Izvor: Tanjug.rs
22.02.2023 u 17:15
0

MOK: Olimpijske igre ne mogu da spreče ratove

Misija komiteta promocija mira putem sporta

MOK je izneo plan prema kojem bi se ruskim i beloruskim sportistima omogućilo ispunjavanje norme za učešće u Parizu kroz azijske kvalifikacije, jer im je zabranjeno učešće u evropskim takmičenjima.

„Olimpijske igre ne mogu da spreče ratove i sukobe i ne mogu da upućuje na sve političke i društvene izazove našeg sveta. Rat u Ukrajini je u domenu politike, a Olimpijske igre mogu biti svetski primjer gde bi svi poštovali ista pravila i jedni druge. One mogu da otvore vrata dijalogu i građenju mira na način na koji podele ne mogu. Naša misija je uvek bila da promovišemo mir putem sporta“, saopštio je MOK.

Kasko je navedeno, MOK ostaje posvećen toj misiji i ujedinjavanju celog sveta u mirnom takmičenju. „Za izgradnju mira potreban je dijalog, takmičanje u kojem se poštuje Olimpijska povelja može da posluži kao katalizator za razgovor, što je uvek prvi korak ka ostvarenju mira“, saopštio je MOK.

SAD, Velika Britanija i Francuska su se 20. februara založile za zabranu učešća ruskim i beloruskim sportista u međunarodnim takmičenjima, dok je Ukrajina zapretila bojkotom Igara u Parizu ako se omogući učešće ruskim sportistima.

Honda razmatra mogućnost da se 2026. formalno vrati u Formulu 1
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter