Izvor: Informer.rs
31.05.2023 u 17:51
0

ŽESTOKO SAOPŠTENJE SA KALIŠA! Zvezda neće da igra finale ABA lige PRE KRAJA SUPERLIGE!

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da neće da igra finale ABA lige sve dok se ne okonča Superliga Srbije.

– Kao ozbiljan klub nemamo nameru da čekamo nedeljama i nedeljama kako bi odigrali finale koje je trebalo u normalnim okolnostima da bude okončano pre najmanje mesec dana (i nije bilo razloga da tako ne bude), okrećemo se i zbog interesa nacionalnih timova Srbije takmičenju koje nam je kao srpskom klubu izuzetno važno – stoji između ostalog u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Sa Malog Kalemegdana poručuju kako je klub „dovoljno gledao kako se narušava regularnost ABA lige“:

– Najavljeni početak finala ABA lige (koji još uvek nije ni zvanično najavljen za 12.jun, dakle 20 dana nakon poslednje odigrane takmičarske utakmice KK Crvena zvezda) će morati da sačeka završnicu nacionalnog prvenstva Srbije, jer je KK Crvena zvezda dovoljno dugo čekao i gledao kako se narušava regularnost ABA lige, ovoga puta neregulisanim kalendarom takmičenja koji se u svakoj ligi utvrđuje na početku – a ne tokom, ili na kraju sezone! – dodaje se u saopštenju.

POZNATE CENE! Od sutra u prodaji karte za treći meč Partizana i Cedevite

Saopštenje je nastavljeno u istom tonu.

– Polufinalna serija Superlige Srbije će početi 4. juna, revanš mečevi će se igrati tri dana kasnije, a eventualna majstorica 9. juna. Ukoliko se polufinale završi na dva meča finalna serija u kojoj će nastupati KK Crvena zvezda Meridianbet će početi već 10. juna, revanš će se igrati 13, a majstorica 16. juna. Ukoliko se polufinale završi tek posle tri meča termini finalne serije su 12, 15. i 18. jun. Svaki pokušaj ABA lige da eventualno kompromituje kalendar završnice Superlige Srbije naknadnim zakazivanjem utakmica u vreme odigravanja finala prvenstva Srbije, smatraćemo još jednom provokacijom i pokušajem da se ABA liga još više uruši. KK Crvena zvezda od danas neće uopšte spekulisati o datumima i početku finalne serije ABA lige, niti će ono moći da počne dok se ne završi finale Superlige Srbije – ističe se u saopštenju.

Klub je na kraju podsetio da počeo plej-of ABA lige još 28.aprila sa Zadrom, a plasman u finale obezbedio još 23. maja  pobedom nad Budućnosti.

– Pošto kao ozbiljan klub nemamo nameru da čekamo nedeljama i nedeljama kako bi odigrali finale koje je trebalo u normalnim okolnostima da bude okončano pre najmanje mesec dana (i nije bilo razloga da tako ne bude), okrećemo se i zbog interesa nacionalnih timova Srbije takmičenju koje nam je kao srpskom klubu izuzetno važno – zaključeno je u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter