-2°C

Beograd

Photo: Youtube printscreen/sportklub

Izvor: Novosti

MIJAILOVIĆ NAJAVLJUJE TUŽBE: Jedan igrač primao novac od drugog kluba

Predsednik košarkaškog kluba Partizan, Ostoja Mijailović, govorio je o reformama u ABA ligi i objasnio na nekoliko primera zašto su one neophpodne.

Mijailović je istrajan u nameri da se uvede red u ABA ligu, a  najavio je i da će crno-beli podneti tužbu protiv bivšeg igrača, čije ime još nije želeo da otkriva.

PROČITAJTE JOŠ:ANDRIJA ŽIVKOVIĆ DVOSTRUKI STRELAC: PAOK je prokockao prednost od 4:1

– Koliko godina već postoji ABA liga i kolika je njena popularnost, a mi danas u 21. veku dolazimo u situacije koje nisu normalne. Ono što smo nekada pričali, imati dva kluba u jednoj ligi. A sada imamo i nekoliko takvih slučajeva. A, imamo i situaciju da jedan klub u ABA ligi igrače plaća u kešu .

 Sad ćemo mi imati sudski postupak, gde ne možemo da dokažemo da je igrač koji je jedno vreme proveo u Partizanu i sa kojim smo se vansudski dogovorili, od drugog kluba primio novac u kešu, a to znamo. I da će i od nas potraživati sredstva koja je već naplatio od tog kluba. Ako dođemo u situaciju, bićemo prinuđeni da obavestimo javnost da se i to dešava. Ali se nadam da će klub iz kolegijalnih razloga tom igraču reći da ne može da naplaćuje dve plate u isto vreme - dodao je Ostoja Mijailović.

Predsednik Partizana je najavio da će ime igrača ostati tajna, osim ako ne bude bilo neophodno.

– Ekipe koje se takmiče u ABA ligi moraju da imaju garantovan minimalni budžet. Onda se ovo ne bi dešavalo. Kao što su zaštićeni igrači, menadžerske agencije i lige, tako moraju da budu zaštićeni i klubovi. Mi ćemo taj slučaj imati i iznećemo ga u javnosti. Nećemo sada, jer se još nije desio. I zato je važno uvesti red u ABA ligu, završio je predsednik Partizana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad