Izvor: BSC HAPPY
23.02.2023 u 21:29
0

LIGA EVROPE: Di Marija srušio Nant, Vlahović asistirao, Bajer Leverkuzen posle penala eliminisao Monako! (FOTO)

Ovog četvrtka na programu su revanš utakmice šesnaestine finala Lige Evrope.

Kao i pre nedelju dana, najviše pažnje privlači duel Mančester junajteda i Barselone (21.00). Ova dva velikana evropskog fudbala na „Old Trafordu“ boriće se za plasman u narednu fazu Lige Evrope.

Juventus za koji nastupaju srpski reprezentativci Dušan Vlahović i Filip Kostić gostuje Nantu. U prvom duelu ove dve ekipe imali smo nerešen rezultat 1:1.

Očekuje se da će se na terenu naći i kapiten Ajaksa Dušan Tadić koji će u Berlinu pokušati da izbori plasman u narednu rundu takmičenja. Pre nedelju dana Ajaks i Union Berlin odigrali su meč bez golova.

Zanimljivo će biti i u Italiji gde Roma Nemanje Matića, predvođena sa klupe Žozeom Murinjom, dočekuje Salcburg Strahinje Pavlovića. Pavlović je prošle nedelje asistirao za minimalnu pobedu Salcburga.

Od ostalih mečeva šesnaestine finala Lige Evrope, na programu su još i dueli Monaka i Bajer Leverkuzena, Mitjilenda i Sportinga, PSV-a i Sevilje, kao i Rena i Šahtjora.

Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Fudbaleri PSV-a pokušaće da na svom terenu protiv Sevilje izbore prolaz u narednu rundu takmičenja. To ipak neće biti ni malo lako, budući da su u Španiji poraženi sa 3:0.

Inače, srpski golman Marko Dmitrović dobio je poverenje trenera Sevilje Sampaolija i započeo je ovaj duel među stativama španskog kluba.

Nakon prvog poluvremena Sevilja je bila nešto konkretnija, ali promene rezultata nije bilo.

Utakmica je prilično izjednačena i uravnotežena, ali kako se kraj približava, postaje jasno i jednima i drugima da je prednost Sevilje ostvarena u prvom meču suviše velika.

Ipak, do prve najave mogućeg iznenađenja, fudbaleri PSV-a stižu upreko Luka de Jonga koji u 76. minutu uspeva da savlada Dmitrovića.

Krenuli su Holanđani na sve ili ništa, ali svega šest minuta kasnije gol PSV-a poništen je zbog ofsajda.

Za neizvesnu završnicu pobrinuo se dvadesetogodišnji portugalac Fabio Silva u 95. minutu, ali to nije bilo dovoljno da se ode u produžetke, a pošto promena rezultata više nije bilo, u narednoj rundi Lige Evrope igraće ekipa Sevilje.
Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Trener Juventusa Masimiliano Alegri odlučio se da u startnih 11 uvrsti Filipa Kostića ali ne i Dušana Vlahovića koji je meč sa Nantom počeo sa klupe.

Fudbalerima „stare dame“ bilo je potrebno svega pet minuta da „načnu“ mrežu rivala. Strelac je bio Anhel di Maria na asistenciju Nikola Fagiolija.

Ubrzo, usledio je još jedan šok za domaće navijače. Palois je igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Sudija je svirao penal, a iskusni francuski defanzivac zbog ovog poteza dobio je direktan crveni karton. Di Maria, svojim drugim pogotkom na ovom meču, ovoga puta sa bele tačke, duplira prednost „stare dame“.

Alegri se odlučio da u 64. minutu ukaže poverenje Dušanu Vlahoviću, koji je na terenu zamenio Kina.

U 78. minutu Di Marija dolazi do „het-trika“. Sjajno veče, Argentinac kruniše sa svojim trećim pogotkom, a asistent je bio upravo Dušan Vlahović.

Nije večeras Nant mogao da parira Juventusu, pogotovo ne sa desetoricom na terenu i sa raspoloženim Anhelom di Mariom sa druge strane.

„Stara dama“ zasluženo ide u osminu finala.

Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Do ranog gola došli su i fudbaleri Bajer Leverkuzena na gostovanju Monaku. Florian Virc naleteo je u 13. minutu utakmice na odbijenu loptu i postigao važan pogodak za svoju ekipu.

Na odgovor domaćina nije se dugo čekalo. U 18. minutu susreta glavni arbitar Hernandez pokazao je na belu tačku nakon nesmotrenog starta Tapsobe u svom kaznenom prostoru, a Ben Jeder iz penala donosi izjednačenje.

Ipak, gostujući fudbaleri došli su sa jasnim ciljem, da nadoknade zaostatak iz prve utakmice, a to im je pošlo za rukom već dva minuta kasnije. Ezikijel Palasios fenomenalnim udarcem vraća prednost na stranu nemačke ekipe. Igrao se 21. minut susreta.

Mnogo bolje su gosti ušli u ovaj duel, odlučni da daju sve od sebe kako bi se plasirali u narednu rundu takmičenja.

U 50. minutu dvadesetdvogodišnji Francuz Adli, na asistenciju Virca, uspeva da duplira prednost Bajer Leverkuzena i postavlja rezultat koji vodi upravo nemački klub u osminu finala Lige Evrope.

Ipak, Embolo uspeva u 84. minutu da smanji prednost gostiju i postavi rezultat koji ove dve ekipe vodi u produžetke.

Kako promena do kraja drugog poluvremena nije bilo, utakmica je otišla u produžetke. Promena nije bilo ni nakon dodatnih pola sata igre, pa se odluka o tome ko će proći dalje donosila nakon izvođenja jedanaesteraca.

Za domaće pogodio je prvo Disasi, potom je Matazo promašio, a potom su uspešni bili Embolo i Voland. Fudbaleri Bajer Leverkuzena sa druge strane, bili su sigurni u svih pet izvođenja, pogađali su Azmun, Amiri, Tapsoba, Šik i Diabi i uspeli su da se plasiraju u osminu finala Lige Evrope

Tanjug/Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP

Fudbaleri Sportinga uspeli su da stignu do prednosti u meču sa Mitjilendom. Strelac je bio, kao i pre nedelju dana Koates, u 21 minutu susreta.

Gosti su od 38. minuta na terenu sa desetoricom igrača nakon što je Paulinjo za dva minuta zaradio dva žuta kartona.

I drugo poluvreme počelo je u znaku Sportinga. Pedro Gacvales savladao je golmana domaćina u 50. minutu utakmice, a nakon konsultacija iz VAR sobe, glavni arbitar Kuzliak priznao je gol mladog portugalskog veziste.

Isti igrač, bio je strelac i u 77. minutu i tako praktično rešio sve dileme koji od ova dva kluba će se naći u osmini finala Lige Evrope.

Tu nije bio kraj debaklu domaćina, Gartenman u 85. minutu postiže auto-gol i postavlja konačan rezultat koji Sporting vodi u osminu finala Lige Evrope.

Printscreen / Youtube / TV Arena sport

 

U narednoj fazi takmičenja, za sada su plasman obezbedile ekipe Sportinga, Sevilje, Juventusa i Bajer Leverkuzena.

Liga Evrope – revanš mečevi šesnestine finala:

Mitjilend – Sporting 0:4 (0:1) (21′ Koates, 50′, 77′ Gacvales, 85′ a.g. Gartenman) /(prvi meč 1:1)
Monako – Bajer Leverkuzen 2:4 (posle penala) (2:3) (1:2) (19′ pen. Ben Jeder, 84′ Embolo – 13′ Virc, 21′ Palasios, 50′ Adli) /(prvi meč 3:2)
Nant – Juventus 0:3 (0:2) (5′, 20′, 78′ Di Maria) /(prvi meč 1:1)
PSV – Sevilja 2:0 (0:0) (76′ De Jong, 95′ Fabio Silva)/(prvi meč 0:3)
21.00 Roma – Salcburg (prvi meč 0:1)
21.00 Mančester junajted – Barselona (prvi meč 2:2)
21.00 Ren – Šahtjor (prvi meč 1:2)
21.00 Union Berlin – Ajaks (prvi meč 0:0)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter