3°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/sport klub

Izvor: ALO

SKANDAL DRMA NBA LIGU Vlasnik je dva kluba, a sada će ga naterati da ih proda

Golden Rose ad

NBA insajder Džordan Šulc navodi da bi NBA liga mogla da istera Roberta Sarvera.

Robert Sarver, vlasnik NBA franšize Finiks Sans i WNBA tima Finiks Merkuri, ujedno i vlasnik fudbalskog prvoligaša iz Španije Majorke, suočava se sa optužbama za rasizam, seksizam i seksualno uznemiravanje.

PROČITAJTE JOŠ:Crno-beli na plus 47, tim iz Slovenije doživeo debakl u "Pioniru"

Da je priča tačna potvrđuju i Sansi odgovorom na informaciju o tekstu koji će uskoro izaći u javnost, a u kom se demantuju navodi da je njihov vlasnikučestvovao u nizu incidenata.

NBA insajder Džordan Šulc navodi da bi NBA liga mogla da istera Sarvera, natera ga da proda franšizu čiji je vlasnik od 2004. godine.

- Ovi navodi su u potpunosti neistiniti. Oni ni približno ne predstavljaju Roberta Sarvera uz kog radim 15 godina. On nije rasist ni seksist - tvrdi izvršni direktor Džejson Rouli.

Sam Sarver kaže:

- Ne znam ni kako bih odgovorio na nejasne sugestije uglavnom anonimnih glasova, ali mogu reći da se to nikad nije dogodilo - izjavio je Sarver dodavši da prezire nepoštovanje osoba po boji kože, polu ili političkom opredelenju.

U sličnoj se situaciji pre nekoliko godina našao Donald Sterling, kog je NBA liga, posle dokaza o rasističkom ponašanju, prisilila na prodaju LA Klipersa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad