0°C

Beograd

BOKSWERSKI USPEH NA PRVENSTVU BALKANA: Srbija osvojila devet medalja! (FOTO)

Bokserska reprezentacija Srbije osvojila je devet medalja na Prvenstvu Balkana u turskom letovalištu Kemer u antalijskoj regiji.

Na takmičenju na kojem je učestovalo 12 reprezentacija, srpski bokseri osvojili su pet srebrnih i četiri bronzane medalje.

Srebrne medalje za Srbiju u ženskoj konkurenciji osvojile su Nina Radovanović (do 51 kg), Aleksandra Rapaić (do 69 kg) i Milena Matović (do 75 kg), dok je Jelena Zekić (do 54 kg) osvojila bronzu.

U muškoj konkurenciji srebrni su bili Veljko Gligorić (do 57 kg), Saša Milovac (do 81 kg), dok su se bronzom okitili Aleksandar Jovanović (do 52 kg), Marko Cvetanović (do 63 kg) i Vladan Babić (preko 91 kg).


JOŠ SPORTSKIH VESTI

ALA IM JE ODBRUSIO Ne prekidaj dok pričam o Jokiću!

VELIKI HENDIKEP ZA DALAS Dončiću stradala noga u meču sa Majami Hitom

ZLATNI KAVEZ KRISTIJANA RONALDA Komšinica razgolitila fudbalskog asa (FOTO, VIDEO)

NOVI TRIJUMF NAGETSA: Košarkaši Denvera pobedili Oklahomu sa 110:102!


Selektor Milan Piperski kaže da su osvojene medalje pokazatelj da se srpski boks vraća u sam evropski vrh.

- Od dvanaest zemalja koje su učestvovale mi smo u samom vrhu po broju osvojenih odličja. To je dokaz da se naš boks vraća u sam evropski krem. Međutim, i činjenica da smo poraženi u svih pet finala govori nam da još mnogo moramo da radimo. Mi u timu verujemo u naše borce, vidimo njihov napredak iz dana u dan i verujte mi, neće mnogo vremena proći, a Srbija će se u određenim kategorijama pitati za zlato i na Balkanu i u Evropi - rekao je Piperski.

Veliki uspeh srpskog boksa je i činjenica da je uz domaćina Tursku srpska delegacija bila najbrojnija na šampionatu, pošto je imala predstavnika u svim muškim kategorijama i četiri dame.- Bokserski savez Srbije na čelu sa Nenadom Borovčaninom nam omogućava fenomenalne uslove. Videli ste kakav tretman smo imali u Turskoj. Trudićemo se svim silama da se na adekvatan način odužimo našem Savezu na svemu što čini za razvoj srpskog boksa - zaključio je Piperski.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar