Izvor: BSC HAPPY
13.04.2023 u 21:25
0

Zvezda pomogla Partizanu u Evroligi! Neverovatna pobeda u produžetku, Fenerbahče pao u Pioniru

Crveno-beli su uspeli da na najbolji način finiširaju prilično respektabilnu sezonu u elitnom evropskom takmičenju.

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da na svom parketu trijumfuju protiv Fenerbahčea i tako stave tačku na ovogodišnje učešće u Evroligi – 91:89.

Ujedno, na ovaj način je četa Duška Ivanovića pomogla i večitom rivalu, ekipi Partizana, koja će u slučaju poraza Makabija od Real Madrida imati šansu da se domogne petog mesta i u plej-ofu se nađe u duelu sa Monakom.

Najefikasniji kod Crvene zvezde bio je Fakundo Kampaco sa 23 poena, jedan manje ubacio je Ognjen Dobrić, dok se Luka Vildosa zaustavio na 17 poena. Dvocifren je bio još Luka Mitrović, koji je meč završio sa 12 poena.

Sa druge strane, izvanrednu partiju kod gostiju odigrao je Džonatan Motli, koji je upisao 24 poena na svom kontu, a pratili su ga Najdžel Hejs sa 19, Marko Gudurić i Nik Kalates sa 11, odnosno Tajler Dorsi sa deset poena

Crvena zvezda – Fenerbahče (u toku su produžeci)

Kraj utakmice

90:84 – FAKUNDOOOO KAMPAAAACOOOOOO! Pet vezanih poena Argentinca, ali kakva trojka – preko Motlija iz kornera za plus šest!

85:82 – FILIP PETRUŠEV! Kakva sekvenca mladog centra, strašno zakucavanje nakon pika sa Vildosom.

81:82 – Fenomenalna utakmica Najdžela Hejsa. Još jedna trojka kao odgovor na poene Mitrovića iz reketa.

79:79 – Kraj regularnog dela meča!

75:78 – Potpuni haos u reketu Zvezde koji je pripao Fenerbahčeu. Poeni Motlija za plus tri gostiju.

73:74 – Evo Kampaca! Četiri vezana poena crveno-belih, preko Dobrića i argentinskog plejmejkera, ponovo imamo dramu!

69:74 – Još jedna trojka Najdžela Hejsa, još jednog igrača koji ne važi za prekvalitetnog šutera spolja. Fener ima plus pet.

69:71 – Treća trojka Nika Kalatesa na ovom meču. Grčki plejmejker vuče renome prilično skromnog šutera, ali to večeras ne izlazi na videlo.

67:68 – Pet vezanih poena Najdžela Hejsa, koji vraća prednost na konto turskog sastava.

67:63 – TO JE OGNJEN DOBRIĆ! Druga vezana trojka u dva napada za beka Crvene zvezde, koji na svom kontu ima čak 20 poena! Minut odmora traži Dimitris Itudis, Zvezda je na plus četiri.

64:63 – Ponovo OGNJEN DOBRIĆ! Vodi Zvezda još jednom, nakon dva penala Gudurića.

59:61 – Šetaju se bekovi Fenerbahčea kroz reket Crvene zvezde na početku četvrte četvrtine. Laki poeni za Kalatesa i Gudurića, dok je sa druge strane izuzetno težak šut ubacio Vildosa.

Kraj treće četvrtine!

55:56 – U potpunosti se vratio Fenerbahče u utakmicu, trojka Dorsija kojom Turci ponovo dolaze do prednosti.

53:51 – Propušta Zvezda svoje prilike da ponovo dođe do nešto osetnije prednosti. Otvorenu poziciju nije iskoristio Petrušev, što je sa druge strane iz brze kontre iskoristio Motli.

52:47 – Steeefaan Markoooviićć! Kakva trojka iskusnog plejmejkera, Zvezda je opet na plus 5!

47:47 – Izjednačenje Fenera. Loša napadačka rešenja na startu drugog poluvremena, što Turci maksimalno koriste.

45:43 – Odgovara Fener mini serijom 4:0 preko Motlija i Pijera, ponovo je utakmica na jedan posed.

45:39 – Magija Fakunda Kampaca! Kakav početak Crvene zvezde u drugom poluvremenu, plus šest za domaće.

Kraj druge četvrtine!

41:39 – FAKUNDOO KAMPACCOOO! Trojka argentinskog plejmejkera za kraj prvog poluvremena, nakon kog Zvezda ima plus od dva poena!

37:35 – Prvo vođstvo Zvezde na utakmici! Poentira Martin iz odbojke, dobri minuti za domaće.

35:35 – Serija Crvene zvezde 8:0, evo dobrih poteza i Hasana Martina! Probudio se američki centar, a Dimitris Itudis mora da zove drugi tajm-aut u kratkom vremenskom intervalu. Nerešeno je u Pioniru!

31:35 – Ponovo je Ognjen Dobrić taj koji je iskočio u svom timu u momentima kada je igra „štucala“. Četiri vezana poena za beka crveno-belih.

27:33 – Hasan Martin je večeras igrač manje za crveno-bele. Izuzetno loš posao radi američki centar na oba kraja parketa, što uspešno iz napada u napad kažnjava Džonatan Motli.

27:31 – Uspela je Crvena zvezda u potpunosti da se vrati u ovaj meč, ali nekoliko loših ofanzivnih reakcija uslovili su lake kontranapade i poene u reketu Fenerbahčea. Ponovo je plus četiri za goste.

20:23 – OGNJEN DOBRIĆ! Uz zvuk sirene trojka Zvezdinog beka. Crveno-beli dišu u napadu, ali ne mogu da se snađu u odbrani.

Kraj prve četvrtine!

15:21 – Mnogo je bolje mogla da završi Crvena zvezda prvu deonicu. Nekoliko loših napada, Kampacova izuzetno skromna prva deonica, i Fener je na plus šest nakon deset minuta košarke.

13:19 – Još jedna trojka Nika Kalatesa, druga iz tri pokušaja. Neverovatno šutira grčki plejmejker.

13:16 – LUKA, LUKA, LUKA! Još jedna trojka Vildose, Zvezda dugo nije bila ovako blizu!

8:13 – Evo dobre energije Luke Vildose! Argentinski plejmejker daje dobru energiju crveno-belima u ovim trenucima.

4:13 – Ne uspevaju domaći košarkaši da odbrane gotovo ništa na početku ovog duela. Ređaju se otvoreni šutevi i laki poeni u reketu gostiju iz Istanbula.

4:8 – Konsolidovala se malo ekipa Duška Ivanovića na ofanzivnom planu preko Vildose i Lazarevića, ali sa druge strane trojku pogađa Kalates.

0:5 – Očajan početak Zvezde. Trojka Dorsija i poeni Motlija u reketu za startno vođstvo gostiju.

Startne petorke:

Crvena zvezda: Kampaco, Vildosa, Lazarević, Petrušev, Martin

Fenerbahče: Kalates, Dorsi, Pijer, Hejs, Motli

Uoči meča

Svesni su svi na Malom Kalemegdanu za koliko im je malo umakla šansa da i dalje budu u eliti, pogotovo nakon nekih utakmica koje su mogle da odu u drugom smeru. Ipak, to ostaje iza, a ono što je pred timom Duška Ivanovića, jeste šansa da sezonu okonča sa 50 odsto uspešnosti. Crveno-beli su u nizu od sedam pobeda u oba takmičenja i četiri u Evroligi, pošto su savladali Baskoniju, Valensiju, Asvel i Olimpijakos i njihov je skor trenutno 16 pobeda i 17 poraza.

Momenat je mnogo delikatniji za Fenerbahče, pošto bi ovaj tim mogao da završi na petom, ali čak i devetom mestu na tabeli. Ukoliko Baskonija slavi protiv Olimpijakosa u Pijeru, a Žalgiris protiv Bajerna u Minhenu, uz pobedu Partizana pred svojim navijačima protiv Panatinaikosa, turski bi tim završio na devetom mestu.

Sastav Dimitrisa Itudisa bi deveti bio i ukoliko bi se formirao krug od pet ekipa koje bi imale učinak od 19 pobeda i 15 poraza. Ekipa igra dosta promenljivo u poslednje vreme, doživela je dva ubedljiva poraza u Španiji, od Baskonije i Real Madrida, da bi potom nadigrala Efes na svom parketu.

Dakle, crveno-beli će imati zadatak da na kraj izađu sa timom koji je šesti napad i osma odbrana Evrolige, a poenterski ga sa 12,6 poena predvodi Marko Gudurić, kom su obruči u Pioniru dobro poznati. Sa druge strane, Duško Ivanović bi trebalo da za uobičajene minute na raspolaganju ima Nemanju Nedovića, koji će uz Fakunda Kampaca i Luku Vildosu predstavljati najveću opasnost i upravo će zadatak Tajlera Dorsija i Nika Kalatesa biti da njih zaustave.

Zvezda se oprašta od Evrolige, ali igra jako važan meč: Crveno-beli mogu da izbace Fener iz plej-ofa, ali i da zarade veliki novac!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter