Izvor: Sportklub.rs
20.03.2023 u 10:37
0

Bret-trik razgalio Đavole, sedmica Rendžera

Sedam mečeva NHL šampionata odigrano je u noći između nedelje i ponedeljka.

Šveđanin Jesper Bret je postigao prvi het-trik u karijeri, u pobedi Nju Džersija protiv Tampe u „Ameli Areni“ – 5:2. Niko Hišije je dodao gol i asistenciju, a Vitek Vaneček je upisao 22 odbrane.

Prethodno ove nedelje, „Đavoli“ su dva puta poraženi od istog rivala, a u subotu i od Floride (2:4), iako su do poslednje trećine vodili sa 2:0. Nju Džersi je posle 45. ovosezonske pobede prišao na bod zaostatka Karolini, najboljem timu Metropoliten divizije.

Nikita Kučerov (28+72) i Aleks Kilorn su postigli golove za Tampu, koja je doživela poraz posle tri uzastopna trijumfa. Lajtninzi su na tri boda iza Toronta, koji je drugoplasirani tim Atlantik divizije, ali ne treba da strepi za plasman u plej-of, s obzirom na 13 bodova prednosti u odnosu na Floridu, koja je prva „ispod crte“.

Tanjug/AP Photo/Kyusung Gong

 

Sa šest postignutih golova u prvoj trećini (izjednačen rekord franšize iz 1999. godine) i uz 22 odbrane Jaroslava Halaka (prvi šataut posle više od dve godine), njujorški Rendžersi su deklasirali Nešvil sa 7:0 u meču odigranom u prepunom „Medison Skver Gardenu“.

Kiandre Miler je postao prvi bek u istoriji Njujorčana, koji je upisao četiri poena (dva gola i dve asistencije) u jednom periodu. Artjomi Panarin je dodao gol i dve asistencije, Mika Zibanedžad gol i asistenviju, dok su Tajler Mote i Filip Hitil zatresli mrežu gostiju u prvih 20 minuta igre.

Rendžersi su dobili četvrti uzastopni meč, a šesti od poslednjih sedam, uključujući i pobedu od 6:0 protiv Pitsburga u subotu. Trenutno su na trećoj poziciji Metropoliten divizije, sigurni za plej-of. Sa druge strane, Nešvil je posle trećeg uzastopnog poraza, na pet bodova udaljen od doigravanja.

Veče za nezaborav imao je i Džek Ajhel, koji je u pobedi Vegasa nad Kolambusom od 7:2 postigao drugi het-trik u sezoni. Lider Zapada nije imao milosti prema najslabijoj ekipi Lige, Aleks Pjetranđelo je dodao četiri asistencije, a Jirži Patera čak 35 odbrana u petoj pobedi na poslednjih šest mečeva popularnih „zlatnih vitezova“.

Puleni Brusa Kasidija su trenutno na dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirane LA Kingse, ali ih do kraja sezone očekuje velika borba za „kotu 1“, u kojoj će se sigurno umešati i „oklopnici“ Dalasa, Minesote i Kolorada.

Pomenuta Minesota je het-trikom Meta Boldija savladala Vašington rezultatom 5:3, u meču u kojem je blistao i Mark-Andre Fluri sa 33 odbrane. Vajldi su i dalje na poen zaostatka za Dalasom, a na „plus 2“ u odnosu na Kolorado, na vrhu Centralne divizije. Iako je postigao dva gola i dodao asistenciju, legendarni Aleks Ovečkin nije uspeo da spreči poraz svog tima. Vašington je trenutno pet bodova „kratak“ za plej-of i sve je manje mečeva za popularne „prestoničare“.

Boston je nastavio sa sjajnim partijama, pa je pobedom nad Bafalom od 7:0, upisao i treći trijumf u nizu. Bruinsi su stigli do 111. boda, a Džeremi Svejmen do drugog uzastopnog „šatauta“, četvrtog u sezoni, čime se izjednačio sa Darsijem Kemperom i Iljom Sorokinom na drugoj poziciji ovosezonske NHL rang-liste.

Džejk Debrask je postigao gol i dodao tri asistencije, a Patrik Beržeron je dodao gol i dve asistencije.

Formula 1: Serhio Perez pobedio u trci za Veliku nagradu Saudijske Arabije
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter