17°C

Beograd

Photo: wikipedia/printscreen

Izvor: Telegraf.rs

Održan peti Serbian open: Hrvat bacio rekord mitinga, dobri nastupi srpski atletičara!

Najveće dvoransko takmičenje u našoj zemlji održano je po peti put uz učešće najboljih atletičara regiona

Peti međunarodni Serbian Open Indoor Meeting održan je u Atletskoj dvorani na Banjici, a ostaće upamćen po rekordu mitinga u bacanju kugle koji je postavio Filip Mihaljević. 

On je bacio kuglu fantastičnih 21,84 metra i tim postavio novi rekord Hrvatske u dvorani, ali i na otvorenom. Inače, prošle nedelje je u Španiji bacio takoše odličnih 21,74 metra.

Srpski bacači Asmir Kolašinac i Armin Sinančević zauzeli su treće odnosno četvrto mesto. Kolašinac je bacio 20,70 metara, a Sinančević 20,25 metara.

Takođe, treba izdvojiti odlilan nastup Alekse Kijanovića na 60 metara gde je trijumfovao sa 6,71 čime je izjednačio svoj drugi najbolji rezultat karijere.

Što se tiče skoka u dalj Strahinja Jovančević je imao želju da probije 8 metara i uspeo je u prvom skoku, ali je malo prstupio pa se nije važilo. Kasnije je ispao iz ritma i nekoliko puta je prestupio, ali je ipak skočio 7,85 metara i zauzeo drugo mesto iza Izmira Smaijilja iz Albanije sa 7,94 metra. Treći je bio Marko Čeko sa 7,78 metara.

U skoku uvis Italijan Đanmarko Tamberi pobedio je sa 2,25 metara u skoku uvis, a onda je nastavio da se bori sam sa visinama. Sledeća je bila 2,28 metara.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar