Izvor: Sportal.rs
13.04.2023 u 15:15
0

Zvezda se oprašta od Evrolige, ali igra jako važan meč: Crveno-beli mogu da izbace Fener iz plej-ofa, ali i da zarade veliki novac!

Sezonu u Evroligi košarkaši Crvene zvezde zatvaraju utakmicom protiv Fenerbahčea koja se u dvorani "Aleksandar Nikolić" igra od 19 časova. Za domaći tim je ovo duel za reputaciju i prilika da nastave niz pobeda, dok je od mnogo većeg značaja za goste koji bi čak mogli i da ostanu bez mesta u Top osam.

Svesni su svi na Malom Kalemegdanu za koliko im je malo umakla šansa da i dalje budu u eliti, pogotovo nakon nekih utakmica koje su mogle da odu u drugom smeru. Ipak, to ostaje iza, a ono što je pred timom Duška Ivanovića, jeste šansa da sezonu okonča sa 50 odsto uspešnosti. Crveno-beli su u nizu od sedam pobeda u oba takmičenja i četiri u Evroligi, pošto su savladali Baskoniju, Valensiju, Asvel i Olimpijakos i njihov je skor trenutno 16 pobeda i 17 poraza.

Momenat je mnogo delikatniji za Fenerbahče, pošto bi ovaj tim mogao da završi na petom, ali čak i devetom mestu na tabeli. Ukoliko Baskonija slavi protiv Olimpijakosa u Pijeru, a Žalgiris protiv Bajerna u Minhenu, uz pobedu Partizana pred svojim navijačima protiv Panatinaikosa, turski bi tim završio na devetom mestu.

Sastav Dimitrisa Itudisa bi deveti bio i ukoliko bi se formirao krug od pet ekipa koje bi imale učinak od 19 pobeda i 15 poraza. Ekipa igra dosta promenljivo u poslednje vreme, doživela je dva ubedljiva poraza u Španiji, od Baskonije i Real Madrida, da bi potom nadigrala Efes na svom parketu.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ / nr

 

Dakle, crveno-beli će imati zadatak da na kraj izađu sa timom koji je šesti napad i osma odbrana Evrolige, a poenterski ga sa 12,6 poena predvodi Marko Gudurić, kom su obruči u Pioniru dobro poznati. Sa druge strane, Duško Ivanović bi trebalo da za uobičajene minute na raspolaganju ima Nemanju Nedovića, koji će uz Fakunda Kampaca i Luku Vildosu predstavljati najveću opasnost i upravo će zadatak Tajlera Dorsija i Nika Kalatesa biti da njih zaustave.

KOŠARKAŠICE SRBIJE ODBRANU EVROPSKE KRUNE započinju protiv Turske: Poznat raspored EP u Sloveniji i Izraelu
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter