Izvor: BSC HAPPY
29.03.2023 u 20:55
1

ZVEZDA SLOMILA VALENSIJU Nada crveno-belih za Top 8 još uvek živi, utakmica kao iz udžbenika!

San o Top osam i dalje živi! Crvena zvezda i dalje ima teoretske šanse da se plasira u plej-of fazu Evrolige, pošto je u sredu pred punom halom „Aleksandar Nikolić“ savladala ekipu Valensije u 31. kolu najelitnijeg takmičenja na Starom kontinentu – 92:73.

I jedna i druga ekipa imaju (minimalne) šanse za ulazak u top 8, međutim španski klub trenutno ima malo lakšu situaciju, s obzirom na to da ima skor 14/16, dok su crveno-beli na 13/17.

Crvena zvezda – Valensija 92:73

Kraj utakmice.

91:73- Kampaco poenima sa penala povećava prednost Zvezde, pa Petrušev nakon rampe trojkom zaokružuju sjajnu partiju.

86:71- Dobrić trojkom donosi Zvezdi velikih plus 12, a zatim Petrušev zakucavanjem nakon ofanzivnog skoka verovatno i stavlja tačku na utakmicu do čijeg je praja ostalo manje od dva ipo minuta. Centar crveno-belih zatim polovićan sa linije penala, a na drugoj strani Lopes-Arostegi pogađa oba.

80:71 – Džouns sa penala pogađa za tek četvrti poen Valensije u poslednjoj deonici, a Dobrić odmah vraća na drugoj strani. Kris Džouns zatim pogađa trojku za goste, što su njihovi prvi poeni iz igre u ovom periodu. Sa penala zatim pogađaju Kampaco na jednoj, a Harper na drugoj strani.

78:66 – Džouns sa penala pogađa za tek četvrti poen Valensije u poslednjoj deonici, a Dobrić odmah vraća na drugoj strani. Kris Džouns zatim pogađa trojku za goste, što su njihovi prvi poeni iz igre u ovom periodu.

76:64 – Rivero sa penala postiže prve poene za svoj tim u poslednjoj deonici. Odgovara Bentil košem pod faulom, ali ne koristi dodatni penal. Sledi nekoliko napada bez poena na obe strane, ali to prekida Kampaco sa penala a Holand se nadovezuje trojkom! Možda i prelomni momenti utakmice.

Počela je 4/4

69:62 – Revija penala se nastavlja i ovoga puta Bentil je dva puta precizan za Zvezdu, dok na drugoj strani Harper prelako poentira iz prodora.

60:53- Poeni iz teške pozicije za Kampaca, koji je uspeo da probaci loptu kroz obruč pored Klavera koji pogađa sa poludistance na drugoj strani.

58:51 – Kris Džouns sa penala prekida seriju Zvezde, ali odgovara Dobić koji protrčava po čeonoj liniji za kzakucavanje. Sada ide serija trojki, gde najpre pogađa Dubljević za Valensiju, pa Dobrić za crveno-bele, ali Klaver ponovo odgovara domaćinu.

53:43 – Radebo na startu drugog poluvremena nastavlja gde je stao u prvom, ali Kampaco sjajno razigrava Pertruševa i ostavlja ga na zakucavanju. Sledi treča trojka Vildose iz trećeg pokupaja, pa poeni Petruševa nakon ofanzivnog skoka za prvu dvocifrenu prednost!

Printscreen/Sport klub

 

48:43 – Radebo na startu drugog poluvremena nastavlja gde je stao u prvom, ali Kampaco sjajno razigrava Pertruševa i ostavlja ga na zakucavanju.

Počela je 3/4

Kraj poluvremena!

46:41- Radebo izuzetno raspoložen večeras i njegovom torjkom Valensija smanjuje zaostatak, ali odgovara Bentil poenima sa poludistance. Zvezda trenutno ima problema u odbrani, što koristi Pradilja za lake poene.

41:36 – Hasan Martin nakon saradnje sa Kampacom zakucava za plus osam, ali Randebo trojkom tera Ivanovića na minut odmora.

36:33 – Rasploženi Lopes-Arostegi pogađa trojku, ali na drugoj stani istom merom odgovara Vildosa!

32:30 – Dobra minijatura sada Bentila koji vezuje četiri poena, od čega je drugi koš postigao pod faulom. Ipak, nije iskoristio dadatni penal.

28:30 – Ivanović poentira za Zvezdu, Lopez-Aroztegi na drugoj strani, a zatim Dobrić nakon nekoliko promašenih otvorenih šuteva pogađa iz prodota. Na drugoj strani Harper trojkom kažnjava to što ga je obrana crveno-belih zaboravila.

Printscreen/Sport klub

 

24:24- Dobra akcija Zvezde na početku druge deonice koju poenima završava Mitrović. Centar crveno-belih zatim iz kraktog otvaranja iz pika protrčava kroz reket za zakucavanje! Ipak, Džejms Veb vraća egal trojkom u narednom napadu.

Počela je 2/4

20:17 – Ognjen Dobrić poentira na asistenciju Kampaca i podiže prednost Zvezde na dva poseda razlike, ali uzvraća Dubljević koji na niskom postu lako rešava Mitrovića. Nikola Ivanović zatim sa penala pogađa samo jedan od dva penala.

17:15 – Igra se u mini serijama. Nakon četiri poena gostiju Zvezda je odgovorila sa pet. Dobrić poentira za dva, Petrušev za tri, ali Vildosa svojim greškama omogućuje Valensiji lake poene. Puerto i Radebo poenima teraju Ivanovića na tajm-aut.

12:11 – Na trojku Valensije istom merom uzvraća Vildosa, a onda je Kampaco iz brze trazicije doneo nove poene Zvezdi. Međutim Radebo i Klaver to smanjuju sa četiri uzastopna poena.

12: 7 – Ubrzo nakon izjednačenja Valensije, crveno-beli su zahvaljujući svojim Argentincima ponovo stekli prednost od pet poena razlike. Luka Vildoza je najpre pogodio za tri poena, da bi Fakundo Kampaco u narednoj akciji fantastičnim solo prodorom pogodio.

7:7 – Košarkaši Valensije su uspeli da nadoknade zaostatak, pošto je Klaver u poslednjim sekundama napada pogodio za tri poena

7:4 – Za manje od tri minuta igra Stefan Lazarević dobija treću ličnu, što je problem za Zvezdu s obzirom na skraćeniju rotaciju. Radebo je konačno doneo poene Valensiji.

7:2 – Petrušev polovičan sa penala, a onda nakon lepog proigravanja Martina postiže poene i sa niskog posta. Prethodno je Kampaco sjajno regovao u odrbani.

5:2 – Petrušev polovičan sa penala, a onda nakon lepog proigravanja Martina postiže poene i sa niskog posta. Prethodno je Kampaco sjajno regovao u odrbani.

4:2 – Mekan izbačaj Fakunda Kampaca koji postiže prve poene na ovom susretu, a zatim i Martin lepo protrčava po čeonoj liniji i polaže loptu u koš. Na drugoj strani smanjuje Kris Džouns.

Utakmica je počela.

Sastavi

Crvena zvezda: Holand, Vildoza, Lazarević, Kampaco, Mitrović, Martin, Dobrić, Ivanović, Marković, Kuzmić, Petrušev, Bentil

Valensija: Harper, Klaver, Puerto, Pradilja, Veb, Lopez Arostegi, Dzons, Radebo, Evans, Dubljević, Hermanson, Rivero

Što se tiče Valensije, španski tim ovaj duel dočekuje na 11. poziciji na tabeli i ima 14 pobeda do sada, te 16 poraza. Valensiji ne cvetaju ruže u poslednje vreme, na šest poslednjih mečeva imaju samo jednu pobedu, dok je u minuloj rundi od njih na svom terenu bio bolji Monako. Drastičan pad forme, značajno je umanio šanse ovoj ekipi da se nađe među prvih osam posle 34 runde, ali te šanse i dalje postoje.

Šta je potrebno Crvenoj zvezdi za Top osam?

Pobeda nad Baskonijom je podgrejala nade navijača Crvene zvezde da bi u foto-finišu njihov klub mogao do Top osam. Jasno je da će u borbi za plej-of presuditi nijanse. Utisak je da će tim Duška Ivanovića morati da ostvari sve pobede do kraja, a prva bi im donela prednost u odnosu na sastav Aleksa Mumburua.

Crveno-belima ne ide na ruku to što je Bakonija pobedila Albu u ovoj rundi, ali će navijati za Monako protiv Žalgirisa. Ono što pravi problem, jeste da timovi iz Vitorije i Kaunasa imaju bolji međusobni skor sa timom Duška Ivanovića, kom će neophodno biti da u konačnom bilansu ima trijumf više. Takođe, Zvezda od timova koji vode borbu za Top osam ima prednost samo u odnosu nad Efes (15-16), dok ima negativan bilans u okršajima sa Virtusom (13-18) i Milanom (14-17), koji su poraženi u ovom kolu, kao i pomenutim sastavima iz Španije (16-15) i Litvanije (15-15).

Jasno je da crveno-bele težak posao čeka do samog kraja, ali navijačima nadu uliva partija koju su pružili u pršlom kolu. Što se tiče timova koji su iznad osmog mesta, crveno-beli su i definitivno ispustili korak za Makabijem (18-13), koji je u njihovoj matematici morao da bude poražen u ovoj i svim rundama do kraja. Što se Partizana (17-14) tiče, da bi ih „večiti“ rival stigao neophodno je da slavi na svim utakmicama do kraja, a da izabranici Željka Obradovića ostare najviše jedan trijumf.

Egzum i Avramović složni posle poraza od Barselone: Glavu gore, okrećemo se Real Madridu
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZVEZDA SLOMILA VALENSIJU Nada crveno-belih za Top 8 još uvek živi, utakmica kao iz udžbenika!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter