20°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Telegraf.rs

TEŽAK UDARAC, ŽESTOKA KAZNA U FORMULI 1: Britanskom timu oduzeto 15 bodova i 400.000 evra

Ekipa formule 1 Rejsing Point kažnjena je oduzimanjem 15 bodova i novčano sa 400.00 evra posle žalbe Renoa da "roze tim" više nego što je prema propisima dozvoljeno koristi tehnologiju Mercedesa. 

Rejsing Point, kao što je poznato, koristi bolide Mercedesa iz prethodne godine, formula je gotovo identična sa aktuelnom kojom upravljaju Hamilton i Botas, čak i previše, te je Reno zato prvi reagovao i uložio protest već nakon trke za VN Štajerske u Austriji, druge u šampionatu.

Osim motora, britanski tim koristi nekoliko drugih Mercedesovih delova, vešanje takođe, što je dozvoljeno kopiranje, ali je sporan isti zadnji kočioni sistem, koji je na kraju i koštao "roze tim".

SVE O SPORTU

ĐOKOVIĆEVE REČI ODZVANJAJU AMERIKOM: Moćni Nole pkazao Amerima šta mogu da očekuju

ŠEF STRUČNOG ŠTABA PARTIZANA PRAVI PROMENE VELIKIH RAZMERA : Navijači crno-belih iznenađenji

HABIBOV ROĐAK JE PRAVO BORILAČKO IZNENAĐENJE: Verujte, bolji je od njega!

Žalba Renoa bila je aktuelna posle trke u Austriji, i u Mađarskoj, kao i nakon prve trke na Silverstonu, te je konačno usledila i reakcija vođstva formule, pa je Rejsing Point zaradio ozbiljne penale, istina samo kao tim, dok se bodovi Serhija Pereza i Lensa Strola neće dirati.

U generalnom plasmanu britanski tim je sada skliznuo za jednu poziciju, upravo ispod Renoa, koji je najviše insistirao na kazni za rivale.

U obrazloženju suspenzije, F1 navodi da je ekipa Rejsing Point kažnjena sa po 200.000 evra po bolidu, i sa 7.5 poena takođe po bolidu koji su vozili u Štajerskoj.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar