Izvor: Happytv.rs
15.02.2023 u 17:58
0

Miroslav Ćiro Blažević pokopan u Aleji velikana u Zagrebu

Velik broj ljudi prisustvovao je sprovodu na Mirogoju

Hrvatski fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević sahranjen je danas u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj, prenose hrvatski mediji. Sahrani su prisustvovali bivši i sadašnji hrvatski fudbaleri, kao i brojne ličnosti iz hrvatskog javnog života i građani.

U koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ ranije danas održana je komemoracija Blaževiću, koji je preminuo osmog februara u 88. godini nakon duge borbe sa teškom bolešću.

Youtube printscreen

 

Podsetimo se da je Ćiro Blažević predvodio Hrvatsku reprezentaciju na kojoj su osvojili treće mesto davne 1998. godine na Svetskom prvenstvu. Nakon toga, Hrvatska je ponovo nakon dvadeset godina postigla približan uspeh.

Komemoraciji je prisustvovao i predsednik Hrvatske Zoran Milanović, predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, premijer Andrej Plenković, kao i predstavnici FIFA-e i UEFA-e.

Blažević je u karijeri vodio 19 klubova u Švajcarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Kini i Iranu, a trenirao je i pet reprezentacija (Švajcarsku, Hrvatsku, Iran, BiH i kinesku U-23)

„SVAKOG TRENA MOGU DA UMREM, IMAM VELIKE BOLOVE“: Poslednji dani Ćira Blaževića kidaju dušu!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter