Izvor: Sportklub.rs
06.03.2023 u 16:56
0

„Želim da se menjam sa Jokićem I ODEM U SOMBOR!“ Saigrač srpskog centra iznenadio sve izjavom: Hoću da jašem konje ceo dan

Evidentno je da je dvostruki uzastopni MVP NBA lige jedan od omiljenih saigrača u svlačionici, o čemu govore i izjave ostalih članova Nagetsa.

Još jedan tripl-dabl Nikole Jokića doneo je novi niz polemika o tome da li je zaista najbolji.

Meč između Denvera i Memfisa bio je 101. u karijeri srpskog centra koji je završio sa dvocifrena tri segmenta igre. U pobedi Nagetsa 113:97 Jokić je zabeležio 18 poena, 18 skokova i deset asistencija.

Ipak, stavimo sve to na stranu, pošto je sada organizacija Nagetsa odlučila da napravi eksperiment sa svojim igračima i postavi im po nekoliko pitanja.

Jedno od njih je bilo „sa kojim saigračem biste menjali život?“, a na to su identično odgovorili Brus Braun i Eron Gordon.

Prvo se oglasio krilni košarkaš koji je ovog leta stigao u Denver iz Bruklin Netsa.

– Nikola Jokić! Daj mi sav njegov novac, rekao je Braun, nakon čega je svoje mišljenje izneo i Gordon:

– Džoker, čoveče. Mogao bih da se zamenim sa njim, samo da mogu da jašem konje ceo dan u Somboru.

Denver Nagetsi pobedili su Memfis Grizlise (113:97) na domaćem terenu i tako ostvarili verovatno ključan trijumf u trci za prvo mesto protiv direktnog konkurenta. A Nikola Jokić je radio „ono svoje“

Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

 

Iako je rezultat nešto „suroviji“ i ne prikazuje pravu sliku utakmice kakvu smo imali priliku da gledamo, može se reći da se tim iz Kolorada propisno osvetio večerašnjem protivniku za poraz u njihovom prethodnom duelu.

Nikola Jokić ostvario je novi tripl-dabl učinak, a večeras je uz 18 poena uhvatio i isto toliko skokova, te dodao deset asistencija, uz svega tri promašaja iz igre (7/10).

Od samog početka videlo se da ćemo gledati tvrdu utakmicu dve trenutno najbolje ekipe na zapadnoj konferenciji, a nakon ujednačene prve četvrtine u kojoj je tim Majka Melouna izašao kao pobednik (28:27).

Ipak, mnogo bolje u drugi kvartal ušla je gostujuća ekipa i serijom 10:1 brzo odlazi na prvu osetljiviju prednost jedne od dveju ekipa na ovom meču. Denver do poluvremena nije uspevao da se vrati u utakmicu i Grizliji su održavali razliku koju su stekli sve do poluvremena na koju su otišli sa prednošću – 58:50.

Po nekoliko puta početkom drugog poluvremena imali su prazne minute i jedni i drugi, a čini se da je to više odgovaralo Nagetsima koji su se korak po korak vraćali u meč i do kraja ove deonice u potpunosti stigli protivnika. Pred početak poslednjeg dvanaestominutnog perioda rezultat je bio nerešen – 80:80.

Poneseni psihološkom prednošću domaći nastavljaju seriju i već na startu odlučujuće četvrtine odlaze na +5. Nedugo potom Denver je ostvario i prvu dvocifrenu razliku, a do kraja utakmice demolirali su Memfis i na kraju ubedljivo slavili.

Pored Nikole, Majkl Porter nastavlja da pruža odlične partije i večeras je bio igrač sa najviše poena u redovima pobedničkog tima sa 26 poena, dok je četiri manje ubacio Džamal Marej.

Na drugoj strani Dža Morent ostvario je dabl-dabl sa 27 poena i deset skokova, a pratio ga je Bejn sa 19.

Košarkašice Srbije u prvom šeširu na žrebu za Evropsko prvenstvo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter