16°C

Beograd

SELEKTOR RUKOMETNE REPREZENTACIJE NEDELJKO JOVANOVIĆ: Srbija mora biti bolje psihološki pripremljena!

Pomoćnik selektora srpske rukometne reprezentacije Nedeljko Jovanović kazao je, posle poraza u pripremnom meču pred Svetsko prvenstvo protiv Makedonije u Skoplju, da je Srbija odigrala bledu utakmicu, bez dovoljne doze agresivnosti, kao i da na SP mora mnogo bolje, najpre na psihološkom planu.

- Odbrana je bila veoma tanka, igrali smo bez faula, bez agresivnosti, bez bočne pokretljivosti, koja u ovakvim situacijama kad se igra sa igračem manje, mora mnogo bolje da se kreće, da bismo pravili faulove, i zatvarali taj slobodni prostor - rekao je Jovanović.

Napad je, prema njegovim rečima, pokazao neke bolje stvari, međutim, dodaje, ima još dosta nesigurnosti "pogotovo zbog dolaska novih igrača iz Nemačke koji treba da se uigraju".

- Ovo je prva utakmica u kojoj smo bili kompletni, ali to ne opravdava loš rezultat - smatra Jovanović.

Kada je reč o grupi i rivalima koji Srbiju čekaju u Berlinu, on ističe da je grupa veoma teška i zahtevna i da je nezahvalno bilo šta prognozirati.

- Status koji reprezentacija Srbije u ovom trenutku ima je nezavidan iz prostog razloga što ima dosta novih igrača koji nemaju internacionalno iskustvo, a pogotovo slabo reprezentativno internacionalno iskustvo - ocenio je Jovanović.

Veliki problem može da bude i psihološki momenat koji, kako kaže, sigurno može da utiče na određene greške i trebalo bi dosta toga promeniti na polju samopouzdanja, ističe on.

- Nema previše vremena za treninge, doigravanje i uigravanje, jednostavno moraju psihiloški da se pripreme da budu mnogo stabilniji što se tiče pojedinih odluka, pogotovo u napadu - zaključio je Jovanović.

Reprezentacija Srbije poražena je u Skoplju od Makedonije sa 37:31 u sklopu priprema za SP.

Danas će sa Makedonijom odigrati još jednu pripremnu utakmicu pred odlazak na SP.

Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj održava se od 10. do 27. januara, a Srbija svoj prvi meč igra protiv selekcije Rusije, 11. januara.

Izvor: Tanjug
Foto:

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar