6°C

Beograd

Photo: twitter

Izvor: Tanjug

OVO IMA SAMO KOD SRBA Najbolji rukometaš Evrope, a nema ga u reprezentaciji

Srpski rukometaš Petar Nenadić proglašen je za najboljeg igrača u 2019. godini od strane Evropske rukometne federacije (EHF). Već devetu godinu žiri sastavljen od rukometnih novinara i eksperata iz svih delova sveta (ove godine 22 iz 20 država) nominuje po četiri igrača na svojoj poziciji, a poslednji član su posetioci sajta koji mogu da glasaju u anketama do šestog decembra.

Nenadić je pobedio u jakoj konkurenciji, ispred braće Karabatić, Danca Mikela Hansena, golmana Arpada Šterbika, hrvata Luke Cindrića, Igora Karačiča

Petar Nenadić nije u reprezentaciji Srbije jer je još u Zagrebu 2018. godine najavio odlazak iz reprezentacije posle prvenstva Evrope u kojem je bilo svega i svačega, a kulminacija je bio sukob Dragana Škrbića i tadašnjeg selektora Jovice Cvetkovića pred igračima.

Ispostavilo se, dve godine kasnije, da su se njegove reči obistinile. Ni sadašnji selektor Nenad Peruničić ga nije zvao, niti pokušavao da ga ubedi da se vrati u reprezentaciju, pa je Srbija na novo prvenstvo Evrope otišla bez zvanično najboljeg igrača Evrope.

Rukometaši su na otvaranju Evropskog prvenstva ove godine poraženi ubedljivo na startu od Belorusije. Očekuju ih još dueli protiv Crne Gore i Hrvatske, ali pred izabranicima Nenada Peruničića je jako teška situacija da se domogne narednog kola, naročito kada se vidi kako je naš tim odigrao u prvom kolu.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti