Izvor: B92.net
03.08.2021 u 11:46
0

OBOREN SVETSKI REKORD u trci 400 metara sa preponama

Norvežanin Karsten Vorholm osvojio je zlato na 400 metara s preponama uz rezultat novog svetskog rekorda.On je na cilj stigao u vremenu 45.94, to mu je bilo drugi put u nešto više od mesec dana kako obara rekord.

VAŽNO:

BATA JUGOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ O MAFIJAŠKOM UDARU NA VUČIĆA: Rat nije završen hapšenjem Belivuka, odsečen je samo krak Kavačkog klana – ČEKAJU NAS TEŠKA VREMENA!

OTAC AUTOM UDARIO SINA: Nesreća kod Vladičinog Hana – Dečak vezivao pertlu kada je na njega naleteo automobil!

PROFESORI DEJAN MILETIĆ I JOVAN JANJIĆ U EMISIJI „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Na Kosovu je prisutan nacizam i važno je da događaje nazovemo pravim imenom

Analitičari smatraju da Norvežaninov rezultat od 45,94 sekundi može da se poredi sa svetskim rekordom Juseina Bolta i Florens Džrifit Džojner na 100m – 9,58, odnosno 10,49 sekundi.Prvog dana jula u Oslu je trčao 46.70, što znači da je sada bio brži za 76 stotih delova sekunde. Posle trke, priznao je da je ovo najveći dan u njegovoj karijeri.

„Sve ovo je ludo, ovo je najveći trenutak u mom životu. Definiše sve, posebno sve te sate rada koje sam uložio, sve na čemu smo trener i ja radili. Sanjao sam o ovom kao manijak, moram da vam kažem! Sanjao sam celu noć ovako nešto, stalno sam o tome mislio, tako da sam ovim zlatom sve kompletirao što se tiče medalja. Neću spavati, hiljade sati sam proveo misleći na ovo“, kaže Vorholm.

Kaže da je oboriti svetski rekord i osvojiti zlato na Igrama, jedinstven osećaj.

„Imao sam taj poseban osećaj u grudima, znate to kada ste nervozni. To je osećaj koji sam imao još kao klinac od šest godina. Kako sam stario, nije mi se javljao osećaj, sve do juče“, priznao je Norvežanin.

Trka je bila fenomenalna.

„Nisam ni dotakao preponu. Našao sam dodatnu snagu pred finiš. Ovo je tako velika stvar. Istorija. Ovo zlato je bila jedina stvar koja mi je nedostajalo u kolekciji. Imao sam zlato sa svetskog šampionata, evropskog takođe, svetski i evropski rekord…Ipak, o olimpijskom zlatu se najviše priča. Znao sam da će ovo biti najteža trka mog života, ali bio sam spreman“, zaključio je Vorholm.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter