16°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/Beograd

Izvor: Tanjug

TRIJUMF NAD KORONOM! Svetski mediji o Beogradskom maratonu

Na zvaničnom sajtu Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS), kao i na onlaj izdanju časopisa Distance Running, koji izdaje ovo udruženje, objavljen je tekst o održanom 34. Beogradskom maratonu.

U FOKUSU

NOVI SKANDAL NA KIM! Priština BEZ OBRAZLOŽENJA odbila dolazak Kisić Tepavčević

STEFANOVIĆ NA NOĆNOM GAĐANJU: Imamo SAVREMENU domaću proizvodnju naoružanja! (GALERIJA)

POČINJE! Spremite se za mesec dana TOP FUDBALA! Italija i Turska otvaraju Evropsko prvenstvo

VELJI NEVOLJI ZAPLENJENO 740 KILA KOKAINA! Pogledajte mafijaški pakleni plan za dil droge preko BRODA!

PLAVŠIĆEVA PROGOVORILA ŠTA SE STVARNO DOGAĐALO TOKOM RATA: Ratko Mladić nema veze sa GENOCIDOM!

Autor u uvodu teksta navodi “Trijumf Beogradskog maratona nad nedaćama - samom činjenicom da je uopšte održan ove godine”.

U nastavku se u pozitivnom tonu izveštava o tome da je u Beogradu održan 34. Beogradski maraton uz posebne uslove, odnosno uz primenu COVID restrikcija, za ograničen broj od 5000 učesnika - od toga 1000 u maratonu i 4000 u polumaratonu, uz mali broj stranih učesnika.

Organizovani su etapni startovi, sa 300-500 učesnika - umesto jednog grupnog starta, uz primenu distance 1-1,5m između trkača.

U tekstu se dalje navodi da su organizatori odustali od organizacije mnogih tradicionalnih delova i aktivnosti u sklopu ovog događaja, kao što su Dečiji maraton i Trka zadovoljstva - kako bi ispunili uslove za održavanje maratona u ovim uslovima.

Jedan od vrlo važnih zaključaka je da su “obični ljudi održavanje Beogradskog maratona videli kao jaku poruku da se život vratio u normalnu ili da je u najmanju ruku dao nadu u tako nešto”.

Mnogobrojne značajne svetske medijske agencije i ugledni trkački portal, od Kine do SAD, u toku prošle nedelje, izveštavali su o načinu na koji je 34. Beogradski maraton organizovan, na odgovoran i bezbedan način, u uslovima COVID19 pandemije.

PROČITAJTE JOŠ

DANAS OBELEŽAVAMO SVETU TEODOSIJU! Devojke OPREZ! Nikako ne činite OVU stvar!

"TO JE I MOJE DETE!": Saša Kovačević objasnio odnos prema ćerki svoje devojke Zorane!

IVANA POBEDILA U FIRENCI: Skokom u šestoj seriji osvojila miting Dijamantske lige

Neki od najvećih svetskih maratona koji će biti održani u narednom periodu, kao i Svetski institut za trkačku medicinu, zatražili su od Beogradskog maratona detaljnije izveštaje i protokole o načinu organizacije 34. Beogradskog maratona - kako bi ih primenili u sopstvenoj organizaciji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar