1°C

Beograd

PRLAINOVIĆ: Idemo do Tokija po olimpijsko zlato, naše ambicije su najviše!

Srpski vaterpolisti Andrija Prlainović i golman Branislav Mitrović, posle pobede nad Hrvatskom 12:11 u finalu Svetske lige, istakli su zahvalnost publici u Beogradu i da ih je ona nosila do trofeja po velikoj kiši.

- Bila je jako teško po kiši, slaba vidljivost...Igrali smo u otežanim uslovima, ali smo uspeli da slavimo uz veliku podršku sa tribina. Ona nas je nosila - rekao je Prlainović novinarima posle meča na bazenu Tašmajdan.

Na pitanje šta je naredni cilj, Prlainović je bio jasan.

- Idemo do Tokija po olimpijsko zlato, naše ambicije su najviše - poručio je on.

Golman Mitrović kaže da je u ovom momentu najbitnije da je izborena olimpijska viza za Tokio, gde "delfini" brane zlato.

- Prva asococija su definitivno Olimpijske igre, to je bio cilj. A posle toga nam je bilo da u Beogradu pred našom publikom odigramo dobro i zato smo presrećni. Ovo je za naše navijače, to je znak zahvalnosti prema njima. Videli su svi kakvo je vreme bilo - kazao je on.

Bio je samokritičan, jer smatra da je mogao bolje da brani.

- Izvukli su me saigrači. U nekim momentima nisam briljirao i kada je tako, teško je da ekipa pobedi. Bio je veliki ulog i ovo je jedan od najčudnijih mečeva. Pamtiću ga do kraja života - zaključio je Mitrović, konstatujući da je njegov tim još jednom pokazao koliko je veliki.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar