23°C

Beograd

Photo: Bokserski Savez Srbije

Izvor: Telegraf

Bokseri tzv. Kosova treći put vraćeni s prelaza, Priština preti otkazivanjem SP u boksu

Situacija sa bokserima tzv. Kosova i njihovim trenerima još uvek nije rešena. Prema navodima lokalnih medija na albanskom jeziku, oni se i dalje nalaze na administativnom prelazu i čekaju da ih srpske vlasti puste kako bi prisustovali cermoniji otvaranja Svetskog prvenstva koje se održava večeras od 19 časova.

Iako je Srbiji stigla opomena čak i iz AIBA i poruka da se bokserima tzv. Kosova dozvoli da pređu administrativni prelaz Merdare nakon vraćanja sa istog, delegacija iz tzv. Kosova je ponovo naišla na probleme.

PROČITAJTE JOŠ: Bivši košarkaš Zvezde srušio Real u sred Madrida i naneo im prvi poraz u prvenstvu

Bokseri su krenuli iz Prištine u nedelju u 11 ujutru, tada je Latif Demolji generalni sekretar Bokserskog saveza tzv. Kosova, poručio da su od Olimpijskog komiteta tzv. Kosova (KOC) dobili garanciju da će im biti dozvoljen ulazak u Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ: SRBIJA DOBILA OPOMENU: Takmičari iz lažne države Kosovo moraju da se tretiraju kao i ostali bokseri.

- Uz sugestije iz KOC, krenuli smo ponovo. Ovo je treći put da pokušavamo, na putu smo ka prelazu Merdare, a iz KOC su nam rekli da će, ako nas ne puste da uđemo u Srbiju, najverovatnije biti otkazano celo Svetsko prvenstvo

Međutim, samo dva sata kasnije, ponovo je objavljena informacija o zadržavanju na prelazu.

- Ostali smo na prelazu dva sata, nisu nas pustili da pređemo i opet se vraćamo nazad - poručio je Demolji.

Ubrzo se oglasio i Olimpijski komitet tzv. Kosova.

- Bokserskom timu Kosova čak ni danas nije dozvoljeno da uđe u Srbiju kako bi se takmičio na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Tim je pokušao da pređe prelaz Merdare, ali posle dva sata čekanja i detaljnih provera kola i odeće, srpska policija od Vlade Srbije dobila naredbu da ne dozvoli ulaz.

- Bokseri su otišli na prelaz treći put na insistiranje Međunarodnog olimpijskog komiteta i AIBA, sa kojim su čelnici KOC u stalnom kontaktu. KOC snažno osuđuje odluku Vlade Srbije, a od MOK i relevantnih tela ćemo tražiti mere protiv Srbije - navedeno je u saopštenju.

Svetsko prvenstvo treba zvanično da bude otvoreno ove večeri ceremonijom koja počinje u 19 časova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar