-2°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Jutarnji Program TV Happy

Izvor: Tanjug

UDOVIČIĆ se sastao sa predsednikom Evropske badminton konfederacije

 Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa predsednikom Evropske badminton konfederacije Peterom Tarcalom i direktorom Svetske badminton federacije zaduženim za razvoj Davidom Kabeljom.

PROČITAJTE JOŠ:  MINISTAR SPORTA NAJAVIO KORONA BONUS ZA SPORTSKE KLUBOVE!

Kako je saopšteno, Udovičih je tom prilikom razgovarao o najvećem svetskom takmičenju za decu školskog uzrasta, Školarijadi, čiji je domaćin Srbija, ali i o mogućoj organizaciji Evropskog prvenstva u badmintonu za juniore u Beogradu naredne godine.

"Badminton je sport koji od najranijeg doba privlači pažnju i ima široku, rekreativnu i profesionalnu bazu, što ga čini jedinstvenim. Mnogo je onih koji su bar pokušali da se oprobaju u ovom sportu kroz igru, ali je u Srbiji i sve više dece i mladih koji badminton biraju kao sport u kome imaju najviše sportske cil?eve. Rezultati naših takmičara, posebno u mlađim kategorijama, najnoviji uspesi badminton juniorske reprezentacije Srbije su odlični i nadam se da će upravo oni kroz ovako odličnu saradnju, razmenu iskustava i znanja sa najvećim znalcima iz Evrope i sveta, dovesti Srbiju do vrhunskih seniorskih rezultata”, izjavio je ministar Udovičić.

VAŽNO: BASKETAŠI SRBIJE DONELI JOŠ JEDAN PEHAR U BEOGRAD!

Sagovornici su se složili i da se upravo kroz organizaciju međunarodnih sportskih smotri najbolje radi na daljoj popularizaciji sporta, i da bi Evropsko prvenstvo u badmintonu za juniore naredne godine bila uz to i odlična prilika da se Srbija još jednom pokaže kao odličan domaćin.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Evropske badminton konfederacije Brajan Agerbak i predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad