25°C

Beograd

AMBASADOR BELORUSIJE U SRBIJI BRILJOV: Mnogo radimo i mnogo smo uradili na pripremi! (FOTO)

Ambasador Belorusije u Srbiji Valerij Briljov izjavio je da njegova zemlja sa nestrpljenjem očekuje početak Evropskih igara u Minsku na kojima će učestvovati 4.000 sportista iz 50 zemalja, uključujući i srpski tim.

Podsetio da je Belorusija u trci za dobijanje Evropskih igara dobila prednost u odnosu na Norvešku, Rusiju, Poljsku i Tursku i da će se u najvećim sportskim objektima Minska, poput stadiona Dinama, Minsk arene i Čižovka arene, održati takmičenja u 15 disciplina, od kojih su devet kvalifikacione za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

-Mnogo radimo i mnogo smo uradili na pripremi, imamo dobru infrastrukturu, stadione, hotele. Belorusija je sportska zemlja, od predsednika Republike do dece - svi se bavimo sportom- rekao je on.

Ambasador Briljov je pohvalio odnos s Olimpijskim komitetom Srbije i dodao da svi zainteresovani za odlazak na Evropske igre u Minks detaljne informacije mogu dobiti u beloruskoj ambasadi u Beogradu.

-Belorusija je izuzetno čista zemlja, sa dobrom infrastrukturom i putevima i veoma je bezbedna sa niskom stopom kriminala. Od srpsko-mađarske do poljsko-beloruske granice je 1.000 kilometara, što nije tako mnogo. Možete putovati kolima, ali morate znati da iz Belorusije ne možete preći automobilom u Rusiju- rekao je Briljov

Prema njegovim rečima, Ambasada Belorusije u Beogradu spremna je da ponudi sve potrebne informacije oko Evropskih igara, da uputi ljude kako najlakše da stignu i da pruži pomoć oko kupovine ulaznica.

Evropske igre, druge po redu, održaće se od 21. do 30. juna.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar