Izvor: tanjug
25.11.2021 u 09:17
0

Australija razmatra diplomatski bojkot Olimpijade u Pekingu

 Australija razmatra da ne šalje nijednog vladinog zvaničnika na Zimske olimpijske igre u Peking sledeće godine, pošto sve veći broj poslanika u parlamentu poziva na zvanični diplomatski bojkot. 

Australijski političari iz vladajuće Liberalno-nacionalne koalicije i opozicione Laburističke partije pozivaju saveznu vladu da bojkotuje događaj, koji će se održati u Kini u februaru, objavio je list bez pozivanja na svoje izvore.

Kako se navodi, diplomatski bojkot bi značio izostanak prisustva delegacije zvaničnika sa Igara, ali ne bi podrazumevao zabranu sportistima da učestvuju.

Australijsko ministarstvo spoljnih poslova i ministarstvo sporta nisu odgovorili Rojtersu na zahtev za komentar.

Američki predsednik Džozef Bajden je prošle nedelje rekao da SAD razmatraju diplomatski bojkot Olimpijade u Pekingu, kao potez kojim bi se iskazao protest protiv stanja sa ljudskim pravima u Kini, uključujući ono što Vašington naziva genocidom nad muslimanskim manjinama.

 Britanija još nije donela odluku o tome ko će predstavljati njenu vladu na Olimpijadi, ali da premijer Boris Džonson ne podržava ideju bojkota, prema izjavi njegovog portparola ranije ove nedelje.

Australijska vlada čeka odluku Bajdenove administracije pre nego što i sama pozove na diplomatski bojkot Olimpijade u Pekingu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter