26°C

Beograd

Photo: RSCG

Izvor: HappyBSC

CRNOGORCI SE JAVILI Evo zašto smo nosili zelene dresove

Rukometni savez Crne Gore saopštio je da odluka da na utakmici Evropskog prvenstva protiv Srbije igraju u zelenim dresovima nije nikakva provokacija.

"Odluka o boji dresa u kojoj će naša reprezentacija nastupati na Evropskom prvenstvu doneta je od strane rukovodstva Saveza na čelu sa predsednikom Petrom Kapisodom, još u septembru prošle godine. Naime, prilikom posete kompaniji ‘’Hummel’’ kada je i potpisan ugovor u Arhusu (Danska), odabrane su četiri garniture dresova - bela, crvena, zelena i crna. Te boje prijavljene su Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) 4. oktobra, nakon čega su potvrđene 8. novembra 2019. godine, a tu informaciju EHF je prosledio svim nacionalnim federacijama koje su bile naši protivnici u grupnoj fazi. Boje dresova su konačno potvrđene na tehničkom sastanku održanom 8. januara, odnosno dan uoči početka prvenstva", saopšteno je “Vijestima” iz Rukometnog saveza Crne Gore.


PROČITAJTE JOŠ

MAJKA MONIKE KARIMANOVIĆ ZA HAPPY BSC: Uskoro nove analize, Monika je dobro!

VUČIĆ PITAO BRNABIĆ Da li je živ ministar za zaštitu životne sredine? Ja ne znam gde je taj čovek (VIDEO)

ĐOKOVIĆ ODUŠEVIO SRPSKOG HARMONIKAŠA: Ovu pesmu je tražio na bis!

LOLITA ZA JEDNU NOĆ ZARADILA 550 EVRA: A evo šta su radile Gospodarica i Robinja! (FOTO)

20 GODINA OD UBISTVA ARKANA: Trojica osuđenih, jedan od njih mrtav, nalogodavac nepoznat!

MEDVEDEV PODNEO OSTAVKU Prvi korak posle obraćanja Putina


"Bilo je planirano da u jednom od mečeva glavne faze naša reprezentacija ponovo nastupa u zelenoj garnituri. Stoga, netačni su navodi da je ta garnitura dresova nošena samo protiv Srbije, jer je ista ravnopravna sa svim ostalim koje imamo, kao zvanične i prijavljene EHF-u. Takođe, netačno je i to da je zelena garnitura dresova korišćena zbog aktuelnog društvenog trenutka, jer je izbor, kao što je već navedeno, izvršen u septembru prošle godine".

Na kraju iz RSCG su objasnila zašto zelena boja.

"Zelena boja nalazi se i na podlozi štita na državnom grbu, pa kao takva logično, može i da preovladava na boji dresa nacionalnog tima. Takođe, i komitska zastava je deo naše istorije koje se ne stidimo, već i te kako ponosimo", zaključuje se iz RSCG, uz napomenu da golmani reprezentacije već duže od 10 godina nastupaju u zelenim dresovima.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar