27°C

Beograd

Photo: OSSRB.ORG.JPG

Izvor: Blicsport.rs

SRPSKI ODBOJKAŠI ĆE IMATI PRAVU TURNEJU NA LETO: U Ligi nacija će igrati u Otavi, Sofiji i u Kemerovu

Svakla selekcija će odigrati po 12 utakmica za tri nedelje.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u Ligi nacija 2022. godine u Otavi, Sofiji i Kemerovu, saopštila je danas Svetska odbojkaška federacija (FIVB).

Novim formatom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje šest dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri sedmice, odnosno četiri meča za šest dana tokom jedne sedmice.

Seniori Srbije će tokom prve sedmice, od 7. do 12. juna, biti u Otavi sa Kanadom, Argentinom, Poljskom, Italijom, Francuskom, Nemačkom i Bugarskom.

Druga sedmica je na programu od 21. do 26. juna, a Srbija je svrstana u grupu u Sofiji sa Bugarskom, Brazilom, Kanadom, Poljskom, Iranom, SAD i Australijom.

Utakmice treće sedmice odigraće se od 5. do 10. jula, a Srbija je smeštena u Kemerovo sa Rusijom, Italijom, Poljskom, Iranom, Slovenijom, Holandijom i Bugarskom.

Finalni turnir u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 20. do 24. jula, a organizator će naknadno biti poznat.

Na Finalnom turniru će igrati osam reprezentacija, a takmičenje počinje od utakmica četvrtfinala.

Liga nacija 2022. u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 6. juna do 24. jula.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar