Izvor: BSC HAPPY
18.04.2023 u 11:26
0

VAŽAN DAN! Zvezda i Partizan favoriti za vajld karte Evrolige!

Sastanak deoničara Evrolige zakazan je za utorak, kako prenosi Eurohoops, koji će sa posebnom pažnjom ispratiti Crvena zvezda i Partizan, jer će se raspravljati o budućem proširenju takmičenja.

Evroliginu A licencu trenutno ima 13 klubova: Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos,  Olimpija Milano, Anadolu Efes, Fenerbahče, Makabi Tel Aviv, Žalgiris, Asvel, Alba, Bajern i moskovski CSKA, koji se ove sezone ne takmiči zbog rata u Ukrajini.

Košarkaški klubovi Crvena zvezda, Partizan i Virtus glavni su kandidati za tri vajld karte koje će Evroliga dati za sezonu 2023/24!

– Ne očekujte promene za narednu sezonu, sastav timova mogao bi da bude skoro identičan. Monako je obezbedio mesto u plej-ofu i dobio pravo da ostane u takmičenju nakon što se kvalifikovao preko Evrokupa. Pričalo se ranije o uvođenje plej-in turnira kao u NBA ligi. Virtus i Valensija nisu u plej-ofu i zato će pobednik Evrokupa dobiti priliku da igra Evroligu, uz tri vajld karte. Virtus, Zvezda i Partizan su favoriti, imajući u vidu da će jedan vajld kard pripasti šampionu ABA lige, a Valensija će jednu godinu provesti u Evrokupu – pišu mediji.

Razgovaraće čelnici takmičenja o proširenju Evrolige na dve konferencije, promenama u kalendaru, kao i mogućnosti da evroligaški timovi ne igraju domaća prvenstva pre plej-ofa… Evroligine želje su timovi iz Pariza i Londona, mada ih naredne sezone sigurno neće biti, a dugo se pominje i tim iz Dubaija, koji bi navodno mogao da donese 150.000.000 evra.

Očekuju se i pregovori sa Fibom oko kalendara, pošto rat koji već duge traje nikome ne odgovara. Malo je verovatni da će FIBA odustati od reprezentativnih prozora, a Evroliga je spremna da joj prepusti Evrokup koji bi se  ujedinio sa FIBA Ligom šampiona. Dobra vest je da su jedni i drugi konačno spremni na kompromis, pa možda bude o pozitvnih vesti posle razgovora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter