Izvor: BSC HAPPY
02.02.2023 u 19:10
0

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu potvrdili: Poštovaće plan MOK-a o učešću ruskih i beloruskih sportista na ovom takmičenju!

Organizacioni komitet Olimpijskih igara 2024. godine obećao je da će poštovati odluku Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) o dozvoli učešća ruskim i beloruskim sportistima.

Organizatori Letnjih olimpijskih igara 2024. u Parizu saopštili su da će slediti plan koji je ranije najavio Međunarodni olimpijski komitet (MOK) da se ruski i beloruski sportisti vrate na međunarodno takmičenje.

Izvršni komitet MOK-a je 25. januara pozvao na povratak ruskih i beloruskih sportista na međunarodna takmičenja u neutralnom statusu, uz istovremeno predlaganje da se isto ne dozvoli sportistima koji su aktivno podržavali specijalnu operaciju u Ukrajini.

Predstavnici organizacionog komiteta rekli su da će organizacija poštovati ograničenja koje je MOK uveo ruskim i beloruskim sportistima.

Selektor „orlića“ zadovoljan žrebom: Evo protiv koga će se mladi fudbaleri Srbije boriti u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo!

Organizacioni komitet je takođe napomenuo da sistem olimpijskih kvalifikacija ne određuje njihova organizacija, već MOK i međunarodne federacije.

„Želimo Olimpijskom pokretu i sportistima da Igre u Parizu 2024. održe u duhu mira, poštujući vrednosti bratstva i solidarnosti“, saopštio je organizacioni komitet.

U februaru 2022. MOK je preporučio međunarodnim sportskim federacijama da spreče ruske i beloruske sportiste da se takmiče zbog situacije u Ukrajini. Jedan broj međunarodnih federacija je sledio preporuku, drugi su dozvolili sportistima u neutralnom statusu. Letnje olimpijske igre biće održane u Parizu od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter