13°C

Beograd

Photo: RS CG

Izvor: Kurir

ČESTITKE DRŽAVNOG VRHA CRNE GORE NA POBEDU PROTIV SRBIJE Pomenuli su i zastavu! (VIDEO)

Državni vrh Crne Gore, predsednik Milo Đukanović i premijer Duško Marković oglasili su se posle istorijske pobede nad Srbijom, čestitali rukometašima, a u jednom tvitu spomenuta je i zastava.

Da podsetimo, "Sokolovi" su slavili pobedu nad Srbijom sa 22:21, prvu u istoriji na evropskim prvenstvima, i produžili nadu da mogu do naredne faze, ali je taj uspeh ostao u senci zelenih dresova.

Zelena boja predstavlja sećanje na zelenaški Komitski pokret iz 1918. godine, koji je na čelu sa generalom Krstom Popovićem Božićnom pobunom ustao protiv odluke Podgoričke skupštine da se Crna Gora priključi Srbiji.

Sve vreme tokom meča na tribinama se vijorila i zelena zastava, a ista je završila i među rukometašima koji su sa njom slavili u autobusu.

Predsednik Crne Gore posle ovog skandala oglasio se na društvenim mrežama gde je prvo čestitao rukometašima na pobedi.

"Crna Gora se ponosi sa vama. Igrali ste za svoju državu sportski, hrabro i viteški, i obradovali sve naše građane... I prvu, veličanstvenu pobedu na evropskim prvenstvima izvojevali protiv velikog rivala. Čestitam rukometašima i stručnom štabu, svima koji su deo ove velike pobede...Bravo, naši lavovi", stoji u tvitu predsednika Crne Gore.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti