Izvor: Tanjug
04.06.2023 u 20:11
0

OGLASIO SE NOVAK: „Biće teško protiv Hačanova, nadam se da ću biti na željenom nivou“

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je večeras da je ponosan plasmanom u četvrtfinale Rolan Garosa i dodao su njegove misli sada okrenute ka duelu sa Karenom Hačanovim, prenosi francuski mediji.

Đoković je ranije danas u osmini finala savladao Peruanca Huana Pabla Variljasa 6:3, 6:2, 6:2.

„Ponosan sam, moje misli su usmerene na naredni meč i Hačanova. Jedan od ciljeva je da ostanem mentalno na kursu. Lepo sam se osećao, dobro sam igrao. Okrećemo se sledećem meču“, rekao je Đoković na konferenciji za medije u Parizu, prenosi zvanični sajt Rolan Garosa.

OVAKVOG NOVAKA ŽELI DA GLEDA CELA SRBIJA: Preslišao Variljasa u tri seta i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa

Đoković i Hačanov odigrali su devet mečeva u karijeri, a srpski teniser je slavio na osam duela.

„Hačanov i ja smo igrali dosta puta. Ovde smo igrali pre par godina. Poznajem njegovu igru dosta dobro. Konzistentan je, nema uspona i padova. Naravno, to je četvrtfinale gren slema, motivacija je tu prisutna. Neće imati puno toga da izgubi. Verovatno će se truditi da odigra meč života. Jedan je od retkih koji je u poslednja tri gren slema ušao u drugu nedelju turnira. Očekujem tvrd meč i nadam se da ću biti na željenom nivou“, istakao je Đoković.

Srpski teniser je rekao da mu većina navijača pruža podršku na tribinama Rolan Garosa.

„Nisam rekao da publika pokazuje nepoštovanje prošli put. Većina je dobra, pruža podršku, ali da ima individualaca koji prave probleme. Nisam rekao da je publika u globalu pokazala nepoštovanje. Dala mi je podršku i protiv Variljasa, osetio sam se lepo, zahvalio sam im se prilikom intervjua na terenu“, istakao je Đoković.

Najbolji srpski teniser je naveo da veruje da će Rafael Nadal brzo da se oporavi od operacije kuka.

„Ja sam u karijeri imao samo jednu operaciju, lakta i znam koliko je teško vratiti se. Ponekad je to neophodno, ali je nešto što ne želite. Kod njega se to dešavalo češće, ne znam koliko je ozbiljna povreda, ako je bio na operacionom stolu znači da nije bilo drugog rešenja. Nadam se da će se brzo opraviti i da ćemo ga gledati sledeće sezone. Važan je za tenis, jedna od najvećih legendi, želimo da ga vidimo. Najavio je poslednju sezonu u karijeri“, dodao je Đoković.

On je istakao da je zadovoljan trenutnom formom.

„Možda sam odigrao najbolji tenis ne samo na ovom turniru već na celoj sezoni na šljaci. Stvari se polako slažu, taj idealni mozaik. Ovde je cilj dostići vrhunac, igrački. Da li sam dostigao? Još ne, ali sam na dobrom putu. Današnji meč je bio idelan. Dobro je imati kraći meč u tri komforna seta. Okrećemo se četvrtfinalu. Nadam se da će forma ići uzlaznom putanjom. Izazovi će biti sve veći i veći. Spreman sam, dobro se osećam. Raduje me što imam dan između. Imam dovoljno vremena da se spremi“, naveo je najbolji srpski teniser.

Đoković je tokom vikenda imao podršku sina Stefana i ćerke Tare.

„Daju mi mira i spokoja, to je najbitnije. Ja sam tim osobe koji se brzo uzbudi. Čovek oseća tenziju, koja je pokretač, ali linija je tanka. Može da te prebaci u stanje anksioznosti, nervoze. Njihovo prisustvo mi daje mir, skreće mi misli sa tenisa. Daje mi balans, ravnotežu. Moraju sutra da idu zbog škole. Plan je da se vrate, ako doguram do finala. Oni su moji anđeli i van terena i na njemu mi pomažu dosta“, naglasio je Đoković.

Đoković je sinoć uživo pratio meč poslednjeg kola francuskog prvenstva između Pari Sen Žermena i Klermona (2:3).

„To je bilo kratko, ali slatko iskustvo. Oni jesu osvojili titulu, ali opet, utakmica je utakmica. Nisam hteo da ih remetim. Prvi put sam se pozdravio sa Kilijanom Mbapeom i Lionelom Mesijem. Veliki su šampioni. Posebno Mesi koji je obeležio istoriju fudbala. Videli smo i Nejmara na poluvremenu. Potpisao se Tari na dres. Ona voli Nejmara, a Stefan Mesija“, zaključio je Đoković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter