10°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen/EUROLEAGUE BASKETBALL

Izvor: Happy BSC

OGLASIO SE I PREDSEDNIK EVROLIGE: Samo reči hvale za pokojnog Dudu Ivkovića

Golden Rose ad

Đordi Bertomeu, predsednik Evrolige, izjavio je na sajtu Evrolige da je smrću Dušana Dude Ivkovića košarka izgubila jednog od pionira i najistaknutijih trenera svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ: Najavljen datum sahrane Dude Ivkovića

– Nama u Evroligi je neopisivo žao što nas je Duda Ivković, bliski prijatelj i pravi div našeg sporta prerano napustio. - Izjavio je Bertomeu.

PROČITAJTE JOŠ: U ponedeljak će se održati KOMEMORACIJA DUDI IVKOVIĆU u Narodnoj skupštini

Bartomeu je takođe rekao i da nije preterano reći da je Duda uticao na evropsku košaku, jer je odrastajući u Beogradu, jednoj od kolevki ovog sporta, mnoge ekipe vodio do najviših uspeha.

- Čak i više od njegovih dostignuća, Duda će ostati zapamćen kao pravi vođa hiljada igrača i generacija trenera. Košarka je izgubila jednog od svojih pionira, ali nasleđe trenera Ivkovića nastavlja da živi u Evroligi, čija igra sve više napreduje, a kojoj je pomogao da postane ono što je danas – rekao je predsednik Evrolige, Đordi Bartomeu za sajt Evrolige.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad