Izvor: BSC HAPPY
17.04.2023 u 21:46
0

Zvezda nastavila trku za Partizanom: Crveno-beli se nisu nadali ovakvim mukama

Košarkaši Crvene zvezde su usprkos nešto slabijem izdanju uspeli da pobede ekipu Splita 83:74 u poslednjoj utakmici 26. kola ABA lige.

Otvorili su izabranici Duška Ivanovića silovito meč. Filip Petrušev je odmah pokazao da je šuterski raspoložen, pa je sa brzih pet poena na startu povukao ekipu. Došli su za pet minuta do prednosti od devet poena, ali ubrzo posustaju. Izgubili su tri lopte i pomogli protivniku da se vrati u igru. Nelson je razigravao Splićane, koji su zahvaljujući poenima Šortera i Salivena do kraja prve deonice uspeli da istope Zvezdinu prednost i da odu na pauzu sa zaostatkom od dva poena.

Nije imala ekipa Duška Ivanovića inicijativu u nastavku meča, pokvarili su odličan procenat šuta, a protivnik je popravio defanzivni skok, pa došli do prvog vođstva na meču 25:26 posle pogotka Šortera.

U tim trenucima je Petrušev rezultatski crveno-beli držao u utakmici. Zvezdin centar je već sredinom druge deonice došao do 18. poena. I dalje je Zvezda igrala organizovanije u napadu, zahvaljujući Fakundu Kampacu koji je kreirao ofanzivu svog tima, ali je rival zahvaljujući individualnim rešenjima čuvao rezultat.

Krenula je u drguom poluvremenu šuterska rapsodija Salivena i Šortera, za koje Zvezdina defanziva nije imala rešenja. U trenucima kada je Petrušev počeo da posustaje i promašuje zicere, a Kampaco da ima problema i sa bacanjima, izgledalo je kao da će Ivanovićeva četa zapasti u problem iz kog će se teško izvući. Njihovim mukama je ponajviše kumovao Nelson, koji je obeležio tu deonicu. Sve je išlo od ruke centru, brzo je došao do 14 poena. Ipak, kriza u igri Zvezdinog centra je bila kratkog daha, odmah se Petrušev vratio i bio jedan od ključnih u tim trenucima za svoj tim. Pogodio je Branko Lazić sa distance kad je trebalo, onda i Nedović, a igra Splićana je i dalje počivala na Nelsonu, pa je beogradska ekipa uspela da pregrmi ovu deonicu 63:61.

U poslednjih deset minuta je viđena potpuno drugačija Zvezda. Ništa više izbabranici Duška Ivanovića nisu želeli da prepuste slučaju. Serijom 9:2 za tri minuta napravili su uvertiru za poprilično izvesnu završnicu, u kojoj je trebalo samo da nastave da održaju tempo. Ipak, raspucao se Nemanja Nedović, koji je doveo tim na +16, pa su crveno-beli do kraja, uprkos izdanju koje nije bilo sjajno, odigrali koliko je trebalo da protivniku ne dozvole da išta može da uradi.

Utakmica je završena rezultatom 83:74.

Crvena zvezda – Split 83:74

Kraj utakmice.

83:72 – Martin! Zakucava Zvezdin Amerikanac. Šorter solo akcijom smanjuje na -11.

79:63 – Nedoviiiić! Ne staje Zvezdin plejmejker. Posle koša, zaustavlja Tišmu za tri, a Ilić sa druge strane upisuje nova dva poena za +13.

74:63 – Vraćaju se crveno-beli na dvocifrenu prednost! Marković na isteku napada igra jedan na jedan i pogađa.

72:63 – Počelo je u znaku Zvezde! Crveno-beli otvorili poslednju deonicu serijom 9-2. Konačno se upisao i Vildosa!

Kraj treće deonice.

63:61 – Nelson nastavlja da bude motor svoje ekipe. Nedović pokušava jedan na jedan, ali promašuje, a Lazarević ispod koša ispravlje. Šorter sa druge strane pronalazi Nelsona, koji dolazi do novih poena. A onda se opet upisuje.

61:55 – Budi se Nedović! Petrušev i Kalajdžić dodaju sa penala poene na svoj konto, a onda Nemanja Nedović vezuje pet poena! Posle prodora i pogotka za dva , pogađa Zvezdin košarkaš trojku i podiže publiku u Pioniru! Tajm-aut traže gosti.

54:53 – Laziiiić! Pogađa kapiten sa distance. Nelson odgovara.

54:53 – Laziiiić! Pogađa kapiten sa distance. Nelson odgovara.

51:51 – Patrušev silovito! Sjajno zakucavanje crveno-belog centra na asistenciju Lazića. Nelson ne da da se odvoje.

48:48 – Raspucali su se Splićani! Kampaco promašuje oba slobodna bacanja.

46:46 – Petrušev vraća egal. Hasan Martin pogađa ispod koša, ali su Šorter i Tišma su neumoljivi. Zvezdin centar sa druge strane još jednom precizan.

42:41 – Kakav pogodak! Saliven u padu pogađa za dva. Kampaco pronalazi Petruševa ispod koša, on promašuje zicer, lopta mu se odbija u ruke, ali ne ispravlja grešku. Ognjen Dobrić pod faulom pogađa za dva, a onda povećava sa penala. Saliven sa druge strane odmah uzima šut i pogađa sa distance.

Poluvreme.

39:34 – Split u problemu, Saliven već ima tri faula. Ivanović oba puta precizan sa linije slobodnih bacanja.

35:34 – Moćni Petrušev! Šorter ispod koša tera Dobrića na faul i pogađa oba bacanja. Zvezdin centar sa druge strane pogađa za tri i dolazi do 18. poena.

30:28 – Petrušev vraća Zvezdu u život! Faulira Marković Tišmu, on sa penala povećava razliku. Odličan Tišma u odbrani, ali se Ilić snalazi i poentira pored trojice protivničkih košarkaša. Gube loptu

25:26 – Prvo vođstvo Splićana! Prošetao se kroz reket protivnika Stefan Marković i posle lakog polaganja vraća svoj tim u prednost. U narednom napadu promašuje za tri, ali je Šorter bio precizan iz ugla, za prvo vođstvo gostiju.

23:21 Dobra defanzivna igra Dobrića obezbeđuje napad crveno-belima, u kom je upisao poene na aistenciju Vildose. Blokiran je nelson dva puta, ali Kalajdžić varaća za dva poena.

21:19 – Topi se Zvezdina prednost. Tri izgubljene lopte domaćeg tima Zadrani su umeli da iskoriste da smanje prednost. Saliven trojkom smanjuje zaostatak svog tima na -2.

21:12 – Petrušev kao kap! Pronašli su igru košarkaši Splita,napravili seriju 5:0, ali to prekida Filip Petrušev sa distance, koji je već dvocifren.

18:7 – Pokušao je Nelsona da napadne, ali ga Lazarević blokira. Sa druge strane Kampaco promašuje za tri, ali Petrušev hvata loptu, a Suliven ga faulira pod košem. Zvezdin košarkaš oba puta precizan.

16:7 – Argentinac povećava razliku sa linije penala. Greška u koracima sa druge strane i još jedna prokockan napad. Zvezda ima plus devet posle pet minuta igre.

14:7 – Raspoloženi su zvezdini šuteri. Nedović pogađa sa tri poena. Odlična odbrana Hasana Martina i novi napad za Zvezdu, fauliran je Kampaco i ne uspeva da iskoristi kontru.

11:4 – Petušev je namestio ruku, pogađa sa distance u dva uzastopna napada. Prvi put je nagazio liniju, drugi put je precizan za tri poena.

7:4 – Lazarević je namestio ruku, pogađa sa distance u dva uzastopna napada. Prvi put je nagazio liniju, drugi put je precizan za tri poena.

2:2 – Zvezda je povela poenima Kampaca, ali je usledila lična greška Lazarevića, posle koje je Šorter bio precizan sa linije penala oba puta.

Uoči utakmice

Crvena zvezda je u veoma dobrom ritmu, pošto je tim sa Malog Kalemegdana mesec dana bez poraza, što garantuje samopouzdanje pred odlučujuće duele u finišu sezone. Tim Duška Ivanovića ima šansu da nastavi niz, nakon što je pet puta zaredom slavio u Evroligi i tri na Jadranu.

Split do sada nikada nije slavio protiv crveno-belih u Beogradu, doživeo je devet poraza, dok je ukupan međusobni skor 17:2 na strani srpskog tima.

– Dočekujemo ekipu Splita koja je odigrala dobru sezonu u ABA ligi, i koja je u nekim mečevima posebno protiv „na papiru“ jačih timova pokazala da ima kvalitet. Zato ulazimo maksimalno ozbiljno u ovu utakmicu, želimo da nastavimo seriju pobeda iz Evrolige i u dobrom ritmu dočekamo plej-of ABA lige koji sledi. Posebno zbog činjenice da takmičarski još uvek vodimo borbu za plasman u ligaškom delu sezone regionalne lige i sada sve snage okrećemo ovom takmičenju – rekao je pred ovaj meč Duško Ivanović, trener Crvene zvezde.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter