže jedan poen.

14:13 – Partizan se vraća sa linije penala. Ledej precizan oba puta. Pavlićević igra sam, posle driblinga uzima težak šut za tri i promašuje, a Zvonimir Ivišić ne uspeva da se zaustavi i pravi faul nad Smailagićem, koji ne promašuje.

14:9 – Smailagić promašuje za tri, ali ne i Megi! U naletu je košarkaš podgoričke ekipe. Egzum pronalazi ispod koša Smailagića, koji lako rešava situaciju. Onda sa druge strane zatvrara Hadžibegovića, ali on proigrava spolja Slavkovića, koji upisuje novi pogodak sa distance.

8:7 – Vraća Panter. Kapiten Partizana šutira na počeku novog napada i pogađa. Slavković sa linije penala vraća minimalno vođstvo.

7:5 – Megi ko kap! Odigrao je Trifunović za Lesora ispod koša, a Francuza faulira Tomislav Ivišić. Uzima Madar novi šut sa poludistance i promašuje. Sa druge strane je neoprezan, nije ispratio Hadžibegovića, pa ga je faulom zaustavio. a onda se Megi digao sa distance i pogodio za vošstvo svog tima od +4. Uroš Trifunović odmah odgovara košem za dva.

2:3 – Vraća Slavković. Košarkaš Podgoričke ekipe izbacuje čuvara i lako rešava situaciju.

0:3 – Siguran Jam. Dolazi Madar do koša i pod faulom u prvom napadu upisuje poene. Siguran i sa penala Izraelac.

Meč je počeo.

Sportski centar Morača, Podgorica  Sudije: Josip Radojković, Mario Majkić, Dragan Porobić

Studentski centar: Megi, Pavlićević, Ivanović, Vučeljić, Slavković, Hadžibegović, Goranović, Baćović, Tasić, T. Ivišić, Z. Ivišić, Drežnjak

Partizan: Ledej, Drezgić, Koprivica, Panter, Smailagić, Papapetru, Egzum, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar

Košarkaši Studentskog centra šokirali su ekipu Partizana u prvom susretu četvrtfinalne serije regionalnog ABA šampionata. Ekipa Željka Obradovića nije ličila na sebe, igra je bila bezidejna, bezvoljna – jednostavno se činilo da su crno-beli mislili da će protivnik sam da se pobedi.

Kako se to u profesionalnom sportu, pak, ne dešava, „parni valjak“ se vrlo brzo našao u problemu i dvocifrenom minusu. Gosti iz Podgorice doputovali su u prestonicu Srbije žarko motivisani da pokažu da su napravljeni od čvrstog materijala, te da su za konačne ispite ipak skupili dovoljno znanaj tokom sezone.

Partizan je bio, onaj, stari učitelj, namrgođenog lica i problematične prošlosti, a razlog lošeg raspoloženja bile su još uvek nezaceljene rane iz Madrida. Sa druge strane, poletna „studentarija“ iz Crne Gore vodila se onom starom dobrom – najbolji način da naučiš jeste da pobediš učitelja.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg


Sada Partizan više nema drugih šansi, svaka utakmica u ovoj seriji će od sada pa na dalje biti „sve ili ništa“, a potencijalni poraz u Podgorici bio bi katastrofa kakvu „parni valjak“ ne pamti u novijoj istoriji. Da, bilo je lošijih plasmana i bilo je sezona u kojoj je plej-of regionalnog šampionata bio misaona imenica, ali ništa ne može da se poredi sa mučenjem protiv ekipe kao što je Studentski centar u trenucima kada Partizan ima jedan od najjačih rostera u klupskoj istoriji. Uz svo poštovanje prema ekipi Andreja Žakelja.

Sve ono što je video i uradio u Pioniru parni valjak će morati da zaboravi već koliko večeras, pošto će na gostovanju Studentskom centru igrati za opstanak u ovoj seriji, za opstanak u ovom plej-ofu, te za opstanak snova o tituli u ABA ligi. Nema razloga da se o tome polemiše dalje.

Šta je ono što crno-beli moraju da promene u odnosu na prvi duel? Prilično nezahvalno pitanje, jer lista razloga koja bi mogla da se stavi na papir u meču gde vas na domaćem terenu pobedi ekipa kao što je Studentski centar predstavlja toliko dug niz da odgovor može da bude – sve. To je ono što Željko Obradović mora da promeni kod svojih igrača u odnosu na meč odigran pre tri dana u Pioniru.

Pritisak je na Partizanu, a on nije da nije navikao da se snalazi u takvim situacijama. Trenutni momenat nikako nije dobar, ali daleko od toga da ekipa Željka Obradovića može da se otpiše, štaviše, još uvek je u priličnom procentu favorit za prolazak u polufinalnu seriju. Studentski centar, još uvek, stidljivo čeka svoju priliku, čak i ako imaju pred svojim navijačima šansu da se domognu polufinala.

STRAŠAN PREOKRET MEGE! Mušicki „rešio“ Žalgiris na Fajnal Ejtu u Kaunasu
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter