Izvor: Tanjug
08.03.2023 u 18:18
0

NEMANJA VIDIĆ PORUČIO: „Naš problem nisu Zvezda i Partizan, Superliga nema kvalitet, nedostaje nam konkurencija“

Bivši reprezentativac Srbije i kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije Nemanja Vidić, izjavio danas da je problem fudbala u Srbiji Superliga u kojoj nedostaje konkurencija.

– Naš problem nisu Zvezda i Partizan, Superliga nema kvalitet. Nedostaje nam konkurencija. Selektor Dragan Stojković, prvi put, izabrao je najbolje što Srbija ima. Zato što nema mladih, spremnih da vrše pritisak na starije, iskusnije, dugogodišnje reprezentativce, rekao je Nemanja Vidić.

On smatra da ćemo imati mnogo problema pred Mundijal 2026.

Dragan Džajić predao je danas spisak ljudi koje planira da postavi na rukovodeća mesta u FSS ukoliko pobedi na predsedničkim izborima!

– Otići će Tadić, Mitrović će biti u ozbiljnim godinama. Godine uzimaju svoje. Problemi su mnogo veći. Aktuelni sastav zaslužuje pohvale, ali moramo razmišljati o fudbalu u narednih pet, 10 godina. Pogledajmo istini u oči, deca odlaze sa 13, 14 godina, gubimo kontakt s njima, ne znamo kako se razvijaju, istakao je Nemanja Vidić.

Osvrnuo se proslavljeni fudbaler Mančester junajteda na promene koje su potrebne fudbalu u Srbiji.

– Srbija ima mnogo dobrih trenera, angažovanih i priznatih u svetu. Struka mora da se pita. Potreban nam je plan, konsenzus o ključnim pitanjima razvoja. Ključna nam je reč struke, ocena gde smo danas i šta hoćemo, kakve golmane, napadače, veziste, gde da ih tražimo, uključimo i nauku, kazao je Vidić.

S dobrim programom, prema njegovim rečima, možemo da očekujemo konkretne rezultate posle šest ili 12 meseci.

– Priznajmo, danas toga nema, sve se radi „ad hok“ i taj ceh moraće neko drugi da plati. Probleme neko drugi pravi i sakriva, ne Nemanja Vidić. Moramo da učimo i usvajamo iskustva drugih, ali i ostanemo svoji. Mančester junajted, uoči mog dolaska, bio je lokalni klub. Danas, to je globalni fenomen, sa navijačima širom sveta. Pogledajte ambasadorske misije Nikole Jokića i Novaka Đokovića. Potrebni su nam najbolji na najzahtevnijim pozicijama, preduslov da osetimo naboj kad gledamo reprezentaciju, podržavamo državu. Patriotski, rekao je između ostalog Vidić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter