13°C

Beograd

Photo: Instagram/printscreen/sportska_zona

Izvor: informer

Komemoracija Dudi Ivkoviću u 16 sati u Narodnoj Skupšni Republike Srbije!

Golden Rose ad

Komemoracija povodom smrti legendarnog košarkaškog trenera Dušana Dude Ivkovića biće održana danas u 16 sati u Narodnoj Skupšni Republike Srbije.

Legendarni Dušan Ivković će u utorak od 12 sati biti sahranjen u porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ: Vanja Udovičić uputio telegram saučešća porodici Dude Ivkovića

Jedan od najuspešnijih evropskih i svetskih trenera svih vremena preminuo je u četvrtak u 78. godine od posledica vode u plućima i herpesa, nakon što je infekciju dobio od golubova.

Rođen u Beogradu 29. oktobra 1943. godine, a stasao je na Crvenom krstu uz rođenog brata i legendarnog trenera Slobodana Pivu Ivkovića, a rezultatima koje je napravio vodeći najbolje jugoslovenske i evropske klubove posebno reprezentaciju, pozicionirao je srpsku košarku na najviše mesto u evropskim i svetskim okvirima.

PROČITAJTE JOŠ:  Knjiga žalosti povodom smrti Dude Ivkovića!

Ivković će ostati upisan zlatnim slovima u istoriji srpske košarke. Sa reprezentacijom je uspeo da se okiti sa tri zlata na Evropskim prvenstvima, jednim Svetskim, kao i zlatom sa Univerzijade 1987. godine.

Osvojio je i srebrnu medalju na  Olimpijskim igrama 1988. godine. Pored ovih reprezentativnih medalja, on je osvojio i čak pet evropskih titula u klupskim takmičenjima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad