21°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

TERZIĆ: Nije bilo lako posle 20 godina da donesem odluku

Doskorašnji selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić izjavio je da nije bilo lako da donese odluku da napusti nacionalni tim posle 20 godina.

Terziću je istekao ugovor sa Odbojkaškim savezom Srbije i obe strane su se sporazumno dogovorile da se saradnja ne nastavi.

- Nekako smo svi bili svesni da će doći taj momenat kada ću ja prestati da budem selektor, i ja i ljudi iz Saveza i igračice. Desilo se da na taj jubilej na 20 godina rada u reperzentaciji dođe do toga više nisam trener reprezentacije. Dugujem ogromnu zahvalnost za ovaj period svim igračicama, a bilo ih je mnogo, koje su učestovale u ovoj našoj lepoj priči svih 20 godina, svim mojim saradnicima bez kojih ne bismo mogli da napravimo rezultate, kao i Savezu, koji je uvek stajao iza nas i pomogao da osvarimo sve ovo - rekao je Terzić u izjavi za Odbojkaški savez Srbije.

Terzić je na mestu prvog trenera ženske seniorske reprezentacije Srbije bio od maja 2002. godine, sa kojom je osvojio 20 medalja na najvećim odbojkaškim takmičenjima.

- Ne treba trošiti reči koliko je teško. Posle 20 godina ne može da bude lako da se donese jedna takva odluka. U nekom razgovoru sa čelim ljudima Saveza i neke moje dalje motivacije, energije i svega drugog, takav je dogovor bio da prestanem da radim ovaj posao, da odmorim od naše reprezentacije neko vreme. Definiitno da ja tu repereznataciju osećam kao svoju svih ovih 20 godina. Tako će biti i u narednom periodu, do kraja života, drugu zemlju nemam i u svakom smislu u svakom momentu ću biti na raspolganju za bilo koju vrstu pomoći, da li nju tražio novi trener ili Savez - rekao je najtrofejniji srpski odbojkaški stručnjak.

Terzić je istakao da je da će OS S naći pravo i najbolje rešenje za poziciju prvog trenera.

- Imamo respektabilnu ekipu koja u narednom periodu može da zadrži kontinuitet rezultata, čak možda i da ga poboljša. To je skup devojka koje su navikle da pobeđuju, koje žele da igraju svim srcem za reperezentaciju, to je ono što nas je vodilo ka uspesima. Puno sreće, sve najbolje želim mom nasledniku i ekipi Još jednom, uvek ću biti tu za bilo koju vrstu pomoći, sa srećom - zaključio je Terzić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar