Izvor: blic
19.10.2021 u 17:09
0

Amerikanci bruje o potezu trenera crnogorskog porekla: Zbog ovoga je dobio OTKAZ!

U svetu američkog fudbala poslednjih dana se dosta govorilo o nekadašnjem igraču, a danas treneru, Niku Roloviču.

Stručnjak crnogorskog porekla je odbio da se vakciniše protiv korona virusa, zbog čega je dobio otkaz od strane Vašington Stejt Kuguarsa, koji nastupa u najjačem univerzitetskom šampionatu (NCAA).

PROČITAJTE JOŠ:ZA NJEGA NEMA MESTA U TOP 5: Lome se koplja širom sveta, bivši asovi isprozivali Kristijana Ronalda

Rolovič je dugo odbijao da se imunizuje, a kako je istekao rok državnim službenicima da se imunizuju, koji je bio 18. oktobar, ovaj trener je dobio otkaz, te napustio tim koji je vodio od januara 2020. godine.

Ovo je težak dan za fudbal u Vašingtonu. Naš prioritet je bio i biće zdravlje svih u timu, poručio je Pet Čan, direktor VSK.

Rolovič je na taj način ostao bez unosnog ugovora, pošto je bio najplaćeniji u Vašington Stejtu sa 3.5 miliona dolara, dok su bez angažmana i četiri njegova pomoćnika, jer i oni nisu hteli da se vakcinišu. Slučaj trenera Vašingtona je dospeo u centar pažnje javnosti, kada je bio jedini strateg, kom liga nije dozvolila da prisustvuje medijskom događaju.

U sve se uključio i njegov prijatelj i kolega Džun Džouns, koji je za „Yahoo Sports“ rekao kako je bio nemoćan u pokušajima da Roloviča ubedi da se vakciniše, iako su o tome razgovarali „šest ili sedam puta“. Rolovičeva odluka je odavno poznata, od jula, kada je istu obelodanio, pa je u prvi mah kao razlog za odbijanje naveo da je on „privatne prirode“. Nakon toga je tražio da njegov slučaj bude izuzetak i to zbog „verskih razloga“, što takođe nije uvaženo.

Što se Rolovičevog porekla tiče, magazin „247sports“ je nedavno pisao o tome kako je njegov pradeda sa porodicom stigao iz Crne Gore u Pensilvaniju, gde su radili u rudniku. Oni su se odatle odselil u San Francisko i tamo su generacijama radili u jednoj od gradskih vatrogasnih službi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter