Izvor: Tanjug.rs
23.04.2023 u 21:20
0

Željko Obradović: „REAL JE FAVORIT ali Partizan dele tri koraka od F4“

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je večeras da je Real favorit u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, ali je dodao da veruje u svoj tim.

„Svima je jasno da igramo protiv tima koji ima želju da ide na titulu, takve ambicije se ne menjaju. Jasno je da je to tim sa ogrominm iskustvom. Serhio Rodrigez, Rudi Fernandez i Serhio Ljulj toliko toga su prošli iza sebe i u klubu i u reprezentaciji. Oskar Tavares, Gueršon Jabusele, Gabrijel Dek. Igrači koji su iskusni. Mario Hezonja i Džanan Musa, mladi igrači sa ovih prostora, daju veliki kvalitet, Alberto Abalde igra sa velikom energijom, imaju spoj mladosti i iskustva. Svi su sposobni da iskoče i da daju 15-20, pa i 25 poena ako treba“, rekao je Obradović na konferenciji za medije u Beogradu.

Partizan i Real odigrali su dva meča ove sezone. Real je u prvom delu sezone slavio 105:97, dok je Partizan pred više od 20.000 navijača u Beogradu pobedio 104:90.

„Očekujem da će meč da bude drugačiji nego ova dva ligaška. Probaće da se adaptiraju na način na koji mi napadamo, znali smo i mi to, pokušali smo da reagujemo posle povratka iz Podgorice. Dok ne izađemo na terenu, da vidimo ko će biti u sastavu. Nebitno ko je u njihovom sastavu, uvek će biti favoriti. Mi nemamo zdravstvene probleme. Hoćemo da vidimo šta možemo u Madridu. Kako smo se ponašali i u ligaškom delu i sada. Ovo je specifično, potrebne su tri pobede. Očekujem da će biti makar interesantno“, dodao je trener Partizana.

TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

 

Obradović je istakao da nema dilemu da će košarkaši Reala biti motivisani za mečeve sa Partizanom. „Sve je bitno, ideš iz jedne utakmice u drugu. Mogu da vam pokažem izveštaj skauta i šta je Bogdan Karaičić spremio. Onda se posle prvog meča napravi analiza, sitne promene za narednu, tako je u plej-ofu, posebno kada se igra na tri dobijene“, naveo je trener Partizana, Obradović je istakao da je Real favorit u četvrtfinalnoj seriji.

„Ne potcenjujemo Real, oni su favoriti. Svi klubovi koji su imali prednost domaćeg terena uglavnom su se kvalifikovali za F4, ali ima onih koji nisu. Imamo nadu da se borimo i damo sve od sebe. Navijači nam veruju, moramo i mi sami sebi da verujemo. Ono što je najbitnije sledi, plej-of Evrolige, plej-of ABA, igrali smo to da bismo došli u ovu situaciju, da damo sve od sebe. Kolektivna igra mora da dođe do izražaja“, dodao je Obradović.

On je istakao da se za ove mečeve priprema kao i za svaku drugu utakmicu.

„Skoro smo igrali sa njima, znaju i oni sve o nama. Naravno da kada analiziraš prethodnu utakmicu i onu prvu, dolaziš do zaključaka da vidiš šta treba da bude drugačije. I na treningu kada smo krenuli da pričamo o našoj odbrani, svidela mi se reakcija igrača da su oni ti koji treba da donose odluke. Kad pričamo o taktici igri u odbrani. Volim da diskutujem sa igračima, dolazili su i da predlože nešto Gde je njihova zona komfora veća, onda je to dobro. Uradićemo to i ovog puta“, naveo je trener Partizana.

Obradović je naglasio da igra Reala počinje od Tavaresa.

„I on ima neke stvari koje mislimo da možemo da koristimo protiv njega. Bitno je da li će da igraju Vensan Poarije i Petr Korneli. Tavares je petica, ko ulazi ako on nije na terenu, Poarije je bio prvi, Konrelija su koristili. Utakmica će da pruži odgovor i moramo da odreagujemo i da vidimo koji su najbolji način i da odgovorim na njihove petorke gde mogu da igraju sa igračima koji mogu da preuzmu, da budu agresivni, da igraju u dropu“, istakao je Obradović.

Prva utakmica između Reala i Partizana biće odigrana u utorak u Madridu od 20.45 sati, a druga dva dana kasnije takođe u glavnom gradu Španije. Treći meč će biti odigran drugog maja u Beogradu od 20.30 sati, a eventualni četvrti dva dana kasnije takođe u Beogradu. Eventualna majstorica je na programu devetog maja u Madridu. Novinari su podsetili Obradovića da u plej-of serijama ima skor 20:1.

„Pred ovim igračima je velika prilika, da shvate šta znači pobediti u plej-of seriji. Što se tiče mene, to nije bitno, važno je da Partizan prođe na F4. Ne mogu da budem motivisaniji od ovoga, bili smo šesti. Hoćemo da napravimo ta tri koraka i da prođemo dalje“, zaključio je Obradović.

Košarkašice Crvene zvezde osvojile ŠESTU UZASTOPNU TITULU
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter